تشریح توانمندی های استان آستاراخان در همایش بین المللی روسیه
استان آستراخان نقش کلیدی کریدور بین المللی حمل و نقل «شمال جنوب» را ایفاء می نماید. کالاها از روسیه، بلاروس، ایران، عراق، هند، امارات متحده عربی و سایر کشورها از طریق بنادر آستراخان ترانزیت و ارسال می گردند.
اخیرا استاندار استان آستاراخان، ایگور بابوشکین، در همایش بین المللی روسیه که در محل نمایشگاه دستاوردهای اقتصاد ملی مسکو موسوم به ودنخا، برگزار شد و در آن استانداران روسیه و مناطق خودمختار حضور داشتند، به تشریح آخرین وضعیت توانمندی ها و دستاوردهای این استان پرداخت.
به گزارش تین نیوز به نقل از اندیشکده حمل و نقل، اهم موارد مطرح شده حوزه ترانزیت به شرح ذیل است:
1. استان آستراخان نقش کلیدی کریدور بین المللی حمل و نقل «شمال جنوب» را ایفاء می نماید. کالاها از روسیه، بلاروس، ایران، عراق، هند، امارات متحده عربی و سایر کشورها از طریق بنادر آستراخان ترانزیت و ارسال می گردند.
2. در سال 2023 نزدیک به 4 میلیون تن محموله از بنادر دریایی واقع در آستاراخان بارگیری و تخلیه گردیده است که نشانه همکاری فعال این استان با همه کشورهای حوزه دریای خزر به ویژه با جمهوری اسلامی ایران است.
3. استان آستاراخان به مرکز کشتی سازی خزر تبدیل گردیده است. کارخانجات کشتی سازی استان سفارشات کشورهای حوزه خزر را انجام می دهند.
4. ساخت کشتی های کانتینربر در منطقه جنوبی روسیه و از جمله ترمینال های جدید بارگیری و تخلیه روغن و غلات در دستورکار قرار گرفته است.
5. به دستور رئیس جمهوری فدراسیون روسیه، عملیات لایروبی کانال کشتیرانی جهت عبور کشتی ها با ظرفیت بالا در حال انجام است. این کانال تنها مسیر اتصال آب های داخلی روسیه به دریای خزر می باشد.
6. همچنین به گفته وی ایجاد مرکز لجستیک ترکمنستان در منطقه ویژه اقتصادی بندری آستاراخان و نیز موضوع ایجاد خط رو - رو بین بنادر استان آستاراخان و ترکمن باشی(ترکمنستان) که از سال 2014 در دستور کار طرفین قرار دارد، مجددا مورد توافق قرار گرفته است.
مهمترین مزیت اقتصادی استان آستاراخان، قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال جنوب می باشد که پس از جنگ روسیه با اوکراین و محدود شدن راه های دسترسی این کشور، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است و عملا دسترسی و صادرات روسیه به خلیج فارس، هند و دریاهای آزاد را از طریق ایران میسر می کند.