بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

آسیب پذیری بیمارستان‌های تهران در مقابل زلزله چقدر است؟

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه پایتخت به ساخت 4 بیمارستان امن و پایدار در نقاط مختلف شمال، جنوب، شرق و غرب نیاز دارد، گفت:بروز رسانی میزان آسیب پذیری بیمارستان های تهران ضرورت دارد.

آسیب پذیری بیمارستان‌های تهران در مقابل زلزله چقدر است؟
تین نیوز |

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه پایتخت به ساخت 4 بیمارستان امن و پایدار در نقاط مختلف شمال، جنوب، شرق و غرب نیاز دارد، گفت:بروز رسانی میزان آسیب پذیری بیمارستان های تهران ضرورت دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، رضا کرمی محمدی در دیدار با رییس سازمان اورژانس کشور بر گسترش هماهنگی، هم افزایی و همکاری های دوجانبه به ویژه در استقرار واحد های اورژانس در پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران شهر تهران و اتصال به سامانه هشدار سریع زلزله تهران تاکید کرد.

کرمی محمدی با بیان اینکه از سال های گذشته همکاری گسترده ای میان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و اورژانس تهران وجود داشته عنوان کرد: از این رو برخی از واحدهای اورژانس با هدف کوتاه شدن زمان حضور در ماموریت های امدادی در پایگاه های مدیریت بحران مستقر شده اند، در همین خصوص سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران کماکان از گسترش این همکاری ها استقبال می کند.

وی افزود: پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران شهر تهران مکان استقرار نیروهای امدادی از جمله هلال احمر، اورژانس و نیروهای داوطلب مدیریت بحران است که ضمن آشنایی با یکدیگر نسبت به عملیات امداد و نجات اقدام خواهند کرد و در نتیجه زمان امداد رسانی در صورت وقوع حوادث و سوانح کوتاه خواهد شد.

کرمی محمدی با بیان اینکه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران سال گذشته سامانه هشدار سریع زلزله را افتتاح کرد، افزود: سامانه هشدار سریع زلزله در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و حداقل 15 ثانیه قبل وقوع زلزله را هشدار می دهد. مطالعات در دنیا نشان می دهد که حتی 5 ثانیه قبل هم هشدار زلزله بسیار موثر است و منجر به کاهش تلفات و خسارات زیادی خواهد شد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران عنوان کرد: بنابراین یک امکان و فرصت طلایی در اعلام وقوع زلزله ایجاد شده و اتصال زیرساخت های تخصصی به این سامانه حتما باید به صورت جدی دنبال شود. این سامانه در سازمان آتش نشانی عملیاتی شده و سازمان اورژانس نیز با امکاناتی که دارد به سادگی می تواند به این سامانه متصل شود.

کرمی محمدی با اشاره به احتمال وقوع زلزله در تهران تصریح کرد: از زمانی که متخصصین وقوع زلزله در تهران را پیش بینی کرده اند سال های زیادی گذشته است، اما مطمئن هستیم که این اتفاق روزی خواهد افتاد و باید زلزله را به عنوان اولین و بزرگترین حادثه ای که تهران را تهدید می کند در نظر گرفت. زلزله ای که 25 میلیون نفر جمعیت را تحت تاثیر قرار می دهد و از لحاظ اقتصادی درآمد ناخالص ملی کشور را دچار مشکلات بسیاری خواهد کرد. بنابراین موضوع زلزله تهران بسیار جدی است و متاسفانه جدی گرفته نمی شود.

کرمی محمدی با تاکید بر اینکه تکمیل مخازن اضطراری آب شرب تهران نیازمند تامین بودجه است، افزود: 30 مخزن اضطراری آب‌رسانی از سوی شرکت آب و فاضلاب استان تهران سال گذشته نصب شد و 70 مخزن دیگر تا پایان امسال نصب می شود تا آب شرب شهروندان در 72 ساعت اولیه در زمان بحران تامین شود که مقرر است 3 مخزن آن در بیمارستان های تهران نصب شود.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان اینکه آخرین بررسی میزان آسیب پذیری بیمارستان های تهران مربوط به حدود 15 سال پیش است، تاکید کرد: لازم است با استفاده از شاخص های وزارت بهداشت و درمان این بررسی ها بروزرسانی شود تا وضعیت ایمنی بیمارستان های تهران مشخص شود.

وی ادامه داد: البته اقدامات بسیاری در خصوص مقاوم سازی اجزای غیر سازه ای بیمارستان ها با شیوه های ساده، سریع و کم هزینه انجام شده است. در خصوص اجزای سازه ای نیز مطالعات بسیاری انجام شده و با توجه به ارتقای مطلوب سطح مهندسان مشاور و مجری در کشور در موضوع مقاوم سازی لرزه ای باید بودجه لازم و اعتبارات قانونی آن پیش بینی شود.

کرمی محمدی با اشاره به اینکه موضوع کاهش خطرپذیری بیمارستان ها در ﻣﺠﻤﻊ ﻣﻠﻲ ﻛﺎﻫﺶ ﺧﻄﺮ ﭘﺬﻳﺮﻱ ﺳﻮﺍﻧﺢ مطرح شده، افزود: تهران به ساخت 4 بیمارستان امن و پایدار در نقاط مختلف شمال، جنوب ، شرق و غرب نیاز دارد.

وی یادآور شد: ساخت بیمارستان ایمن و پایدار در پایتخت از سال 1385 در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مطرح و طراحی آن نیز انجام شد اما در ادامه راه با توجه به مسئولیت وزارت بهداشت در این خصوص به این وزارتخانه واگذار شد.

در ادامه این نشست رییس سازمان اورژانس کشور نیز گفت: ایمنی بیمارستان ها، برخورداری بیمارستان ها از سامانه هشدار سریع زلزله، ساخت بیمارستان های ایمن و اتصال متروی شهری به مراکز درمانی، عمده ترین مواردی است که باید برای ایمن سازی و پیشگیری از آسیب شهر تهران در حوادث و بلایا مورد توجه قرار گیرد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.