بزرگراه آزادگان پایتخت؛ مشکلات برجا مانده در دل شهر
بزرگراه آزادگان یکی از بلندترین بزرگراه های پایتخت به طول ۳۸ کیلومتر از شمال غرب به جنوب شرقی تهران است، این بزرگراه یکی از شاهراه های کلانشهر به شمار می رود.
بزرگراه آزادگان یکی از بلندترین بزرگراه های پایتخت به طول ۳۸ کیلومتر از شمال غرب به جنوب شرقی تهران است، این بزرگراه یکی از شاهراه های کلانشهر به شمار می رود، شاید اگر بزرگراهی همچون آزادگان شرایط مطلوبی برای تردد شهروندان داشت چه بسا ترافیک های صبحگاهی و شامگاهی دیگر معابر، چاشنی روزانه مردم نبود.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، ناهمواری ها و چاله های متعدد سطح بزرگراهی، فقدان روکش آسفالت و زیرسازی نامناسب عمده مشکلات شاهراه بزرگ شهری پایتخت یعنی «بزرگراه آزادگان» است، اگرچه اقداماتی از سوی مدیریت شهری در دوره های اخیر برای تسهیل تردد مردم در این بزرگراه انجام شده اما هنوز برخی از این مشکلات پابرجاست. نبود روشنایی کافی، جانمایی نادرست برخی پل های عابر پیاده و فقدان تابلوهای هدایت مسیر به اندازه کافی، بر مشکلات این بزرگراه افزوده است.
گویا به عقیده برخی از کارشناسان حوزه شهری یا ترافیک، مشکلات بزرگراه آزادگان تمام شدنی نیست، گویی باید دوباره کوبیده و ساخته شود، اما زمانی که به حجم تردد در این بزرگراه نگاه می کنیم ترمیم زیرساخت های این بزرگراه بر ساخت دوباره آن ارجحیت دارد زیرا بار ترافیکی سنگینی به صورت شبانه روزی به این بزرگراه تحمیل شده است.
بزرگراه آزادگان پیشتر تحت عنوان کمربندی تهران محسوب می شد اکنون یکی از بلندترین بزرگراه شهری این کلانشهر است. ناگفته نماند که به دلیل تردد انواع خودروهای سنگین و شلوغی ۲۴ ساعته این بزرگراه یکی از حادثه خیزترین بزرگراه های پایتخت به شمار می رود. این بزرگراه از غرب تا تقاطع بزرگراه متوسلیان و پس از آن به بزرگراه آیت الله مهدوی کنی تا شمال ادامه دارد و از جنوب شرق به سه راه افسریه (میدان بسیج) ختم می شود.
شاهراه آزادگان به طول ۳۸ کیلومتر از سمت شمال غرب تهران به سمت جنوب شرقی کشیده شده و از راههای ورودی و خروجی پایتخت و کمربندی شهر تهران نیز به حساب می آید. با توجه به اینکه حجم ترددهای شهری در این آزادراه بسیار بالاست اکنون حتی یکی از مسیرهای اصلی مسافران برای خروج از محدوده تهران است.
یکی از موضوعات دیگری که این بزرگراه را به عنوان پرخطر می دانند تعداد تصادفات رخ داده در این مسیر تردد مردم است به طوری که سرهنگ علی اصغر شریفی رییس اداره اطلاع رسانی پلیس راهور تهران درباره بزرگراه های پرخطر که جان عابران پیاده و موتورسواران در آنها در خطر است می گوید: بزرگراه های آزادگان و یادگار امام به عنوان پرخطرترین نقاط حادثه خیز برای این گروه ها در پایتخت محسوب می شود.
همچنین سرهنگ رابعه جوانبخت، رییس اداره تصادفات پلیس راهور تهران بزرگ گفت: رتبه نخست تصادفات فوتی با ۱۶ درصد متعلق به بزرگراه آزادگان است. از آنجا که این بزرگراه کمربندی شهر تهران محسوب می شود تردد خوردوهای سنگین باری در این مسیر بسیار بالا است.
شواهد و قرائن گویای آن است که در دوره های مختلف مدیریت شهری اقداماتی برای رفع مشکلات روبنایی و زیربنایی این بزرگراه انجام شده است اما با وجود صرف هزینه های سنگین هنوز مشکلات این مسیر پرتردد در پایتخت همچنان پابرجاست و گامی به جلو برداشته نشده است.
مشکلات زیرسازی در بزرگراه آزادگان
حال با توجه به مشکلاتی که هنوز در این بزرگراه مهم پایتخت باقی مانده است، مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران ضمن تایید وجود مشکلات در معبر بزرگ آزادگان تهران گفت: هر چقدر سطح این معبر شهری آسفالت می شود باز هم کیفیت لازم احساس نمی شود گرچه کیفیت آن از گذشته بسیار بهتر شده است.
مهدی صداقتی افزود: مشکل این معبر بزرگ مربوط به کف سازی ضعیف آن است که مربوط به دوره های پیشین مدیریت شهری بوده و صرفا با نوسازی روکش آسفالت حل نخواهد شد. اکنون زیرسازی این بزرگراه دچار مشکلات فراوانی است به طوری که هر چقدر فعالیت های مرتبط با نوسازی و کف سازی در این بزرگراه مهم در پایتخت انجام می شود، همچنان مشکلات به قوت خود باقی است و کار اصلاح به خوبی صورت نمی گیرد.
صداقتی با بیان اینکه عمر آسفالت بزرگراه آزادگان از دیگر معابر تهران کمتر است، اظهار کرد: این مساله به دلیل وجود مشکلات موجود در کف سازی اولیه این بزرگراه است که در گذشته مقدمات زیرسازی آن ضعیف بودده است.
وی افزود: سال گذشته برای رفع مشکل بزرگراه آزادگان، سطح تمام مسیر تندرو این بزرگراه به طول ۳۸ کیلومتر روکش جدید و آسفالت شد و امسال نیز نوسازی آسفالت در مسیرهای کندرو در حال انجام است اما ممکن است عمر مفیدی که از آسفالت ریزی انتظار داریم باز میسر نشود گرچه وضعیت آن بهتر از گذشته شده است.
صداقتی افزود: به نظر می رسد اگر بخواهیم اقدام اساسی برای رفع مشکلات این معبر انجام دهیم باید اقدام ترافیکی تحکیم بستر انجام شود کاری که در هشت کیلومتری انتهایی آزادگان از بزرگراه ساوه تا همت انجام شد و البته برای اینکار مجبور هستیم نیم باند این آزادراه را به مدت ۲۰ روز مسدود کنیم که این امر باعث پس زدگی ترافیک و قیف شدن مسیر بزرگراهی و در نهایت اذیت مردم می شود.
وی یادآور شد: سال گذشته به مدت هشت ماه از سال به دلیل این اقدام عمرانی بخش وسیعی از مسیر بزرگراه آزادگان پایتخت مسدود بود و شهروندان مجبور بودند تنها در نیم باند تردد کنند که این موضوع سبب اذیت بیشتر مردم به ویژه رانندگان در این مسیر شد.
مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه آسایش مردم برای مدیریت شهری بسیار دارای اهمیت است، اظهار کرد: تلاش ما بر این موضوع است که اصلاح زیرسازی بزرگراه آزادگان با انحراف ترافیک در نقاطی که این امکان وجود داشته باشد به اجرا درآورید.
باید گفت برای مناسب سازی سطح این بزرگراه شهری و به حداقل رساندن آمار تصادفات در این مسیر پرتردد شهری؛ باید تدابیر مناسبی از سوی مدیریت شهری و دیگر دستگاه های متولی انجام شود و چاره ای اساسی برای حل این مشکل با همه متولیان واحد شهری اندیشیده شود.