رونمایی از سامانه کنترل هوشمند و اعلام پیامکی تخلفات جادهای
تین نیوز | رئیس پلیس ناجا با رونمایی از سامانه توسعه یافته کنترل هوشمند جادهای، از افزایش ۱۹۲ دوربین ثبت تخلف و اعلام پیامکی و آنلاین تخلفات جادهای خبر داد و گفت: سرپیچی از فرمان پلیس مدرسه جریمه و نمره منفی به همراه دارد.
سردار اسکندر مومنی در مراسم افزایش 192 دستگاه دوربین ثبت تخلف به سیستم نظارتی راههای کشور اظهار داشت: توسعه سامانه کنترل هوشمند ترافیک که 3800 کیلومتر دیگر از جادههای کشور را پوشش میدهد در راستای دستیابی به هدف کاهش 20 تا 30 درصدی تلفات جادهای انجام شده است.
وی با بیان اینکه در سالهای آینده قرار است بیش از 30 هزار کیلومتر از جاده های کشور به کنترل هوشمند مجهز شوند، گفت: امیدواریم با راهاندازی این سامانه، ظرف مدت 6 ماه، تخلفات در محورهای مورد پایش هوشمند به نصف کاهش یابد و با گذشت یکسال، تخلفات رانندگان به کمتر از یک درصد برسد؛ همچنین، با توجه به تفاهم نامه منعقد شده با وزارت راه و شهرسازی قرار است تا چند سال آینده، بیش از 30 هزار کیلومتر از جادههای کشور به کنترل هوشمند مجهز شوند.
رئیس پلیس راهور ناجا در ادامه افزود: گرچه با استفاده از این امکانات، میزان صدور جریمههای رانندگی کاهش مییابد ولی ما از این موضوع استقبال میکنیم و امیدواریم روزی برسد که هیچ تخلف رانندگی در کشور انجام نشود.
مومنی با اعلام خبر اجرایی شدن سیستم نظارت هوشمند در معابر درون شهری نیز گفت: در آینده نزدیک در نظر داریم تا با انعقاد یک تفاهم نامه با وزارت کشور، این سیستم را برای معابر درون شهری نیز اجرایی کنیم و خوشبختانه مقدمات این موضوع فراهم شده است و در شهریور امسال یا مهرماه، این تفاهم نامه انعقاد خواهد شد.
پیش از این رونمایی از این سامانه نیز رئیس پلیس راهور ناجا در جلسه مشترک با مسئولان امدادی، راهداری و نمایندگان خودروسازان، به موضوع بازگشایی مدارس اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به در پیش رو بودن بازگشایی مدارس، خوشبختانه هماهنگیهای لازم با مسئولان آموزش و پرورش، وزارت کشور، شهرداریها و دیگر دستگاههای مسئول، به عمل آمده است و آمادگی کامل برای بازگشایی مدارس وجود دارد.
وی با تاکید بر استفاده خانوادهها از سرویس مدارس معتبر و حمل و نقل عمومی برای رساندن فرزندانشان به مدارس، گفت: از خانوادهها تقاضا داریم که برای حمل و نقل دانشآموزانشان حتی الامکان از حمل و نقل عمومی و سرویس مدارس استفاده کنند و در صورت استفاده از خودروی شخصی خود نیز به این موضوع توجه داشته باشند که برای پیاده کردن فرزندانشان در فاصلهای مناسب با مدارس، خودروی خود را پارک کنند چراکه تجمع خودروها در برابر درب مدارس، باعث ترافیک شدید در آن نقاط میشود.
مومنی ادامه داد: ما در روزهای اول بازگشایی مدارس، شاهد افزایش 20 تا 30 درصدی ترافیک در معابر شهری هستیم که به تدریج از این ترافیک کاسته خواهد شد؛ همچنین پیش بینی میکنیم که در سال تحصیلی جدید نیز به میزان 10 تا 15 درصد افزایش ترافیک به نسبت سال گذشته داشته باشیم.
رئیس پلیس راهور ناجا با تاکید بر لزوم استفاده مدارس از سرویسهای دارای برگه معاینه فنی و کارت صلاحیت راننده از تعطیل شدن فعالیتهای عمرانی شهری به استثنای عملیاتهای عمرانی ضروری همزمان با روزهای ابتدایی بازگشایی مدارس خبر داد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع فعال شدن پلیس مدرسه و همیاران پلیس اشاره کرد و افزود: با بازگشایی مدارس، پلیس مدرسه و همیاران پلیس نیز فعالیت خود را آغاز میکنند و رانندگان باید به این موضوع توجه داشته باشند که عدم توجه به فرمان پلیس مدرسه و نافرمانی از آن، منتج به جریمه و ثبت نمره منفی برای رانندگان خاطی میشود.
مومنی در پایان این جلسه، با تشکر از تمامی سازمانها و ارگانهای مسئول در موضوع ترافیک، برای کاهش 4.6 درصدی تلفات در چهار ماه نخست امسال، ادامه دار بودن این روند کاهشی را نیازمند تدابیر نو و طرحهای جدید دانست و با اشاره به نامشخص بودن نتیجه افزایش نرخ جرائم رانندگی توسط دولت، توجه بیشتر به سایر مولفههای تاثیر گذار همچون راهداری، امداد و نجات و ایمنی خودروها را خواستار شد.
در طرح توسعه سامانه کنترل هوشمند ترافیک، 192 دستگاه دوربین ثبت تخلف به 204 دوربین فعلی افزوده شد و در حال حاضر 396 دوربین هوشمند، تخلفات رانندگی را در تمامی ساعات شبانه روز، ثبت میکنند.همچنین در این سیستم، تخلف صورت گرفته به همراه زمان، نوع و محل تخلف به صورت آنلاین و از طریق پیامک به مالک خودرو اعلام میشود و پس از قطعی شدن تخلف و ثبت آن در سیستم، پیامک دیگری حاوی مبلغ جریمه و کد پرداخت اینترنتی برای مالک خودرو ارسال میشود.