بازدید سایت : ۴۳۷۸۴

برنامه توسعه حوزه حمل و نقل و ترافیک اصفهان در سال ۱۴۰۲

برنامه توسعه حوزه حمل و نقل و ترافیک اصفهان در سال ۱۴۰۲، همانند سال گذشته، هوشمندسازی و انجام اقداماتی مانند راه اندازی سامانه اصرو، آشکارسازی گذرگاه های عابر پیاده و فرهنگ سازی استفاده از حمل و نقل عمومی است.

برنامه توسعه حوزه حمل و نقل و ترافیک اصفهان در سال ۱۴۰۲
تین نیوز |

حسین حق شناس، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار اصفهان درباره برنامه های این معاونت در سال ۱۴۰۲ می گوید: اولویت های اصلی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان، حمل و نقل همگانی و بهبود آن، سیاست های کاهش ترافیک، افزایش ایمنی و هوشمندسازی سامانه های این حوزه است.

با توجه به رویکرد مدیریت شهری اصفهان برای هوشمندسازی و انجام اقداماتی مانند راه اندازی سامانه اصرو، آشکارسازی گذرگاه های عابر پیاده و فرهنگ سازی استفاده از حمل و نقل عمومی در سال گذشته، اقدامات حوزه حمل و نقل و ترافیک در سال ۱۴۰۲ نیز بر همین مبنا است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، شهرداری اصفهان یکی از شهرداری های پیشرو در زمینه هوشمندسازی است و با توجه به اینکه هوشمندسازی بیشتر در حوزه حمل و نقل برای شهروندان نمود پیدا می کند، این اقدامات بیشتر در راستای هوشمندسازی حمل و نقل انجام می شود.

معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان سال های گذشته اقدامات زیادی را در راستای کاهش تردد شهروندان با خودروهای شخصی و ترویج استفاده از حمل و نقل عمومی را در دستور کار قرار داده است که راه اندازی سامانه موقعیت یاب اتوبوس با عنوان «اصرو» یکی از این اقدامات است.

شهروندان با استفاده از سامانه اصنو می توانند با مشاهده زمان رسیدن اتوبوس، سفر شهری خود را برنامه ریزی کنند تا علاوه بر مدیریت زمان، ترافیک شهر کاهش و استفاده از حمل و نقل عمومی نیز افزایش یابد.

فعالیت های دیگری همچون راه اندازی حمل و نقل ترکیبی با ایجاد پارکینگ خودرو و دوچرخه در نزدیکی ایستگاه های مترو توسط معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان انجام شده است.

با توجه به رویکرد مدیریت شهری اصفهان برای هوشمندسازی و انجام اقداماتی مانند راه اندازی سامانه اصرو، آشکارسازی گذرگاه های عابر و فرهنگ سازی استفاده از حمل و نقل عمومی در سال گذشته، اقدامات حوزه حمل و نقل و ترافیک نیز بر همین مبنا است.

 

حرکت به سمت بهبود حمل و نقل عمومی و افزایش ایمنی در سال ۱۴۰۲

حسین حق شناس با بیان اینکه سال گذشته اقداماتی انجام شد که در نظر داریم در سال ۱۴۰۲ تکمیل شود و توسعه یابد، افزود: خط یک قطار شهری اصفهان در دوران شیوع کرونا مسافران خود را از دست داده بود که بهبود خدمات، اطلاع رسانی و افزایش کیفیت این خط در دستور کار بوده است، لذا در صدد هستیم امسال طرح کاهش سرفاصله زمانی حرکت قطارها از ۱۱ دقیقه به هشت دقیقه را اجرایی کنیم که برای اجرای این هدف نیازمند رام های جدید قطار شهری و آموزش نیروی انسانی و راهبران مترو هستیم.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار اصفهان با بیان اینکه برای خط یک قطار شهری، توسعه در نظر گرفته شده است، خاطرنشان می کند: توسعه این خط به سمت شاهین شهر در نظر گرفته شده است که تا دانشگاه صنعتی توسط شهرداری اصفهان و ادامه آن تا شاهین شهر توسط شهرداری این شهر احداث می شود.

وی با بیان اینکه امیدواریم عملیات اجرایی توسعه شمالی خط یک مترو در سال جاری آغاز شود، اضافه می کند: ایستگاه سپاهان شهر متروی اصفهان به بهارستان باید توسط شهرداری اصفهان احداث شود که جزو برنامه های عمرانی امسال است و به صورت مشارکتی انجام می شود.

حق شناس تصریح می کند: مقدمات بهره برداری از خط دو مترو شامل تکمیل ایستگاه ها، عملیات عمرانی و آغاز قرارداد تجهیزات خط دو از ایستگاه دارک تا طوقچی انجام می شود که در این محدوده عملیات عمرانی تکمیل و عملیات نازک کاری ایستگاه ها به صورت مشارکتی و طبق قرارداد ۵۹۴ میلیون یورویی با شرکت مپنا آغاز می شود.

وی با بیان اینکه مقدمات آغاز قرارداد شهرداری اصفهان با شرکت مپنا با سازمان برنامه و بودجه کشور انجام شده است، می گوید: دپوی خط دو در محدوده دارک و تکمیل ایستگاه ها و تونل از این ایستگاه تا طوقچی جزو اولویت های سال جاری است که بودجه قابل توجهی توسط شورای اسلامی شهر برای آن در نظر گرفته شده است.

 

از تراموا و خط سه مترو چه خبر؟

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار اصفهان تاکید می کند: خط سه مترو و خطوط تراموا در مطالعات جامع حمل و نقل اصفهان در حال بررسی است که در سال جاری سیاست های آن مشخص و تکمیل می شود، لذا هر کدام از این موارد که توصیه شود در دستور کار شهرداری قرار می گیرد.

وی اضافه کرد: طبق قانون وزارت کشور اجرای خطوط ریلی باید مورد بررسی قرار گیرد و در صورتی که توجیه پذیر و مورد تصویب بود، خط سه مترو و خطوط تراموا در اصفهان اجرا خواهد شد.

حق شناس با بیان اینکه امسال در حوزه اتوبوسرانی، تکمیل ناوگان، کاهش سرفاصله و بهبود خدمات در خطوط تندرو در دستور کار است، تصریح می کند: در حال حاضر چهار خط تندروی در حال بهره برداری داریم که عملیات عمرانی خط سه در خیابان های عبدالرزاق، مسجد سید و ولی عصر (عج) تکمیل شد و خط چهارم نیز در حال بهره برداری است که بخشی از مسیر ویژه و ایستگاه های آن در خیابان آتشگاه در سال جاری تکمیل خواهد شد.

وی خاطرنشان می کند: خط پنج تندرو نیز حدفاصل میدان آزادی تا میدان جمهوری مصوب شده است که خط ۳۴ اتوبوسرانی که از پایانه صفه به پایانه عاشق آباد حرکت می کند، حدفاصل این دو میدان و در خیابان های حکیم نظامی، پل فلزی، خیابان شهید بهشتی و آیت الله کاشانی به صورت رفت وبرگشت و خط پرش اجرا خواهد شد.

حق شناس تصریح می کند: در سال ۱۴۰۱، ناوگان اتوبوس کوچک (میدل باس) و ون وارد خطوط اتوبوسرانی اصفهان شد که در نظر داریم ون ها تا ۵۰ دستگاه افزایش یابد و علاوه بر کوی سپاهان در سایر خطوط محله ای و کم تقاضا مورد استفاده قرار گیرد؛ همچنین اتوبوس های کوچک نیز برای خطوط کم تقاضا و کمک مدرسه ای در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر نیازمند ناوگان انبوه بر و تندرو هستیم ادامه می دهد: در سال های اخیر در زمینه اتوبوس های دوکابین کمبود داشتیم، از این رو در صدد انعقاد قرارداد و خرید این اتوبوس ها هستیم. توسعه حمل و نقل همگانی در محلات شهری با استفاده از ون ها نیز در دستور کار است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار اصفهان خاطرنشان می کند: برنامه توسعه پارک سوارها در دستور کار است و سعی می کنیم مکان های منتهی به ایستگاه های مترو و اتوبوس تندرو از جمله پایانه عاشق آباد، پایانه صفه و جنب پایانه کاوه را به عنوان پارک سوار در نظر بگیریم تا شهروندان خودروی خود را در این نقاط پارک و از حمل و نقل همگانی استفاده کنند.

 

پایانه شمال شهر در منطقه ۱۴ احداث می شود

وی با بیان اینکه تملک و احداث پایانه شمال شهر، مقابل ایستگاه متروی دارک در منطقه ۱۴ در دستور کار است که برای خطوط درون شهری و حومه ای مورد استفاده قرار می گیرد، می گوید: چهار نقطه برای راه اندازی پایانه حمل و نقل بار و برای جلوگیری از ورود خودروهای سنگین به شهر اصفهان مکان یابی شده که اولویت نخست در منطقه ۱۲ و در نزدیکی شهرک امیرکبیر واقع شده است تا بتوانیم پایانه ها را به صورت مشارکتی احداث کنیم.

حق شناس با اشاره به ترمیم و نگهداری پایانه های درون شهری اصفهان تصریح می کند: این اقدام برای پایانه های باغ قوشخانه، صفه، بابلدشت و سایر پایانه ها در سال ۱۴۰۲ انجام می شود.

وی با بیان اینکه در زمینه حمل و نقل پاک و وسایل نقلیه پاک رو، با توجه به اینکه اصفهان شهر در معرض آلودگی هوا و ترافیک است، یکی از راهکارها استفاده از این وسایل نقلیه شامل برقی و غیرموتوری و با رکاب است، ادامه می دهد: ایستگاه های امانت دوچرخه که در سال های گذشته به صورت خصوصی خدمت رسانی می کرد و مدتی فعال نبود، در سال جاری با کمک شرکت مهندسی نیک اندیش به صورت هوشمند مورد بهره برداری قرار می گیرد و اسکوتر و وسایل نقلیه پاک رو به آن اضافه خواهد شد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.