اختصاص سه میلیارد تومان برای ساخت جاده کنارگذر مریوان
تین نیوز | فرماندار مریوان گفت: مریوان با وجود مرز رسمی باشماق که روزانه شاهد تردد دهها دستگاه ماشین سنگین حامل بار است احداث جاده کنارگذر را ضرورتی انکارناپذیر کرده است که اکنون 3 میلیارد تومان به آن اختصاص یافته است.
محمد فلاحی از اختصاص بیش از 3 میلیارد تومان برای احداث جاده کنارگذر شهر مریوان خبر داد و اظهار داشت: روزانه بیش از 700 الی یک هزار و 200 دستگاه ماشین سنگین در جادههای شهرستان مشغول به تردد هستند و این امر موجب ضرر زیادی را به زیرساختهای این شهرستان وارد نموده است.
فرماندار مریوان اضافه کرد: با توجه به مرزی بودن شهرستان مریوان و همسایگی آن با کشور عراق و همچنین وجود یکی از بزرگترین دریاچههای آب شیرین دنیا در این منطقه به یک قطب گردشگری تبدیل شده است که مورد توجه مردم در تمام دنیا قرار گرفته و همین امر نیز موجب ایجاد توقعات عدیدی در بین مردم برای داشتن امکانات یک منطقه گردشگری شده است.
فلاحی افزود: عبور ماشینهای سبک و سنگین حامل بار از خیابانهای شهر مریوان موجب تخریب زیرساختها و نابودی روکش آسفالت این جادهها شده است بنابراین باید هرچه زودتر قبل از حادشدن این موضوع آن را پیگیری کرده و در راستای رفع این مشکل اقدامات لازم صورت بگیرد.
فلاحی اظهار داشت: در شهرستان مریوان بیش از 170 هزار نفر ساکن هستند که با در نظر گرفتن این امر که سالیانه بیش از 500 هزار نفر گردشگر به این شهر وارد میشوند نیاز این شهرستان به ایجاد جاده کنارگذر را نمیتوان نادیده گرفت.
وی اظهار داشت: این شهرستان دارای بازارچه مرزی و 110 کیلومتر مرز مشترک با کردستان عراق است و به همین دلیل به یکی از مسیرهای پرتردد حمل و نقل در این منطقه تبدیل شده و نزدیکی آن با مرز بانه نیز به اهمیت آن افزوده و این مسائل لزوم تقویت زیرساختهای شهرستان از جمله راههای ارتباطی مثل احداث کمربندی و کنارگذرهای شهری را دوچندان کرده است.
فرماندار مریوان تصریح کرد: احداث جاده کمربندی و یا کنارگذر برای تردد ماشینهای سنگین حامل بار که از مسیر مریوان به مرز باشماق روزانه در حال تردد هستند نه تنها سبب جلوگیری از روانسازی ترافیک در چند نقطه سطح شهر از جمله میدان بابارشید، میدان استادیوم و سه راهی ترمینال قدیم میشود بلکه بر امنیت جادههای سطح شهر نیز میافزاید.
فلاحی با اشاره به خطرات ورود فاضلاب بیش از 11 روستای اطراف مریوان به دریاچه زریبار عنوان کرد: به منظور ساماندهی و جمعآوری فاضلاب روستاهای اطراف دریاچه زریبار و بخشی از فاضلاب مریوان برای جلوگیری از ورود آن به دریاچه زریبار بیش از یکمیلیارد و 370 میلیون تومان از محل سفرهای مقام معظم رهبری به استان کردستان اختصاص داده شده است.
فلاحی با اشاره به این نکته که دریاچه زریبار از جمله مهمترین جاذبههای گردشگری این شهرستان و حتی استان کردستان نیز به شمار میآید، بیان داشت: ورود فاضلابهای روستائی اطراف دریاچه زریبار و همچنین ورود بخشی از فاضلاب شهری به این دریاچه به یک معضل بسیار بزرگی تبدیل شده است.
فرماندار مریوان اظهار داشت: جمعآوری و ساماندهی کردن آب فاضلاب روستاهای اطراف دریاچه به سوی کارخانه تصفیه آب میتواند حفظ محیط زیست موجود را موجب شده و آب تصفیه شده نیز میتواند برای مصارف کشاورزی به کار آید.
مردم مریوان از مسئولین انتظار دارند نسبت به اجرای این پروژه از طریق انتخاب پیمانکاران توانا و افزایش اعتبارات آن اقدام کنند و مسئولان ناظرانی کارا و کارآمد را برای نظارت در این بخش انتخاب کنند.