بازدید سایت : ۴۵۷۲۲

آخرین اخبار از سقوط هواپیمای مالزیایی در شرق اوکراین / استقلال‌طلبان و مقامات کی‌یف یکدیگر را به سرنگون کردن این پرنده متهم می‌کنند

آخرین اخبار از سقوط هواپیمای مالزیایی در شرق اوکراین / استقلال‌طلبان و مقامات کی‌یف یکدیگر را به سرنگون کردن این پرنده متهم می‌کنند

تین نیوز | هواپیمای مسافربری خطوط هوایی مالزی عصر دیروز  به وقت محلی در حالی که از آمستردام راهی کوالالامپور بود، با 298مسافر و خدمه در شهر تورز در جنوب‌شرق اوکراین سقوط کرده است.
این یکی از 5 حادثه پرتلفات در خطوط هوایی بین الملل است. همه سرنشینان کشته شده‌اند.
 استقلال‌طلبان اوکراین و مقامات کی یف یکدیگر را به هدف قرار دادن این پرنده غیرنظامی متهم می کنند.
 
پترو پروشنکو رئیس جمهور اوکراین می گوید که سقوط هواپیمای خطوط هوایی مالزی یک اقدام تروریستی بوده است.
 
ساعتی پس از سقوط این پرنده، وزارت کشور اوکراین مدعی شد که این حادثه در اثر برخورد یک موشک روسی بوده و مسئولیت نیز به گردن استقلال‌طلبان است.
 

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا درخصوص این حادثه با ولادیمیر پوتین همتای روس خود به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده است.
 
شبکه تلویزیونی المیادین نیز در خبری به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که پیش از سقوط این هواپیما، یک فروند جنگنده در کنار آن دیده شده است. مرکز کنترل هوایی اسپانیا اما می گوید که دو جنگنده را در کنار این هواپیمای پهن پیکر بر روی رادار دیده است.
 
شبکه خبری راشاتودی نیز گزارش داد که 23 شهروند آمریکایی در میان قربانیان این حادثه بوده‌اند.
 
رئیس جمهور روسیه نیز با ارسال پیامی به همتای مالزیایی خود، مراتب تسلیت و همدردی خود را با ملت مالزی به وی ابلاغ کرد.
 
شرکت‌های هوایی انگلیس، روسیه، فرانسه، آلمان، امارات و ترکیه اعلام کرده‌اند که فعلاً از حریم هوایی اوکراین برای پروازهای تجاری (مسافربری) استفاده نخواهند کرد.
 
سازمان‌های امدادی روسیه نیز از دولت اوکراین درخواست کرده‌اند مجوز لازم برای ورود به خاک اوکراین و کمک در روند امداد را صادر کند.
 
رئیس استقلال‌طلبان جمهوری خودخوانده دونتسک نیز ارتش اوکراین را به هدف قرار دادن این هواپیما متهم کرد.
 
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه می‌گوید که چهار تبعه فرانسه در میان مسافران این هواپیما بوده‌اند.
 
وزارت خارجه انگلیس نیز از سوار شدن 9 تبعه این کشور به این هواپیما خبر داده است.
 
رسانه ها می‌گویند که گروه های استقلال طلب جعبه سیاه هواپیما را در محل سقوط پیدا کرده‌اند، خبری که چندی بعد توسط سخنگوی استقلال طلبان تکذیب شد.
 
مقامات شرکت هوانوردی اوکراین نیز از تمامی خطوط هوایی بین‌المللی درخواست کرد که فعلا از محدوده هوایی نزدیک محل حادثه عبور نکنند.
 
رئیس جمهور اوکراین خواستار مشارکت بازرسان هلند در روند تحقیقات مربوط به سقوط این هواپیما شد.
 
رئیس‌جمهور روسیه نیز در تماس با نخست وزیر مالزی، به وی تسلیت گفت.
 
شرکت هواپیمایی دوبی نیز اعلام کرد که تمامی پروازهای با مقصد اوکراین را به دوبی بازگردانده است و فعلا پروازی به سمت اوکراین گسیل نمی شود.
 
«جو بایدن» معاون رئیس جمهور آمریکا نیز دقائقی پس از این سخنرانی در تماس تلفنی با پترو پروشنکو رئیس جمهور اوکراین به وی پیشنهاد داد که یک تیم مشترک آمریکایی-اوکراینی در خصوص نحوه سقوط این هواپیما تحقیق کنند.
 
وزارت کشور اوکراین با انتشار یک نوار صوتی، مدعی شد که در این نوار، استقلال‌طلبان در حال صحبت در خصوص «مسافربری بودن هواپیما و بالا بودن تعداد افراد حاضر در آن» هستند
 
مقامات امنیتی اوکراین بدون ارائه جزئیات، دو افسر امنیتی روسیه را به دست داشتن در این حادثه متهم کردند.
 
دولت آمریکا می گوید که شواهد از هدف قرار گرفتن این هواپیما توسط یک موشک زمین به هوا خبر می دهد که البته هنوز عامل انسانی این کار ناشناس است.
 
انگلیس به عنوان عضو دائم شورای امنیت خواستار برگزاری جلسه اضطراری درخصوص وضعیت اوکراین شد.
 
نخست وزیر مالزی تأیید کرد که این هواپیما در اثر برخورد با موشک ساقط شده؛ وی خواستار بررسی این حادثه توسط یک تیم بین المللی شد.
 
استقلال طلبان می گویند که سه روز برای فراهم آوردن امکان تحقیق در این خصوص، بصورت یکجانبه آتش بس برقرار می کنند.
 
با اضافه شدن 3 نوزاد به جمع قربانیان، تعداد تلفات این حادثه به 298 تن رسید.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • مسغود مهاجر

    بازهم فاجعه ای دیگر از جنس فاجعه ایرباس خودمان اگر از تاریخ تجربه کسب نکنیم ناکامی هایمان را تکرار خواهیم کرد. ساقط کردن هواپیمای ایرباس ایران ایر در آخرین روزهای جنگ می تواند تجربه ای برای همه بشریت باشد. این که وقتی در زمین جنگ داریم ممکن است دامنه اش به هوا هم کشیده شود. بنابراین چه بهتر که هواپیماهای بازرگانی را از فراز مناطق جنگی عبور ندهیم. در همین چند هفته چندین هلی کوپتر در شرق اوکراین به زیر انداخت شده چه طور ایکایو متوجه نشده است که ممکن است این حملات به هواپیماهای بازرگانی هم صدمه برساند. به ملت مالزی تسلیت بگوییم که پس از یک سال ماندگار از هوانوردی بی سانحه با سقوط دو فروند هواپیماهایش که هیچ کدام هم منشاء فنی و انسانی نداشته سال ۲۰۱۴ را به یکی از بدترین سالهای صنعت هوانوردی تبدیل کرده است. شایسته است که به خاطر هردو ضایعه همه کشورها عزای عمومی اعلام کنند و برای جلوگیری از چنین حملاتی کاری انجام دهند. وگرنه خواهیم دید که حملات به هواپیماهای مسافربری خیلی زود در دستور کار گروه های تروریستی قرار خواهدگرفت که از هر راه ممکن حتی به وجود آوردن سپرهای انسانی و دزدیدن گروهی مردمان عادی می کوشند همه دنیا را به زیر سیطره خود ببرند. - مسعود مهاجر

  • علیرضا منظری

    با سلام ضمن عرض تسلیت به بازماندگان سانحه باید اشاره داشت که طبق مقررات بین المللی هر کشوری حق دارد تا در مواقع ضرورت نسبت به تعیین مناطقی از فضای هوایی کشور خود به صورت منطقه ممنوع از پرواز اقدام نماید. البته در صورتی که جنگ وجود داشته باشد به طریق اولی باید این تصمیم گیری انجام می گرفت ولی متاسفانه کشور اکراین به جهت وضعیت اضطراری داخلی و عدم تایید افراد مسلح آشوبگر اقدام به چنین کاری نکرده است و از آن بد تر نیز سایر کشورها قبل از سانحه چنین آگاهی را اعلام نکرده اند. در هر حال به منظور پیشگیری از چنین حوادثی باید الزاماتی بین المللی ایجاد شود تا تمامی کشورها ملزم به اجرای چنین آگاهی در زمان های اضطراری گردند. ضمن آنکه جامعه جهانی باید به سرعت در مورد کشف علت سانحه اقدام نموده و در صورت امکان برخورد تسلیحاتی با این هواپیمای مسافری از طرف هر گروه و یا کشوری که باشد طبق مقررات بین المللی برخورد شدیدی را اتخاذ نماید. زیرا در این صورت با ازدیاد چنین سوانحی همانند ناپدید شدن هواپیمای قبلی متعلق به شرکت هواپیمایی مالزی و این سانحه ایمنی و امنیت هوانوردی در سراسر جهان به خطر خواهد افتاد.