بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

تعریف شش پروژه راهسازی در زنجان

تعریف شش پروژه راهسازی در زنجان
تین نیوز |

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: اکنون ۳۶۰ کیلومتر توسعه بزرگراهی و ۲۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی در قالب شش محور برای ارتباط با شش استان تعریف شده است.

 

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، کلیم الله وثوقی، مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان در معرفی پروژه‌های در دست احداث این اداره کل توضیح داد: اکنون ۳۶۰ کیلومتر توسعه بزرگراهی و ۲۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی در قالب  شش محور برای ارتباط با  شش استان تعریف شده  که شامل محورهای زنجان- بیجار، خدابنده- همدان، زنجان- قزوین، زنجان- تخت‌سلیمان، زنجان- منجیل و زنجان- کلور است.

 

اخیرا عملیات احداث باند دوم بزرگراه زنجان-ابهر-تاکستان به طول ۱۰۶ کیلومتر شروع شده که ۸۰ کیلومتر این پروژه در استان زنجان عملیاتی شده و به پیشرفت ۱۰ درصدی رسیده است. از سوی دیگر عملیات احداث چهار قطعه بزرگراه سلطانیه-خدابنده-همدان به طول ۸۰ کیلومتر به پیشرفت ۲۰ درصدی رسیده است. همچنین تاکنون ۱۵ کیلومتر از بزرگراه زنجان-بیجار افتتاح شده و نیز احداث محور زنجان-دندی به طول ۹۰ کیلومتر مراحل ساخت را سپری می‌کند. 

 

وی افزود: ساخت محور زنجان-منجیل به طول ۱۵ کیلومتر در دست اجراست و  از دیگر پروژه‌های استان می‌توان به احداث محور درام-کلور با اعتبار کلی ۲۴ میلیارد تومان اشاره کرد.

 

وثوقی همچنین خبر داد: تا یک سال دیگر عملیات ساخت چهار تقاطع غیرهمسطح در محورهای ترانزیتی ابهر-مرشون، مسیر ارتباطی به خرمدره، عمیدآباد و مسیر ارتباطی ماهنشان به آزادراه به پایان می‌رسد. 

 

شناسایی ۱۷۸ هکتار سکونتگاه غیررسمی در زنجان

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان همچنین عنوان کرد: ۱۸ درصد جمعیت مرکز استان زنجان در ۱۷۸ هکتار سکونتگاه غیررسمی مستقر هستند. بر اساس مطالعات صورت گرفته در استان زنجان فقط سکونتگاه‌های غیررسمی در مرکز استان شناسایی شده‌اند که مساحت ۱۷۸ هکتاری را به خود اختصاص می‌دهند. این سکونتگاه‌های غیررسمی که مناطق حاشیه‌نشین شهر زنجان هستند در هفت محله شامل اسلام‌آباد، نجف‌آباد، خاندره، سایان، شهدا، گوجیک و فاطمیه مستقر هستند و جمعیتی بالغ بر ۶۶ هزار و ۶۵۹ نفر دارند.

 

وثوقی با بیان اینکه مساحت کلی شهر زنجان ۶۱۷۰ هکتار با جمعیتی بالغ بر ۳۸۶ هزار و ۸۵۱ نفر است، افزود: ۱۸درصد جمعیت و ۲.۸۸ درصد مساحت شهر زنجان به سکونتگاه‌های غیررسمی اختصاص دارد.

 

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: یکی از دلایل اصلی بروز مشکل حاشیه‌نشینی در زنجان سرریز جمعیتی بوده که در سال‌های گذشته متولیان توسعه روستایی بدون برنامه‌ریزی کارشناسانه روستاهای محدوده را توسعه داده‌‌اند و سرریز جمعیتی را در این حریم ایجاد کرده‌اند. بنابراین بافت روستایی افزایش یافته و حریم شهری کاهش یافته و به دلیل مشکلاتی چون کمبود امکانات و گرانی مسکن در زنجان در روستاهای اطراف شامل پایین کوه، دواسب، زرنان، جارچی و چره‌نا مستقر شده‌اند که داخل حریم هستند ولی یک کیلومتر فاصله از مرکز شهر دارند.

 

مدیرکل راه و شهرسازی زنجان تصریح کرد: باید خانوارهایی که در حاشیه شهر زندگی می‌کنند توانمند شوند تا بتوانند خود را به شرایطی برسانند که بتوانند محل زندگی و خانه‌های خود را بر اساس باید‌ها و نباید‌های شهری بسازند. با توجه به نبود زیر ساخت‌های کافی در حاشیه‌های شهر زنجان، از جمله جنوب شهر زنجان که حاشیه نشین‌های زیادی را در خود جای داده است، شهرداری نیز باید به زیر ‌ساخت‌های این مناطق توجه کند تا شهر زنجان حاشیه‌نشینان زیادی را در خود جای ندهد. همچنین باید خدمات بهداشتی درمانی با احداث مراکز بهداشتی در این مناطق و نیز توسعه برنامه‌های آموزشی پیشگیری توسط بهزیستی سرانه‌های آموزشی بهداشتی خدماتی این مناطق تقویت شود.

 

وی تصریح کرد: مشکلات فرهنگی، اجتماعی، فقر اقتصادی، بیکاری، مشاغل کاذب، اعتیاد و  صدها مشکل دیگر رهاورد مهاجرت و زندگی در حاشیه شهرهاست و در این راستا سیاست‌گذاری منسجم و دقیق با توجه به موقع و کافی به مناطق محروم، افزایش سطح درآمد و رفاه عمومی  و توزیع متوازن امکانات و منابع  می‌تواند در جلوگیری از مهاجرت و حاشیه‌نشینی موثر باشد.

 

شناسایی بافت فرسوده درچهار شهر زنجان

وثوقی همچنین گفت: در این استان، شهرهای زنجان، ابهر، خرمدره و قیدار دارای بافت ناکارآمد هستند. ضمن اینکه تمام بافت ناکارآمد شهری مرکز استان در منطقه سه شهرداری قرار دارد. مساحت کلی شهر زنجان ۶۱۷۰ هکتار است که ۳۸۶ هزار و ۸۵۱ نفر جمعیت دارد. ۵۱۱هکتار بافت ناکارآمد با جمعیتی بالغ بر ۷۶ هزار و ۶۹۳ نفر در شهر زنجان داریم که ۲۸.۸ درصد مساحت و ۲۱ درصد جمعیت را دربردارد.

 

مدیرکل راه و شهرسازی زنجان همچنین گفت: شهر ابهر درمجموع ۱۵۸۸ هکتار مساحت و ۸۷ هزار و ۳۹۶ نفر جمعیت دارد. مساحت بافت ناکارآمد این شهر ۸۳ هکتار با ۱۷ هزار و ۸۸۷ نفر جمعیت است که ۵.۲۳ درصد مساحت و ۲۰ درصد جمعیت شهر را شامل می‌شود.

 

وی عنوان کرد: خرمدره با جمعیتی بالغ بر ۵۲ هزار و ۵۴۸ نفر ۱۰۵۵ هکتار مساحت دارد. مساحت بافت ناکارآمد این شهر ۷۴ هکتار است که ۷.۵ درصد مساحت شهر را شامل می‌شود و ۹۵۰۲ نفر سکنه دارد که ۱۹ درصد جمعیت خرمدره را دربردارد.

 

وثوقی افزود: مساحت کلی قیدار ۴۱۰ هکتار با جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار و ۲۵۱ نفر است که ۲۷ هکتار آن با ۴۰۹۱ نفر جمعیت درمحدوده بافت ناکارآمد قرار دارد که هفت درصد مساحت و ۱۳ درصد جمعیت را شامل می‌شود.

 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    سلام چرا به راه زنجان ماسوله از مسیر تهم به طارم که مسیر زنجان شمال را به یک صدو ده کیلومتر کاهش میده را جناب وثوقی اشاره نمی کنند ،کما اینکه سال قبل هم از این مسیر دیدن کرده بودند