دستی به سر جاده چالوس کشیده میشود
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز از اجرای طرح پاکداشت طبیعت در جاده چالوس خبر داد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز از اجرای طرح پاکداشت طبیعت در جاده چالوس خبر داد.
به گزارش تیننیوز به نقل از ایسنا، فردین حکیمی اظهار کرد: طرح پاکداشت طبیعت که بزرگترین جنبش اجتماعی مرتبط با حوزه محیط زیست در البرز محسوب میشود توسط اداره کل ورزش و جوانان استان و اداره کل محیط زیست استان البرز ودستگاههای ذیربط انجام میشود.
حکیمی افزود: این طرح از سال 93 آغاز شده و تاکنون سه بار در محور کندوان و سایر شهرستانهای استان البرز اجرا شده است.
وی ادامه داد: هر چند اداره کل ورزش و جوانان متولی اجرای این حرکت است اما هیچ دستگاهی بدنبال آن نیست که طرح به نام آن دستگاه تمام شود بلکه هدف، حفاظت از محیط زیست و حضور مردم در این عرصه است و ما باید زمینه مشارکت تمامی اقشار جامعه را در این فرهنگسازی فراهم سازیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: تمامی علاقمندان و دلسوزان واقعی محیط زیست نیز همانند دیگر فعالیتهای اجتماعی خود در پویش طرح پاکداشت طبیعت حضور دارند؛ این اقدامی نمادین و البته فرهنگساز است که میتواند به یک برند ملی تبدیل شود.
حکیمی اضافه کرد: پیشبینی میکنیم این کار به حرکتی ملی تبدیل و بتواند به عنوان پایهگذار فرهنگ عمومی مطرح شود ؛ در این زمینه باید وظایف به صورت گروهی تفکیک و هر بخش مأموریت خود را به انجام رساند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز تصریح کرد: با اطلاع رسانی گسترده و جامع از این رویداد اجتماعی فرهنگی در راستای پاکداشت محیط زیست در چهار سال گذشته بازخورد بسیار خوبی در سطح افکار عمومی کشور داشته است که امیدواریم در این دوره نیز بتوانیم در حوزه فرهنگ سازی و آگاهی بخشی جامعه اثرگذار باشیم؛ همه شهروندان، ارگانها، نهادها، اصحاب رسانه و سمنهای مردمی، نقش بسیار موثری در اجرای این برنامه داشتند.
حکیمی با بیان اینکه امید است این روند به گونهای پیش رود که به محیط زیست خود افتخار کنیم و فضا را به شکلی فراهم آوریم که گردشگران و طبیعتگردان برای استفاده از آن رغبت داشته باشند و موجبات حضور گردشگران بیشتری را فراهم کنیم افزود: ما میدانیم زبالهها تمام نشده و این تنها حرکتی نمادین برای پاکداشت طبیعت بود ولی باید در جهت ادامه این حرکت تلاش کرده و نقشی در حذف آلودگی محیط زیست ناشی از زباله داشته باشیم.
وی ادامه داد: در کنار برگزاری طرح، آموزشهای لازم در رابطه با اقدامات زیستمحیطی نیز به داوطلبان شرکت کننده داده میشود و آنچه به عنوان ابزار میتواند در این اقدام به ما کمک کند فرهنگ سازی است که این ابزار به راحتی به دست نمیآید مگر با مشارکت کل جامعه در این اقدام زیستمحیطی.
حکیمی تصریح کرد: ما باید در عرصه همافزایی، همکاری ادارات و موسسات را طوری مدیریت کنیم که تمامی دستگاهها به جای موازی هم قرار گرفتن، همسو حرکت کرده و موجب مضاعف شدن و اثرگذار بودن خروجیها شود؛ همچنین جریانسازی اجتماعی در عرصههای مختلف فرهنگی ورزشی موجب ضمانت اجرایی و تحقق برنامهها شود لذا میخواهیم یک نهضت اجتماعی برای حفظ محیط زیست و پاکسازی آن در استان البرز شکل بگیرد و برای این مهم نیاز به مشارکت صنایع استان، دستگاههای اجرایی و رسانهها است.
وی با گوشزد کردن خطر جدی پسماند به ویژه پلاستیک در طبیعت خاطرنشان کرد: حتی اکنون حجم زیادی پلاستیک در دریاها، رودخانهها و اقیانوسها، نگرانیهایی را بهمراه داشته و رهاسازی پلاستیک در محیط طبیعی علاوه بر اینکه چهره زیبای طبیعت را زشت میکند آثار تخریبی فراوانی هم برای محیط زیست دارد که در این زمینه به مشارکت تمام اقشار بخصوص دلسوزان واقعی محیط زیست نیاز داریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز یادآور شد: من مطمئن هستم همه اقشار مردم و بویژه حامیان و فعالان محیط زیست فرهنگسازی برای حفظ محیط زیست را جزو وظایف ذاتی خود میدانند و هرکس اینگونه فکر میکند مسلماً در طرح پاکداشت طبیعت در روز جمعه اول تیرماه شرکت خواهد کرد؛ ما میخواهیم این اقدام نه در یک روز بلکه بهطور مستمر در طی سال ادامه یابد و اثر فرهنگی طولانی مدتی و بازخورد مثبت طرح پاکداشت طبیعت چراغ راه آینده باشد.