آماده سازی کامیون برای فصل تابستان
در فصل تابستان و زمستان عموما شرایط رانندگی کامیون به نسبت قبل سختتر میشود و برای عبور از این دو فصل لازم است که با آمادگی کامل در جادهها رانندگی کنیم، در غیر این صورت مجبور به پرداخت هزینههای سنگین برای تعویض قطعات و تعمیرات خواهیم شد.
در فصل تابستان و زمستان عموما شرایط رانندگی کامیون به نسبت قبل سختتر میشود و برای عبور از این دو فصل لازم است که با آمادگی کامل در جادهها رانندگی کنیم، در غیر این صورت مجبور به پرداخت هزینههای سنگین برای تعویض قطعات و تعمیرات خواهیم شد.
به گزارش تین نیوز، رانندگان باتجربه براساس روش آزمون و خطا پس از چندین سال دریافتهاند که در هر فصل کامیون خود را چطور آماده کنند تا کمترین خسارت را متحمل شوند، در این مقاله قصد داریم نکات جدیدی را مطرح کنیم که علاوه بر رانندگان پایه یک و پایه دو که به تازگی وارد صنعت حملونقل شدهاند کاربرد زیادی نیز برای رانندگان باتجربه خواهد داشت.
۱-فشار باد لاستیکها
لاستیکهای کم باد و یا لاستیکهایی که بیش از اندازه پٌر باد هستند کارآمدی لازمه را ندارند و خطرآفرین هستند. در صورتیکه فشار باد لاستیک کامیونها تنظیم نباشد، موارد زیر را تشدید میکنند:
- مصرف سوخت بیش از اندازه
- خطر انفجار لاستیک
سرعت کامیون و همینطور میزان تناژی که در حال حمل آن هستید بر روی فشار باد لاستیکها اثر مستقیمی دارد و لاستیکها را در هوای گرم تابستان بیش از پیش گرم میکند. لطفا خطر انفجار لاستیک را جدی بگیرید چون:
- تصادفات را تشدید میکند
- کامیون شما را حداقل برای چندین ساعت متوقف میکند
- اگر کامیون از جاده منحرف شود، خسارات زیادی به کامیون و محموله وارد میکند
۲-باتری کامیون
درست است که در تابستان شما نگران استارت خوردن و روشن شدن کامیون نیستید، اما آیا مطلع هستید که فعالیت باتریها در هوای گرم بسیار سختتر از هوای سرد است؟ گرمای بیش از حد شارژ باتری را کم میکند تا جایی که باتری تمام شود.
چطور مراقب باتری کامیون خود باشیم؟
- حتما میزان الکترولیت باتری کامیون را قبل از هر سفر چک کنید
- سیمهای اتصال باتری را تمیز نگاه دارید تا اتصال و شارژ شدن با مشکل مواجه نشود
۳-دستگاه تهویه هوا در کامیون
کامیون شما تحت هوای سرد و گرم کار خودش را انجام میدهد اما شما که دوست ندارید موقع رانندگی کردن بدنتان خیس از عرق شده باشد و از گرما کلافه و خسته شده باشید؟ پس حتما کولر رو چک کنید.
درزها، شیلنگها، هوای ورودی و خروجی رو چک کنید. اگر لازم است قطعات را باز کنید و بشورید و یا اگر مشکل جدی دارد حتما به تعمیرکار نشان بدهید تا هوای گرم مانع شما برای کار کردن در فصل تابستان نباشد.
۴-کمربند موتور کامیون
کمربند موتور جزء قطعاتی است که اکثر رانندههای عزیز آن را نادیده میگیرند. اما چرا منتظر باشیم تا این کمربند خراب بشه تا به فکر تعمیر آن بیافتیم؟ در صورتی که کمربند موتور پاره شود یا به هر نحوی آسیب ببیند، خطر آسیب دیدگی موتور کامیون را چندین برابر میکند.
هوشمندانه عمل کنید، کمربند موتور هزینهای به مراتب پایینتر از موتور کامیون دارد، پس حتما آن را چک کنید تا متحمل ضررهای گزاف نشوید.
هرچقدر تابستان شلوغتر و پٌربارتری دارید، نیاز است که توجه ویژهتری به شرایط کلی کامیون خودتون داشته باشید، چون چندتا تست و چک کوچک زمانی از شما نمیگیرد اما اگر به قطعات اصلی صدمهای وارد شود ممکن است تا چندین روز از بارگیری و سرویسهای خودتان عقب بمانید.