بازدید سایت : ۴۷۹۰۱

تشکیل کمیته مشترک عراق و قطر درباره مشارکت دوحه در پروژه «جاده توسعه»

مشاور نخست وزیر عراق در امور حمل و نقل از تشکیل کمیته های مشترک میان عراق و قطر برای بررسی مشارکت قطر در پروژه «جاده توسعه» خبر داد.

تین نیوز |

مشاور نخست وزیر عراق در امور حمل و نقل از تشکیل کمیته های مشترک میان عراق و قطر برای بررسی مشارکت قطر در پروژه «جاده توسعه» خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از میدل ایست نیوز، مشاور نخست وزیر عراق در امور حمل و نقل از تشکیل کمیته های مشترک میان عراق و قطر برای بررسی مشارکت قطر در پروژه «جاده توسعه» خبر داد.

به گزارش روزنامه رسمی «الصباح» عراق، «ناصر الاسدی»، مشاور نخست وزیر عراق در امور حمل و نقل، گفت که کمیته های فنی عراق مذاکرات با کشورهایی که تمایل به مشارکت در این پروژه راهبردی را دارند آغاز کرده و در نشستی که اواخر ماه گذشته در بغداد با حضور وزرای حمل و نقل کشورهای همسایه برگزار شد، پیشنهادها و پرسش ها و جزئیات مربوط به این پروژه بررسی شد.

وی گفت که یکی از پیشنهادها این بود که نشست هایی در سطح عالی در خود کشورهایی که تمایل به مشارکت در این پروژه دارند برگزار شود و افزود که بسیاری شرکت های جهانی نیز برای مشارکت در پروژه به صورت سرمایه گذاری یا پیمانکاری اجرا ابراز آمادگی کرده اند.

به گفته الاسدی، در سفر امیر قطر به بغداد توافقاتی کلی انجام شد که به موجب آن کمیته های مشترکی میان دو کشور تشکیل می شود و در این کمیته ها قطر فازهایی در پروژه جاده توسعه را برای سرمایه گذاری انتخاب می کند.

او افزود که حضور چین نیز در این پروژه بسیار مهم است چون چین یک کشور با امکانات گسترده اقتصادی است و این جاده نیز به کار چین و انتقال کالاهایش به اروپا می آید و مسیری کوتاه تر از مسیرهای فعلی دریایی و هوایی است.

مشاور نخست وزیر عراق در ادامه افزود که کشورهای همسایه از جمله عربستان و ایران و کویت و سوریه طرح هایی درباره نحوه اتصال مسیرهای مواصلاتی خود به این مسیر را داده اند و عراق به همه آنها اطمینان داده که در این پروژه شریک خواهند بود.

پیش از این، یونس خالد، مدیرکل شرکت کل راه آهن عراق، گفت که پروژه راهبردی جاده توسعه، پروژه مکمل بندر بزرگ فاو است و بزرگترین پروژه در سطح عراق به شمار می رود که شامل خط راه آهن دوگانه و جاده ای است که با آخرین فناوری ها احداث می شود.

به گفته خالد این پروژه به طول 1200 کیلومتر از بندر فاو آغاز و به مرز عراق و ترکیه در منطقه فیشخابور ختم می شود.

وی بیان کرد که خط آهن این پروژه از ده استان عراق عبور می کند.

خالد توضیح داد که این خط دوطرفه است و قطارهای آن با انرژی برق کار می کند و با تازه ترین فناوری ها طراحی شده است و همه ابزارهای ایمنی و وسایل ارتباطی نوین در آن وجود دارد.

وی اشاره کرد که این پروژه در سال 2028 به بهره برداری می رسد و گذرگاه مهمی از عراق به بازارهای اروپا خواهد بود.

خالد اظهار داشت که این پروژه در سه مرحله خواهد بود که در مرحله نخست در سال 2028، خط آهن و بزرگراه آماده بهره برداری می شود.

مدیرکل شرکت کل راه آهن عراق تصریح کرد که ظرفیت پیش بینی شده برای این پروژه در مرحله نخست به 3.5 میلیون کانتینر در سال و 22 میلیون کالا علاوه بر خدمت رسانی به حدود 15 میلیون مسافر در سال می رسد.

وی درباره درآمدهای این پروژه گفت که حجم پیش بینی شده برای درآمدها از کالاها حدود 4 میلیارد دلار و از مسافران نزدیک به 850 میلیون دلار در سال است.

خالد توضیح داد که پروژه راه آهن 10.5 میلیارد دلار و پروژه بزرگراه 6.5 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت که در مجموع نزدیک به 17 میلیارد دلار هزینه کل پروژه می شود.

قرار است در هفته های پیش رو عراق میزبان کنفرانسی با حضور وزرای راه کشورهای منطقه برای معرفی این پروژه باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.