◄ تسویه بدهی ۱۷ ساله شهرداری تهران با بانک ها/ ارایه گزارش مکتوب به شورای شهر
استانی شدن انتخابات شوراهای شهر در سال آینده عملیاتی می شود؟
معاون مالی شهرداری تهران در مورد گزارش بدهی های شهرداری تهران به سیستم بانکی به شورای شهر توضیحاتی ارائه کرد و گفت: زمانی که ما به شهرداری تهران آمدیم در بلک لیست بانک ها قرار داشتیم و بانک ها حاضر نبودند که به ما یک ریال تسهیلات بدهند؛ اما حالا ارتباط خوبی با بانک ها به خصوص بانک «تجارت و شهر» داریم.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، لطف الله فروزنده در مورد گزارش معاونت مالی به رئیس شورای شهر تهران پیرامون بدهی شهرداری تهران به بانک ها، گفت: روزی که در شهرداری تهران کار خود را شروع کردیم بانک ها به ما اعلام کردند که ۱۷۰ هزار میلیارد تومان بدهی دارید که این بدهی در سنوات گذشته وجود داشت یعنی این بدهی ها از سال ۸۳ تا ۱۴۰۰ که ما مدیریت شهری را برعهده گرفتیم، محسوب می شد.
فروزنده با بیان اینکه وام های مختلفی نیز اخذ شده بود و هر ساله نیز مدیران وام به اسم شرکت ها گرفته بودند، اما مبلغی که با ما در کل اعلام شد این بود که ۱۷۰ همت بدهی به سیستم بانکی داریم، گفت: بررسی ها نشان داد که شهرداری تهران به دو بانک «تجارت و شهر» بیشترین بدهی را دارد و سعی کردیم با تعامل، رایزنی و گفت وگو این بدهی ها را تعدیل کنیم که در یک مورد با بانک تجارت مبلغ بدهی ۶۰ میلیارد تومان را با گفت وگو به ۲۰ میلیارد رساندیم که تقریبا این مبلغ نیز تسویه شده است.
وی با تأکید بر اینکه برای خط متروی تهران کرج نیز مدعی هستند ۴۰ همت بدهی از شهرداری دارند که شهرداری تهران از این بانک وام گرفته بوده و در حال گفت وگو و رایزنی هستیم، ادامه داد: سرجمع با این کاهش ها، ۱۷۹ هزار میلیارد تومان بدهی های شهرداری به این بانک، به ۱۰۸ همت رسیده است که در حال تسویه هستیم.
فروزنده در ادامه با بیان اینکه بدهی شهرداری تهران در ابتدای دوره مدیریت شهری جدید به بانک شهر هم حدود ۶۰ همت بود که امروز این رقم بدهی به ۴۵ همت رسیده است که براساس برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان سال جاری بخش زیادی تسویه خواهد شد، افزود: گزارش مکتوب میزان بدهی را به شورای شهر ارائه کردیم؛ اما دقت داشته باشید که میزان بدهی ها هر روز در حال افزایش است و روز به روز این بدهی ها افزایش می یابد. به همین دلیل نمی توان نرخ دقیق و قطعی اعلام کرد. منتها مشکلی موجود این است که در سیستم بانکی اصل پول، سود و جریمه را با هم جمع کرده و یک نرخ سود مرکبی بر آن اضافه کردند که این برای شهرداری ضرر است و اگر هرچه زودتر این وام ها تسویه شود، به نفع شهر است.
معاون مالی شهرداری تهران با تأکید بر اینکه شهرداری تهران به ازای تسویه وام ها از سوی بانک ها به ما تسهیلات به خصوص برای توسعه حمل و نقل می دهند، افزود: زمانی که ما به شهرداری تهران آمدیم در بلک لیست بانک ها قرار داشتیم و بانک ها حاضر نبودند که به ما یک ریال تسهیلات بدهند؛ اما حالا ارتباط خوبی با بانک ها به خصوص بانک «تجارت و شهر» داریم و این تسویه بدهی تاثیر خوبی در صورت های مالی اثر مثبت داشته است.
استانی شدن انتخابات شوراهای شهر در سال آینده عملیاتی می شود؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران گفت: اگر مجلس استانی شدن انتخابات را در دستور کار قرار دهد و امسال آن را به تصویب برساند، در انتخابات سال آینده عملیاتی خواهد شد و در غیر این صورت به انتخابات دوره هفتم شوراها نمی رسد.
ناصر امانی با بیان اینکه استانی شدن انتخابات شوراها مدتهاست در مجلس در دست بررسی است، اظهار کرد: طرح مدیریت یکپارچه شهری که بخشی از آن به انتخابات شوراها و انتخاب شهردار اختصاص دارد، در مجلس در دستور بررسی است.
امانی خاطرنشان کرد: یکی از فرضیه ها نیز این بود که انتخابات سراسری نباشد و به صورت استانی برگزار شود که قطعاً مزایا و معایبی دارد. باید بررسی ها صورت بگیرد تا در نهایت آن چیزی که به نفع مردم و مردم سالاری دینی است، اتفاق بیفتد و طرح نهایی در مجلس به تصویب برسد.
وی با بیان اینکه مجلس دوازدهم تا چهار سال آینده می تواند طرح را به نتیجه برساند، تصریح کرد: اگر مجلس استانی شدن انتخابات را در دستورکار قرار دهد و امسال آن را به تصویب برساند، در انتخابات سال آینده عملیاتی خواهد شد و در غیر این صورت به انتخابات دوره هفتم شوراها نمی رسد و به انتخابات بعدی که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد، موکول می شود.
براساس گزارش پایگاه خبری شهری، عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: با توجه به اینکه هنوز جزئیات طرح مشخص نیست، در حال حاضر نمی توان در مورد مزایا و معایب آن سخن گفت.