وزیران کابینه دولت دوازدهم معرفی شدند
همانطور که اخبار و پیشبینیها حکایت میکرد، کابینه دوم حسن روحانی روز گذشته به مجلس معرفی شد. او اسحاق جهانگیری را بار دیگر به عنوان معاوناول خود انتخاب کرد.
همانطور که اخبار و پیشبینیها حکایت میکرد، کابینه دوم حسن روحانی روز گذشته به مجلس معرفی شد. او اسحاق جهانگیری را بار دیگر به عنوان معاوناول خود انتخاب کرد.
در حکم روحانی آمده است: «جناب آقای دکتر اسحاق جهانگیری، به استناد اصل یکصدوبیستوچهارم قانون اساسی و نظر به مراتب تعهد، شایستگی و خدمات موفق جنابعالی در مسئولیتهای اجرائی و تقنینی و در مدت مسئولیت در دولت یازدهم، به موجب این حکم به عنوان «معاوناول رئیسجمهور» منصوب میشوید. امید است با عنایت الهی و همکاری اعضای محترم دولت، در خدمت به اسلام و ملت شریف ایران با رعایت اصول قانونمداری، اعتدالگرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید موفق باشید».
حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور، حوالی ظهر روز گذشته فهرست پیشنهادی وزیران کابینه دوازدهم را به هیئترئیسه مجلس ارائه داد. مسعود پزشکیان، نایبرئیس مجلس هم که ریاست جلسه را بر عهده داشت، این فهرست را قرائت کرد.
متن نامه معرفی وزرا به این شرح است: «احتراما در اجرای اصل ١٣٣ قانون اساسی و ماده ١٨٨ آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی به پیوست اسامی وزرای پیشنهادی به همراه شرححال و برنامه آنان و خطمشی و اصول کلی و برنامه دولت برای اخذ رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی تقدیم میدارد:
«١- محمدجواد آذریجهرمی؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ٢- سیدمحمود علوی؛ وزارت اطلاعات ٣- مسعود کرباسیان؛ وزارت امور اقتصاد و دارایی ٤- محمدجواد ظریف؛ وزارت امور خارجه ٥- سیدمحمد بطحایی؛ وزارت آموزشوپرورش ٦ - سیدحسن قاضیزادههاشمی؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ٧- علی ربیعی؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ٨ - محمود حجتی؛ وزارت جهاد کشاورزی ٩ - سیدعلیرضا آوایی؛ وزارت دادگستری ١٠ - امیر حاتمی؛ وزارت دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح ١١ - عباس آخوندی؛ وزارت راهوشهرسازی ١٢ - محمد شریعتمداری؛ وزارت صنعت، معدن و تجارت ١٣ - سیدعباس صالحی؛ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ١٤ - عبدالرضا رحمانیفضلی؛ وزارت کشور ١٥ - بیژن نامدارزنگنه؛ وزارت نفت ١٦ - حبیبالله بیطرف؛ وزارت نیرو ١٧ - مسعود سلطانیفر؛ وزارت ورزشوجوانان. بر اساس آییننامه داخلی مجلس، نمایندگان یک هفته فرصت بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی را در کمیسیونهای تخصصی دارند و بعد از آن، مجلس باید در جلسات متوالی در صحن علنی وارد بررسی صلاحیت وزرا شود». در این فهرست،گزینه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دیده نمیشود که پزشکیان گفت دولت گزینه پیشنهادی وزارت علوم را بعدا اعلام خواهد کرد.
نیمی از کابینه یازدهم ماندگار شد
برایناساس و با توجه به نبود وزیر علوم، سن کابینه دوم حسن روحانی نسبت به کابینه قبلی، سه سال جوانتر شده است. کابینه اول رئیسجمهوری میانگین سنی ٦١,٣ را داشت؛ اما اکنون به ٥٨.٢ رسیده است. بیژن نامدارزنگنه، وزیر پیشنهادی وزارت نفت، با ٦٥ سال مسنترین و محمدجواد آذریجهرمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری، با ٣٦ سال جوانترین فرد معرفیشده برای کابینه دوازدهم است. ٩ نفر از این فهرست، از وزیران دولت اول روحانی هستند. سیدمحمود علوی، وزیر پیشنهادی برای وزارت اطلاعات، محمدجواد ظریف برای وزارت امورخارجه، سیدحسن قاضیزادههاشمی وزیر پیشنهادی برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علی ربیعی برای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، محمود حجتی برای وزارت جهاد کشاورزی، عباس آخوندی وزیر پیشنهادی برای وزارت راهوشهرسازی، عبدالرضا رحمانیفضلی برای وزارت کشور و مسعود سلطانیفر وزیر پیشنهادی برای وزارت ورزشوجوانان، در کابینه یازدهم نیز حضور داشتند. در بین این افراد، بیشترین انتقادات متوجه عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر پیشنهادی کشور است. عملکرد او در چهار سال گذشته، بهویژه در انتخاب استانداران و برهمخوردن سخنرانیها، از جمله انتقادات سیاسیون، بهویژه اصلاحطلبان به او بوده است.
متقاضیان جدید کابینه
سیدمحمد بطحایی که برای وزارت آموزشوپرورش معرفی شده، محمدجواد آذریجهرمی وزیر پیشنهادی برای وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات و مسعود کرباسیان برای وزارتخانه امور اقتصادی و دارایی، قبلا معاون وزیر بودند. سیدعلیرضا آوایی، وزیر پیشنهادی وزارت دادگستری هم رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهوری بوده است. امیرسرتیپ امیر حاتمی نیز جانشین وزیر دفاع بود که به عنوان وزیر معرفی شده است. او یک ارتشی است. محمد شریعتمداری هم که برای وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شده است، در دولت یازدهم معاون اجرائی رئیسجمهور بود. سیدعباس صالحی نیز از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پست وزارت این وزارتخانه معرفی شده است. حبیبالله بیطرف که برای وزرات نیرو معرفی شده است، در دولت اصلاحات هم وزیر نیرو بود. همانطور که از قبل هم شایعه آن وجود داشت، هیچ وزیر زنی در میان افراد معرفیشده برای کابینه دوم حسن روحانی به چشم نمیخورد
وزارت علوم؛ همچنان در انتظار وزیر
نکتهای که وجود دارد، معرفینکردن وزیر علوم است. تا پایان دولت اول روحانی، محمد فرهادی به عنوان وزیر این وزارتخانه فعالیت میکرد؛ اما رئیسجمهوری قصد داشت وزیر جدیدی معرفی کند. از علی خاکیصدیق، رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، به عنوان وزیر پیشنهادی نام برده شده بود؛ اما نام او در فهرست وزاری پیشنهادی عنوان نشد. او خبر قبول پست وزارت را قبلا تأیید کرده و به ایسنا گفته بود برنامههای خود را در این زمینه ارائه دادهام. خاکیصدیق همچنین صبح روز گذشته در گفتوگو با تسنیم گفته بود که گزینه نهایی وزارت علوم است و شایعه انصرافش را رد کرده بود. محمد فرهادی، وزیر علوم دولت اول روحانی، نیز روز گذشته در نشست سراسری رؤسای دانشگاهها اعلام کرد که خاکیصدیق، گزینه نهایی هیئت دولت برای تصدی وزارت علوم است.
آغاز بررسی صلاحیتها از سهشنبه هفته آینده
سخنگوی هیئترئیسه مجلس روز گذشته به ایسنا گفت: «با توجه به مهلت یکهفتهای مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی از زمان اعلام اسامی آنها، جلسات مجلس برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی از سهشنبه آینده برگزار خواهد شد». بهروز نعمتی با بیان اینکه بررسی جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی به صورت متوالی خواهد بود، افزود: «طبق عرف و روال گذشته این جلسات در دو شیفت کاری برگزار میشود». او همچنین درباره معرفینکردن وزیر پیشنهادی علوم نیز یادآور شد: «صراحت آییننامه این است که رئیسجمهور باید فهرست کابینه را اعلام کند؛ اما دو تفسیر وجود دارد که ایشان باید همه کابینه را اعلام کند یا بخشی از آن را و ما برای اینکه کار بهتر به پیش برود، از آقای امیری خواهش کردیم از رئیسجمهور بخواهند گزینه پیشنهادی وزارت علوم را تا روز چهارشنبه (امروز) اعلام کنند تا رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم نیز همزمان با سایر اعضای کابینه انجام شود».
نگاهی به وزیران پیشنهادی
ارتباطات و فناوری اطلاعات: محمدجواد آذری جهرمی متولد سال ١٣٦٠ بوده و جوانترین وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم است. او فارغالتحصیل رشته مهندسی برق دانشگاه صنعت آب و برق است. در سال ١٣٩٥ نیز با تودیع خسروی، آذریجهرمی بهعنوان معاون وزیر ارتباطات دولت یازدهم و رئیس هیئتمدیره شرکت ارتباطات زیرساخت معرفی و هماینک نیز در این سمت مشغول به فعالیت است. جهرمی، از سال ٨٨ تا ٩٣ مدیرکل امنیت سیستمهای ارتباطی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده است. او همچنین عضو کمیسیون عالی تنظیم مقررات شورایعالی فضای مجازی و عضو کمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای شورای عالی فضای مجازی است.
دادگستری: سیدعلیرضا آوایی ٦١ساله، متولد دزفول و دانشآموخته حقوق است. او رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیسجمهور در دولت یازدهم بوده است. آوایی رئیس هیئت امنای انجمن حقوقشناسی است که اولین نهاد مدنی ملی و فراصنفی در نظام حقوق ایران است. او برادر احمد آوایی (نماینده سابق مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی و معاون پارلمانی سابق وزارت صنایع) است. او دادستان عمومی و انقلاب دزفول و دادستان عمومی و انقلاب اهواز بوده، همچنین ریاست کل دادگستری استان لرستان، ریاست کل دادگستری استان مرکزی، ریاست کل دادگستری استان اصفهان و ریاست کل دادگستری استان تهران را بر عهده داشته است. آوایی همچنین قاضی دیوان عالی کشور، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال ایران بوده است.
فرهنگ و ارشاد اسلامی: سیدعباس صالحیامیری ٥٤ساله و متولد مشهد است. او که در دولت یازدهم معاونت فرهنگی وزارت ارشاد را بر عهده داشت، با استعفای علی جنتی، از سوی روحانی بهعنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد معرفی شد و از مجلس رأی اعتماد گرفت. صالحی مدرک دکترای فلسفه را از یکی از دانشگاهها و پژوهشگاههای وابسته به حوزه علمیه دارد. صالحی عضو هیئتمدیره و هیئت امنای دفتر تبلیغات اسلامی از سال 1376 تاکنون (پنج دوره)، عضویت شورای «مهندسی فرهنگی» (شورای عالی انقلاب فرهنگی) از 1385 تا ۱۳۸۷، عضویت حقیقی شورای فرهنگ عمومی و مدیرمسئولی و سردبیری برخی نشریات علمی و فرهنگی کشور از مسئولیتهای او تا پیش از معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
آموزشوپرورش: سیدمحمد بطحایی، ٥٤ساله متولد تهران است. کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دارد. او در دولت یازدهم معاونت پشتیبانی و توسعه مدیریت وزارتخانه آموزشوپرورش بود که در ٢٨ مهر ١٣٩٥ پس از کناررفتن فانی از پست وزارت آموزشوپرورش با حفظ سمت بهعنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب شد و پس از اخذ رأی اعتماد مجلس از سوی فخرالدین دانشآشتیانی از سمت خود کنار رفت. عضویت در کمیتههای تخصصی در حوزههای برنامهریزی درسی، برنامههای توسعه، پژوهشهای آموزشی و در حوزه آموزشوپرورش از دیگر سوابق اوست. بطحایی همچنین در کارنامه خود تدریس درسهای روش تحقیق، مدیریت، سنجش و ارزشیابی در دورههای آموزش عالی را نیز دارد.
نیرو: حبیبالله بیطرف زاده ١٣٣٥ در شهرستان یزد است. معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت ایران و رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران است. او دانشآموخته کارشناسی ارشد مهندسی عمران از دانشکده فنی دانشگاه تهران است. در فاصله سالهای ١٣٦٥ تا ١٣٦٨ استاندار یزد بود. از ابتدای سال ١٣٦٩ تا پایان سال ١٣٧٣ به مدت پنج سال، در سمت معاون آموزشی وزارت نیرو فعالیت داشت. بیطرف در دولتهای هفتم و هشتم، در کابینه اول و دوم سیدمحمد خاتمی، بهعنوان وزیر نیرو فعالیت کرد. از سوابق اجرائی بیطرف میتوان به اجرای پروژههای بزرگ ملی مانند طرح احداث سد و نیروگاه آبی کارون۳، اجرای ضوابط و مقررات نظام فنی و اجرائی کشور در حوزه مدیریت پروژههای دولتی اشاره کرد.
صنعت، معدن و تجارت: محمد شریعتمداری ٥٧ساله و متولد تهران است و دکترای مدیریت دارد. در جریان رقابتهای ریاستجمهوری دوازدهم، او رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی بود و پیشازآن در دولت یازدهم، معاونت اجرائی ریاستجمهوری را بر عهده داشت. همچنین جانشین رئیسجمهور ایران در شورایعالی ایرانیان، شورایعالی فضایی و شورای استاندارد و تحقیقات صنعتی و رئیس ستاد تنظیم بازار بود. شریعتمداری در دولتهای هفتم و هشتم وزیر بازرگانی بودهاست. از سال 1370 تاکنون عضویت در هیئت امنای آستان حضرت عبدالعظیم(ع) و عضویت و دبیری هیئت امنای مؤسسه علمی - فرهنگی دارالحدیث در قم را نیز تحت اشراف محمدیریشهری برعهده دارد.
جهاد کشاورزی: محمود حجتی ٦٢ساله متولد نجفآباد اصفهان است. مهندسی عمران دارد و با پیروزی انقلاب اسلامی وارد نهاد جهاد سازندگی کشور شد و پس از آن بهعنوان استاندار سیستان و بلوچستان خدمت کرد. با شروع عملیات اجرائی سد کرخه بهعنوان مدیر اجرائی این پروژه تا زمان بهرهبرداری فعالیت کرد و در دوره اصلاحات و دولت اول خاتمی، بهعنوان وزیر راه و ترابری و دوره دوم به عنوان وزیر جهاد کشاورزی از مجلس رأی اعتماد گرفت و تا پایان دولت در این سمت باقی ماند. او همچنین از اعضای شورای مرکزی جبهه مشارکت است و نام او برای شهرداری تهران هم مطرح شده بود.
تعاون، کار و رفاه اجتماعی: علی ربیعی ٦٢ساله متولد تهران است. دکترای مدیریت استراتژیک دارد و وزیر کار دولت یازدهم محسوب میشود. ربیعی مدرس دانشگاه تهران، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، محقق و نویسنده در حوزه جامعهشناسی سیاسی و مدیریت و مشاور اجتماعی رئیسجمهور در سالهای 1376 تا 1384 است. ربیعی همچنین ریاست مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی از سال 1368 تا 1373 را بر عهده داشت. ربیعی در سال ٧٤ هم معاون وزیر اطلاعات بود. عضویت در کمیته پیگیری قتلهای زنجیرهای، ریاست دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و مسئول اجرائی شورای عالی امنیت ملی از 74 تا 84 از جمله مسئولیتهای او بوده است.
مسکن و شهرسازی: عباس آخوندی ٦٠ساله و متولد شهر نجف عراق است. دکترای اقتصاد سیاسی از کالج رویال هالووی لندن دارد. او باجناق علیاکبر ناطقنوری است و در دولت یازدهم تصدی همین وزارتخانه را بر عهده داشت. آخوندی مرداد سال ١٣٦١ بهعنوان معاون سیاسی وزیر وقت کشور (حجتالاسلاموالمسلمین ناطقنوری) انتخاب شد و در دولت دوم آیتالله هاشمیرفسنجانی نیز بهعنوان وزیر مسکن و شهرسازی فعالیت کرده است. او در سال 1372 در دولت دوم هاشمی هم تصدی همین وزارتخانه، یعنی مسکن را بر عهده داشته است. آخوندی در دوره تصدی وزارت مسکن در دولت یازدهم از سوی مجلس نهم استیضاح شد اما توانست از خود دفاع کند و دوباره از نمایندگان رأی اعتماد بگیرد.
کشور: عبدالرضا رحمانیفضلی؛ متولد ١٣٣٨، شیروان در استان خراسانشمالی. وزیر کشور دولت یازدهم؛ دکترای رشته جغرافیا، گرایش برنامهریزی از دانشگاه تربیتمدرس. از سال ١٣٨٢ در دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی تهران تدریس کرده. سوابق اجرائیاش تا پیش از دولت یازدهم بیشتر با «علی لاریجانی» پیوند خورده است. پیش از وزارت کشور دولت اول روحانی، رئیس دیوان محاسبات کشور بود. او نماینده مجلس چهارم از حوزه انتخابیه شیروان هم بوده. از اواسط دوره اول ریاست لاریجانی در صداوسیما، رحمانیفضلی قائممقام این سازمان شد. او در زمان دبیری شورای عالی امنیت لاریجانی، با رئیس فعلی مجلس در این شورا همکار بود.
بهداشت و آموزش پزشکی: حسن قاضیزادههاشمی؛ وزیر بهداشت دولت یازدهم. ٥٨ساله، متولد فریمان در استان خراسان. سال ١٣٥٦ وارد دانشکده پزشکی دانشگاه مشهد شد. ٣٣ ماه بهعنوان یکی از مسئولان مهندسی رزمی جهاد بهصورت داوطلبانه در جبههها حضور داشت و دوبار مجروح شد. سال ٦٥ دوره پزشکی عمومی را تمام کرد و در سال ١٣٦٨ موفق به گذراندن دکترای تخصصی چشمپزشکی در همان دانشگاه شد. فلوشیپ قرنیه و سگمان قدامی را در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیمارستان لبافی نژاد طی کرد و هماکنون استادتمام دانشگاه علوم پزشکی تهران است. دبیرکل انجمن چشمپزشکی ایران در موردش گفته که در دنیا رتبه ١٩ را دارد و درخصوص اپیدمیولوژی عیوب انکساری هم رتبه اول جهان را دارد.
اطلاعات: حجتالاسلام سیدمحمود علوی؛ وزیر اطلاعات دولت یازدهم. متولد سال ١٣٣٣ در لامرد استان فارس. او را بهعنوان وزیر اطلاعات خوشخلق میشناسند. در سال 1349 لباس روحانیت بر تن کرد. تحصیلات حوزوی خود را ابتدا در نجف و سپس در آبادان و حوزه علمیه قم و تهران پی گرفت. همزمان با تحصیلات حوزوی، برای دوره کارشناسی وارد مدرسه عالی تربیتی و قضائی قم (دانشگاه فعلی قم) در رشته علوم تربیتی شد. کارشناسی ارشد را هم در دانشگاه فردوسی مشهد در رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی گذراند و مقطع دکترا را در همان رشته و در همان دانشگاه به پایان رساند. از مهمترین سوابق او میتوان به ریاست سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با حکم مقام معظم رهبری بین سالهای 1379 تا 1388 و همچنین نماینده مردم استان تهران در مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد. او در مجالس شورای اسلامی در دورههای اول، دوم، چهارم و پنجم هم نماینده بوده است.
امور خارجه: محمدجواد ظریف ٥٨ سال دارد. دیپلمات ایرانی و وزیر امور خارجه کنونی که حالا نامش در کابینه دوازدهم نیز بهعنوان وزیر امور خارجه آمده است و بهثمررساندن برجام نقطه قوت ظریف به شمار میآید. او پیشتر عضو شورای عالی جمعیت هلال احمر و استاد میهمان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بوده است. ظریف به مدت پنج سال (از 14 مرداد سال 1381 تا پنجم تیر سال ۱۳۸۶) سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد بودهاست. او خود را عضو هیچیک از احزاب سیاسی ایران نمیداند. ظریف در سال 2015 از سوی مؤسسه انگلیسی «گلوبال ریسک اینسایتس» بهعنوان ریسکپذیرترین سیاستمدار جهان انتخاب شد. ظریف همچنین بیش از وزرای دیگر در تاریخ انقلاب اسلامی در صحن مجلس و در کمیسیون امنیت ملی حاضر شده است و درباره مسائل گوناگون به نمایندگان پاسخ داده است.
دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح: امیر سرتیپ امیر حاتمی ،وزیر پیشنهادی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در چهار سال نخست دولت روحانی جانشین وزیر دفاع بوده است. او بهدلیل لیاقت و شایستگی در دوران دفاع مقدس و پس از آن، مفتخر به درجه سرتیپ دومی از سوی فرمانده کل قوا شد و بلافاصله پس از کسب این درجه، با موافقت فرمانده معظم کل قوا به سمت معاونت اطلاعات ارتش جمهوری اسلامی و پس از آن نیز به سمت ریاست روابط بینالملل ارتش منصوب شد. او سپس به معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح و پس از آن به سمت جانشینی رئیس ارکان امور مشترک نیروهای مسلح منصوب شد. امیر حاتمی به دریافت دو درجه تشویقی نائل شده است.
امور اقتصادی و دارایی: مسعود کرباسیان، دکترای تخصصی مدیریت بازرگانی دارد. او معاون وزیر صنعت، معاون وزیر نفت، معاون وزیر بازرگانی و معاون وزیر اقتصاد بوده و مسئول کمیته بررسی عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی است. کرباسیان از رئیسجمهور نشان لیاقت و شایستگی و مدیریت دریافت کرده است.
ورزش و جوانان: مسعود سلطانیفر متولد 1338 در تهران، کارشناس ارشد علوم سیاسی و عضو حزب اعتماد ملی است. سلطانیفر در دولت هاشمی استاندار زنجان و گیلان بود. او نمایندگی مردم تهران در شورای شهر چهارم را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است. با شروعبهکار دولت اول روحانی او در سمتهای معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، عضو غیرموظف هیئتمدیره سازمان منطقه آزاد کیش حاضر شد. گفتنی است که او معاون اسبق سازمان تربیتبدنی و قائممقام مصطفی هاشمیطبا در زمان ریاست او بر سازمان تربیت بدنی بود. بخشی از آشنایی او با روحانی به همکاری او در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت بازمیگردد.
نفت: بیژن نامدارزنگنه متولد سال 1331 در کرمانشاه، سال 1356 با مقطع فوق لیسانس در رشته مهندسی راه و ساختمان از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد. سابقه مدیریتی او از سال 1359 با سمت معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد. زنگنه بیشترین سابقه وزارت را در کارنامه خود دارد و از این حیث رکورددار است: وزیر جهاد سازندگی در دولت دوم میرحسین موسوی، وزیر نیرو در دو دولت هاشمی، وزیر نفت در دو دولت خاتمی و دولت اول روحانی.
منبع:
روزنامه شرق