◄ فقر فرهنگ رانندگی؛ دلیل اصلی تصادفات رانندگی و کشتار در جاده ها
مشکل کشور ما مهارت رانندگی نیست بلکه ما با پدیده ای به نام فقر فرهنگ رانندگی مواجه هستیم تا زمانی که نتوانیم این فرهنگ را تغییر دهیم همچنان شاهد آمار رو به رشد تصادفات خواهیم بود.

اگرچه برخی کارشناسان معتقدند در ارایه گواهی نامه رانندگی به متقاضیان جدید باید سخت گیری وجود داشته باشد اما یک کارشناس حمل و نقل گفت: در آمریکا و خیلی از کشور ها، گرفتن گواهی نامه رانندگی آسان است اما وقتی در خیابان یا جاده رانندگی می کنی اگر کوچکترین خطایی مرتکب شوی مجازات و جرائم سنگینی را باید بپردازی.
به گزارش تین نیوز، علی اکبر عادلی در گفت و گو با خیرنگار ما افزود: درست ۵۰ سال پیش ساعت ۲ صبح در یکی از خیابان های نیویورک، تعدادی جوان مست سوار یک خودرو کروکی بودند، راننده خودرو وقتی به چراغ قرمز رسید توقف کرد تا چراغ سبز شود. آنموقع صبح پلیس نبود و راننده می توانست مانند بسیاری از رانندگان ما که در این ساعت ها از چراغ قرمز عبور کنند بدون توقف رد شود. در آن سالها دوربینی هم نبود که تخلف را ثبت کند. اما رعایت قانون رانندگی برای نسل جوان جامعه آمریکا به صورت یک فرهنگ جا افتاده بود. آنها یاد گرفته بودند در هر حالتی باید قانون رانندگی جامعه ای که در آن زندگی می کنند را رعایت کنند. این یکی از مواردی بود که من شاهد اش بودم.
وی ادامه داد: رعایت مقررات در پیاده راه ها توسط مردم هم در ۵۰ سال قبل برای من بسیار جالب بود. اما در جهان مدرن امروز با فناوری های هوشمند بسیار، شاهد صحنه های در خیابان های تهران، شهرستان ها و جاده ها هستیم که باورش خیلی سخت است.
عادلی تاکید کرد: وقتی عابر پیاده می خواهد از پیاده راه ها عبور کند کمتر راننده ای به عابر اجازه عبور می دهد و متاسفانه بسیاری از رانندگان به جای احترام به عابر، سرعت خودرو را زیاد تر می کنند. اگر راننده ای هم قصد ترحم به عابر پیاده داشته باشد ممکن است خودروی پشت سری به دلیل عدم رعایت فاصله با خودروی او برخورد کند.
این کارشناس خاطرنشان کرد: حتما ملاحظه کرده اید که وقتی راننده ای به عابر اجازه عبور می دهد عابر از راننده قدردانی می کند در صورتی که توقف پشت پیاده راه ها، وظیفه قانونی راننده است. در فرهنگ رانندگی کشور های توسعه یافته، راننده در گردش چپ و راست و یا در چراغ های چشمک زن ۵ متر مانده به خط کشی توقف می کند تا عابر پیاده عبور کند. اگر کسی در جدول منتهی به پیاده راه ایستاده باشد راننده به او اشاره می کند که می توانی عبور کنی. حتی اگرقصد شخص ایستاده، عبور از پیاده راه نباشد، راننده وظیفه خود می داند توقف کند، تا وقتی که شخص ایستاده اشاره کند که قصد عبورندارد.
عادلی گفت: این نوع فرهنگ رانندگی از مهد کودک به بچه ها یاد داده می شود و هیچ ارتباطی به مهارت رانندگی ندارد چون مردم جوامع توسعه یافته می دانند که اساس مهارت، آموختن فرهنگ رانندگی است و یاد گرفته اند تا زمانی که رانندگی آنها خطری برای افراد جامعه دارد، پشت فرمان ننشینند.
وی افزود: در کشور ما حتی اگر در مهد کودک ها و مدارس برنامه آموزشی داشته باشند، پدر و مادر ها خلاف آن را به بچه یاد می دهند. دقت کرده اید موتور سواران ما با بچه های سوار بر ترک موتورسیکلت ،از لا بلای ماشین ها عبورمی کنند و یا پدر مادرها در جلوی چشم های بهت زده بچه های خود در حین رانندگی مرتکب خلاف های زیادی می شوند؟
این کارشناس تاکید کرد: آیا با این قانون گریزی ها و بد آموزی های پدر و مادر انتظار است که کودکان وقتی بزرگ شدند قانون را رعایت کنند؟ در جامعه ای که مربیان و تعلیم دهندگان رانندگی، خود در موقع آموزش، بسیاری از مقررات راهنمایی و رانندگی را نادیده می گیرند، نتیجه اش می شود رانندگی پر خطر و تصادفات امروز خیابان و جاده های کشور. او ادامه داد:معتقدم مشکل کشور ما مهارت رانندگی نیست بلکه ما با پدیده ای به نام فقر فرهنگ رانندگی مواجه هستیم تا زمانی که نتوانیم این فرهنگ را تغییر دهیم همچنان شاهد آمار رو به رشد تصادفات خواهیم بود.
عادلی اظهار کرد: در جایی اشاره شده است که بعضی ها با واردات خودروهای بی کیفیت، ارزشی برای جان و مال مردم قائل نیستند. درست است که خودرو های با کیفیت ایمن تر هستند اما با این فرهنگ رانندگی، اگر با کیفیت ترین خودرو را هم داشته باشیم تفاوتی در اصل موضوع ایجاد نمی کند. چون راننده قانون مدار می تواند به گونه ای خودروی بی کیفیت را هدایت کند که برای خود و سایر کاربران مزاحمتی ایجاد نشود.