محرومترین افراد و مناطق ایران در تهران هستند
اگرچه در تبلیغات و تصور عمومی، تهران یکی از برخوردارترین مناطق کشور به لحاظ امکانات و تسهیلات است اما واقعیت این است که یکی از محرومترین مردمان و مناطق ایران را نیز میتوانیم در تهران مشاهده کنیم.
رئیس شورای شهر تهران گفت: اگرچه در تبلیغات و تصور عمومی، تهران یکی از برخوردارترین مناطق کشور به لحاظ امکانات و تسهیلات است اما واقعیت این است که یکی از محرومترین مردمان و مناطق ایران را نیز میتوانیم در تهران مشاهده کنیم.
به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم؛ محسن هاشمی در ابتدای صد و شصت و نهمین جلسه شورای شهر تهران با اشاره به روز تهران اظهار کرد: سالروز تعیین تهران به عنوان پایتخت کشور توسط آقا محمدخان قاجار در 234 سال قبل که نقش تهران را به عنوان مرکز سیاسی و اقتصادی ایران ارتقا داد، گرامی باد.
وی افزود: موقعیت جغرافیایی، سیاسی و اقتصادی تهران موجب شده تا نه تنها به عنوان پایتخت بلکه به عنوان بزرگترین کلانشهر کشور، بیش از 10 درصد از جمعیت کشور را در خود و به همین میزان در حومه خود میزبانی کند.
هاشمی با بیان اینکه اگرچه در تبلیغات و تصور عمومی، تهران یکی از برخوردارترین مناطق کشور به لحاظ امکانات و تسهیلات است، افزود: واقعیت این است که یکی از محرومترین مردمان و مناطق ایران را نیز میتوانیم در تهران مشاهده کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: دانشآموزان تهرانی از پایینترین سرانههای آموزشی در کشور برخوردارند، حمل ونقل عمومی تهران بیشترین تقاضای محقق نشده و کمبود امکانات را نسبت به جمعیت دارد، بافتهای فرسوده و حاشیههای فاقد امکانات در تهران بیش از هر شهر دیگری در کشور است و این موارد ناشی از عدم توجه کافی دولت و مجلس به تهران جهت ایجاد حداقل شرایط زیستی برای شهروندان است.
وی با بیان اینکه باری که مجموعه قوای سه گانه و حاکمیت به تهران به خصوص طی نیم قرن اخیر وارد کرده است پیامدهای نظیر آلودگی هوا، ترافیک، مهاجرت بیرویه و ... به همراه داشته است، گفت: اکنون که شهروندان تهرانی با انبوه مشکلات ناشی از این پیامدها مواجه هستند، از مجلس و دولت انتظار دارند که به وظایف خود در برابر پایتخت عمل کنند.
رئیس شورای شهر تهران تصریح کرد: مدتهاست که طرح انتقال پایتخت که مبتنی بر احداث شهر کوچکی برای پایتختی سیاسی کشور با جمعیتی حدود 500 هزار نفر مطرح است که هزینهای صدهاهزار میلیارد تومان برای کشور دارد، در حالیکه حل مسایل اصلی تهران، با کسری از این هزینه ممکن است و حتی اگر پایتخت نیز منتقل شود، دولت نمیتواند خود را در برابر مسائل تهران بیتفاوت احساس کند.
هاشمی تاکید کرد: امروز شهروندان تهرانی از مجلس شورای اسلامی انتظار دارند که نسبت به مشکلات فراوان ایجاد شده برای تهران بیتفاوت نباشد، آیا منطقهگرایی نمایندگان برای همه حوزههای انتخابیه مطلوب است به جز تهران؟ آیا نباید دستکم به پیامدهای میزبانی مجلس شورای اسلامی در تهران از سوی همه نمایندگان توجه شده و مشکلات آن حل شود؟ آیا امروز شهری که به باغها و هوای خوبش مشهور بود، را با در غرقاب مشکلات رها کنیم؟
وی ادامه داد: چرا مسئولیتهای صریح دولت در حوزه حمل ونقل عمومی، نوسازی بافتهای فرسوده و تزریق منابع مالی ناشی از مالیات به تهران برزمین مانده است؟ اگر به تهران نیز همانند سایر نقاط کشور نگریسته شود و حداقل حقوق قانونی این شهر محقق شود، بسیاری از مشکلات امروز قابل حل خواهد بود.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه حدود یک سوم از درآمد اقتصاد ملی در تهران ایجاد میشود، گفت: اما یک دهم آن نیز در تهران هزینه نمیشود و به همین دلیل مناطق مرکزی شهر و بازار تهران که نقش اصلی در کسب وکار ملی دارند دارای بافتی فرسوده و فاقد حداقل سرانههای خدماتی و زیست شهری هستند.
هاشمی تحتالشعاع قرار گرفتن چهره زیبای تهران توسط مشکلاتی نظیر آلودگی هوا، ترافیک و ازدحام را از دیگر نکات مورد توجه تهران دانست و افزود: در حالیکه این شهر دارای بیشتر جاذبههای گردشگری است که حتی برای بخش قابل توجهی از شهروندان تهرانی نیز ناشناخته مانده است.
وی تصریح کرد: روز و هفته تهران، بهانهای است برای پرداختن به نقاط قوت و چالشهای تهران، مسایلی که با وجود نزدیکترین فاصله به مسئولان کشور از دید آنها پنهان مانده است و امیدواریم مدیریت شهری بتواند با استفاده از ظرفیت رسانهای و فرهنگی و مدنی خود که بهویژه با حضور فعال نهاد شورایاری، انرژی مضاعفی گرفته است، بتواند در بهبود زیست شهری تهران نقش موثری ایفا کند.