بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

◄ جاده ابریشم فرصتی مناسب برای معرفی ایران به جهان

ظرفیت جاده ابریشم فرصتی مناسب برای معرفی داشته‌های فرهنگی، علمی ایران به جهان است.

تین نیوز |

 دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو - ایران، گفت: ظرفیت جاده ابریشم فرصتی مناسب برای معرفی داشته‌های فرهنگی، علمی ایران به جهان است.

به گزارش تین نیوز به نقل از روابط عمومی کمیسیون ملی یونسکو - ایران، با حضور دست‌اندرکاران کمیسیون ملی یونسکو - ایران، مسئولان شهر همدان و نمایندگی یونسکو در تهران برگزار شد.

حجت‌اله ایوبی در جلسه هماهنگی ششمین نشست سریالی ثبت‌های زنجیره‌ای در کشورهای مسیر جاده‌ابریشم، گفت: به هرحال نام جاده‌ابریشم و ظرفیت جاده‌ابریشم برای جمهوری اسلامی ایران فرصت مناسبی است تا داشته‌های فرهنگی، علمی، ادبیات و آثار تاریخی که در مسیر جاده ابریشم قرار دارد زودتر و بهتر به جهان معرفی کنیم.

نگاه قالب به جاده ابریشم اقتصادی است درصورتی که علاوه بر اهمیت کارکرد اقتصادی، این جاده دارای ارزش و ظرفیت فرهنگی است.

وی یادآور شد: جاده ابریشم راه تبادل فکر، فرهنگ و اندیشه بوده؛ از این رو برپایی همایش جاده ابریشم، شامل برنامه‌های متعددی هم‌چون کنفرانس گفت وگو، معنویت و ادیان و صلح نوشته‌های جاده ابریشم نیز خواهد شد.

محمد حسن طالبیان معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز در این جلسه اظهار داشت: بخش اصلی جاده ابریشم، ایران است و همدان در این مسیر قرار دارد و میزبانی همدان مهم است و می‌توان برای ثبت آثار ملموس و غیرملموس و گردشکری فرهنگی اطلاعاتی را در این همایش ارائه داد.

وتان فتوفسکی سرپرست دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران، در این جلسه با تشکر از  کمیسیون ملی یونسکو- ایران گفت: کمیسیون ملی یونسکو برگزار کننده همایش جاده ابریشم است و این برنامه فعالیت مهمی برای یونسکو محسوب می‌شود.

فتوفسکی ادامه داد: جلسه هماهنگ‌کننده ثبت مشترک جاده ابریشم، برنامه اصلی این همایش است و این جلسه در سال‌های مختلف در کشورهای مختلف انجام شده و همواره برنامه‌های متنوعی در این همایش برپا شده است.

وی یادآور شد: این جلسه برای یونسکو و دولت ایران اتفاق مهمی است و مسئولیت بزرگی برعهده ما قرار دارد و امیدوارم شاهد برگزاری برنامه خوبی باشیم.

سرپرست دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران با تقدیر از شهرداری همدان عنوان کرد: در یونسکو در تمام فعالیت‌ها‌ جامعه محلی درگیر می‌شود و در این برنامه موافقت شد فعالیت‌ها و جلسات جنبی دیگری نیز برگزار شود.

فتوفسکی اظهار داشت: یکی از این فعالیت‌ها سمپوزیوم گفت‌وگوی بین ادیان و مذاهب در راستای جاده ابریشم است و فعالیت‌های دیگری نیز با هویت فرهنگی و هنری در مدت زمان این همایش در همدان برگزار خواهد شد.

وی ابراز امیدواری کرد: همه این برنامه‌ها بتواند تصویر خوبی از یونسکو، کمیسیون ملی یونسکو- ایران، شهر همدان و کشور ایران داشته باشد. ما همه فعالیت‌هایی را که در این همایش انجام می‌شود مستندسازی می‌کنیم و در ماه نوامبر که کنفرانس عمومی یونسکو برگزار می‌شود این مجموعه فعالیت‌ها را به‌صورت منسجم ارائه می‌کنیم.

فتوفسکی در ادامه درباره فعالیت‌های پیش‌رو در همایش راه ابریشم توضیحاتی ارائه کرد.

در ادامه حسن باستانی راد نماینده رسمی و رابط ملی ایران در یونسکو برای انجام فعالیت‌های مربوط به پروژه جاده ابریشم درباره برگزاری نشست هایی که برای ثبت جاده ابریشم برگزار شده، توضیحاتی ارائه کرد.

وی یادآور شد: مسیر جاده ابریشم طولانی است و بخش به بخش ثبت این جاده تاریخی اتفاق می‌افتد. مرحله اول بین قزاقستان و قرقیزستان و چین در سال ۲۰۱۱ ثبت شد و این روند ادامه یافت و آخرین نشست برای ثبت بخش‌های مختلف این جاده مربوط به سال گذشته بود.

باستانی تصریح کرد: تمرکز جلسه آتی روی محورهایی است که از ایران عبور می‌کند. شاهراه جهانی از خراسان تا ری را طی می کند و در ری دو شاخه می شود که یکی به تبریز و یکی به همدان می‌رود و سپس به جنوب ترکیه و سوریه می‌رسد.

وی یادآور شد: از نظر مشاهیر علمی و دینی، همدان شهر مهمی محسوب می‌شود و همدان از جمله شهرهایی است که با ویژگی‌های منحصر به فرد در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته است.

در ادامه عبدالمهدی مستکین مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو- ایران، درباره ثبت آثار در مسیر جاده ابریشم توضیحاتی را ارائه کرد.

وی یادآور شد: ثبت آثار ملموس در یونسکو پرونده‌ای جداگانه است. سال ۲۰۱۱، ۱۱ کشور برای ثبت جاده‌ابریشم اقدام کردند که چینی‌ها در این فهرست به عنوان کشور اول و ایران به عنوان کشور دوم محسوب می‌شوند.

مدیر گروه فرهنگ کمیسیون ملی یونسکو - ایران تاکید کرد: چین با هدف اقتصادی این موضوع را پیگیری می‌کند و ما نیز در مسئله جاده ابریشم ظرفیت‌های قابل توجهی داریم. باید زنجیره‌ای از آثار برای مقوله ثبت در نظر بگیریم تا بتوانیم آن‌ها را در فهرست ذخیره برای ثبت قرار دهیم.

عباس صوفی شهردار همدان نیز در این جلسه اظهار امیدواری کرد که بتوان از فرصت میزبانی همایش جاده‌ابریشم برای ثبت آثار ملموس و غیر ملموس همدان استفاده کرد.

در ادامه این جلسه حاضران درباره برنامه‌های پیش‌رو از جمله کنفرانس‌های متعددی که در مدت زمان برپایی همایش جاده ابریشم برگزار می‌شود، گفت وگو کردند.

جادهٔ ابریشم یا راه ابریشم شبکه راه‌های به‌هم‌پیوسته‌ای با هدف بازرگانی در آسیا بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند می‌داد؛ مسیری که تا سده پانزدهم میلادی به‌مدت ۱۷۰۰ سال، بزرگ‌ترین شبکه بازرگانی دنیا بود.

جاده‌ابریشم جدید امکانی تازه در اختیار کشورهایی قرار می‌دهد که در مسیر آن قرار گرفته‌اند تا تجارت خود را در آسیا، اروپا و آفریقا بیش از گذشته توسعه دهند. شی‌جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین در این باره گفت: در دوره‌ای که کشورها وابسته به یکدیگرند و تهدیدها بی‌وقفه در جهان ادامه دارد. هیچ کشوری به‌تنهایی ظرفیت و توان رویارویی با مشکلات جهانی را ندارد. 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.