بازدید سایت : ۱۶۹۸۴۳

احیای بافت های تاریخی نیازمند همیاری و همفکری همه متخصصان

ساز و کار احیای بافت های تاریخی متفاوت با بافت های فرسوده میانی و نیازمند همیاری و همفکری همه دلسوزان و متخصصان این عرصه است.

احیای بافت های تاریخی نیازمند همیاری و همفکری همه متخصصان
تین نیوز |

 مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ساز و کار احیای بافت های تاریخی متفاوت با بافت های فرسوده میانی و نیازمند همیاری و همفکری همه دلسوزان و  متخصصان این عرصه است.

 به گزارش تین نیوز به نقل از شرکت بازآفرینی شهری ایران، محمد آئینی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیر عامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در نشست تخصصی راهکارهای تشویقی رونق سکونت در بافت های فرهنگی تاریخی گفت: بسته تشویقی مصوبه شوراب عالی معماری و شهرسازی کشور در رابطه با بافت های تاریخی به مثابه بسته تشویقی نوسازی بافت های فرسوده می تواند تاثیرات مثبتی در نوسازی بناهای ناپایدار این محدوده ها داشته باشد.

آئینی با اشاره به اینکه سازو کار احیاء بافت تاریخی متفاوت با بافت های فرسوده میانی است و نیازمند همیاری و هم فکری همه دلسوزان و متخصصان این عرصه است، توضیح داد: شهرداری های دارای بافت تاریخی باید هرچه سریع تر بر اساس مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با همیاری شرکت بازآفرینی شهری ایران به نمایندگی از وزارت راه و شهرسازی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، طرح های ویژه حفاظت از بافت تاریخی، تعریف و اجرا کنند.

وی گفت: امید است شاهد تحول مثبت و حرکت احیاگر در بافت های تاریخی فراموش شده باشیم و این مناطق به بهترین مناطق شهری تبدیل شوند.

  در بافت های تاریخی با سه مولفه "ارزش، اصالت و یکپارچگی مواجه" هستیم

 پیروز حناچی عضو هیات علمی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در این نشست با بیان اینکه در بافت های تاریخی با سه مولفه "ارزش، اصالت و یکپارچگی مواجه" هستیم، گفت: برایند کارهای ما در محدوده بافت های تاریخی باید به این امر منجر شود که ارزش ها در بافت های تاریخی شناسایی و. آنها را برجسته کنیم، همچنین اجازه ندهیم که اصالت مجموعه های ما مورد خدشه واقع شود و مهم تر اینکه یکپارچگی بافت ها خودمان را حتی اگر از بین رفته بتوانیم فراهم کنیم.

 عضو هیات علمی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران تصریح کرد؛ در حال حاضر شاهد سرمایه گذاری بخش خصوصی در بافت های تاریخی شهرهای اصفهان، بوشهر، یزد، شیراز، کاشان و... هستیم.

 حناچی با بیان اینکه خانه های ارزشمند و فاخر می تواند به چرخه حیات برگردند، گفت: با آموزش و هدایت بخش خصوصی می توان بناهای ارزشمند و تاریخی را احیا کرد.

 عضو هیات علمی دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران با بیان اینکه ارائه الگوی مناسب مرمت و نوسازی در بافت های تاریخی، می تواند در این محدوده ها رهگشا باشد، اظهار کرد: دستگاه های حاکمیتی و دولتی باید در تعریف و اجرای پروژه های نوسازی و مرمتی در محدوده بافت های تاریخی به صورت الگو گام بردارند.

   بافت های تاریخی شناسنامه شهرها به شمار می آیند

 سید مسلم سید الحسینی عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان اینکه در سایر کشورهای دنیا، بافت های تاریخی را به مثابه یک جریان زندگی نگاه می کنند، اظهار کرد: نظام متداول توسعه کشور ما از امکانات بالقوه بافت های تاریخی که بتواند فرصت های ممتاز اقتصادی در حوزه گردشگری و فرهنگی برای کشور فراهم کند، بهره چندانی نبرده است.

 عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران بافت های تاریخی شناسنامه شهرها به شمار می آیند، اظهار کرد: باید دیدگاه ها و تئوری های جدید در رابطه با مرمت و نوسازی ویژه کشور را استخراج و قفل نوسازی بافت تاریخی را بازکنیم.

 سید الحسینی با اشاره به اینکه توانمندسازی بافت های تاریخی بسیار با اهمیت است، گفت: : بافت های تاریخی محل خاطرات جمعی شهروندان محسوب می شود و توانمندسازی ساختار اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد که هم زمان انسجام سرمایه اجتماعی و از سوی دیگر موضوعات کالبدی را مد نظر داشته باشد.

 عضو هیات مدیره شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه بافت های تاریخی به عنوان مراکز زنده و قلب تپنده فعالیت های گردشگری شهرها به شمار می آیند، گفت: اعتقاد براین است بجای تمرکز سکونت شهروندان در بافت های تاریخی باید یک پله فراتر را نگاه کنیم و موضوع حضور پذیری را رونق بدهیم و فضای اجتماع پذیر باید هدف اصلی مورد توجه قرار گیرد.

  شهرداری بافت تاریخی فرهنگی باید تشکیل شود

 فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این نشست به تشریح مصوبه تشویقی نوسازی بافت های تاریخی با عنوان" راهکارهای تشویقی رونق سکونت در بافت های تاریخی-فرهنگی" پرداخت و گفت: طرح ویژه حفاظت و احیای بافت های تاریخی ـ فرهنگی: به طرح هایی گفته می شود که با توجه به ویژگی، ظرفیت و مزیت تاریخی، فرهنگی و طبیعی بافت تاریخی ـ فرهنگی شهر و روستا با هماهنگی و همکاری نزدیک کلیه دست اندرکاران و ذی نفعان در مقیاس کل تا جزء به همراه طرح مدیریتی مربوطه ارائه شده و تکالیف همه دست اندرکاران در آن روشن باشد.

  مدیرکل حفظ و احیاء بناها، محوطه ها و بافت های تاریخی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: شهرداری ها و شورای اسلامی شهرهای دارای بافت تاریخی ـ فرهنگی مصوب، مکلفند در تخصیص بودجه عمرانی سالانه شهر، بافت های مذکور را در اولویت قرار دهند.

  توجه به طرح های سکونت و اشتغال در بافت های تاریخی

 بهاره بزرگمهر مدیر عامل و نایب رئیس هیات مدیره جدید شرکت همیار سازه توس در این نشست با بیان اینکه در تلاش هستیم از حفظ تک بنا تاریخی عبور کنیم گفت: بافت‎های تاریخی به عنوان عناصر بسیار مهم در شهرها محسوب می شوند و از مزیت های مکانی فراوانی برخوردار هستند و انعکاس مزیت مکانی آن ها در سطوح مختلف طرح های توسعه بسیار مهم می باشد و همواره می بایست مورد توجه قرار بگیرند،

 بزرگمهر با اشاره به اینکه برخی از پروژه های پیشران می تواند نقش مهمی در نجات بافت تاریخی کشور داشته باشد، اظهار کرد توجه به تعریف طرح ها و پروژه هایی که قابلیت توسعه سکونت و اشتغال در بافت های تاریخی را فراهم کند بسیار مهم است.

  در جذب زندگی مردم در بافت های تاریخی با مشکل مواجه هستیم

  محمد عزتی معاون شهرسازی و معماری شهردار تبریز با اشاره به اینکه تصویب بسته تشویقی در بافت های تاریخی نوید بسیار خوبی برای نوسازی بناهای ناپایدار در این محدوده ها دارد، گفت: در حال حاضر در رابطه با جذب و تشویق زندگی مردم در این بافت ها با مشکلات مواجه هستیم .

 شایان ذکر است در پایان این نشست حاضرین در جلسه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.