آمریکا اگر از برجام خارج شود خود ضرر می کند
سخنگوی دولت دوازدهم ، برجام را قراردادی میان ایران و 6 کشور دانست که آمریکا یکی از آنها محسوب می شود و گفت: امروز فضای حقوقی و بین المللی تغییر کرده و اگر کشوری از جمله آمریکا از این قرارداد خارج شود، خودش را ایزوله کرده و ضرر خواهد کرد.
سخنگوی دولت دوازدهم ، برجام را قراردادی میان ایران و 6 کشور دانست که آمریکا یکی از آنها محسوب می شود و گفت: امروز فضای حقوقی و بین المللی تغییر کرده و اگر کشوری از جمله آمریکا از این قرارداد خارج شود، خودش را ایزوله کرده و ضرر خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، محمد باقر نوبخت در نشست خبری هفتگی سخنگوی دولت با بیان این مطلب ادامه داد: اگر آمریکا از این قرارداد خارج شود خود ایزوله شده و ضرر می کند. ما در راستای تامین منافع ملی درباره خروج آمریکا تصمیم می گیریم و قطعا برای انجام تصمیمات خود از یک مرجع استعلام نخواهیم کرد بلکه کل نظام درباره آن تصمیم می گیرند.
نوبخت بازنده اصلی اقدام آمریکا را خود آمریکا دانست و گفت سخنان آمانو درباره پایبندی ایران به برجام آنقدر صریح و واضح است که جای تردید ندارد که ایران پایبند پیمان برجام بوده و سخنان اخیر مقامات آمریکایی درباره بازرسی ها نیز غیرحقوقی است.
** تغییرات در استان ها
نوبخت همچنین در پاسخ به سوالی درباره تغییر استانداران نیز اظهار داشت همانطوری که در کابینه حدود 50 درصد تغییرات داشتیم، در سطح مدیران استان ها نیز در حال تغییر هستیم و تعدادی از استانداران با توجه به حسن اقداماتشان می توانند در استان های دیگر مشغول کار شوند.
وی با بیان اینکه دولت وقت زیادی برای بررسی تغییرات ندارد، ادامه داد: وزیر کشور با تامین و سرعت لازم این موضوع را دنبال می کند و فکر می کنم هفته آینده بتوانم گزارشی از تغییرات استان های مختلف را ارائه کنم.
سخنگوی دولت همچنین درباره آمارهای اعلام شده توسط خود در نشست های هفتگی گفت این ها آمارهای رسمی کشور است و اینکه بگوییم چرا در میان زندگی مردم قابل مشاهده نیست، موضوعی نابجاست.
وی افزود: در بهار امسال 920 هزار نیرو وارد بازار کار شده که برای این افراد 700 هزار شغل ایجاد شد که نشاندهنده آثار سرمایه گذاری ها و تلاش های دولت است.
نوبخت تصریح کرد: این درست نیست که بگوییم واحد صنعتی هنوز مشکل دارد بلکه باید دید که چه تعداد از این واحد های صنعتی بسیار زیاد دارای مشکل، مشکلاتشان حل شده است.
** قتل عام مسلمانان میانمار
نوبخت همچنین کشتار مسلمانان میانمار، آن را رخدادی غم انگیز و ضد انسانی دانست و ادامه داد: مسئول این قتل عام و کشتار ارتش و دولت میانمار است که ما با مردم میانمار ابراز همدردی می کنیم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: رییس جمهوری نیز در استفاده از تمام ظرفیت های دیپلماسی در جهت حل این موضوع تاکید کردند و در سفر اخیر به قزاقستان آن را فرصتی برای تهییج مسلمانان جهت رسیدگی به این کشتارخواندند.
وی خاطرنشان کرد: دولت جمهوری اسلامی فراتر از اظهار تالم از ظرفیت های خود در مسیر حمایت از مظلومین با استفاده از تمام ابزاری های دیپلماسی استفاده خواهد کرد.
** تاکید رییس جمهوری بر ثبات بازار ارز
نوبخت در پاسخ به سوال دیگری درباره تک نرخی شدن ارز نیز اظهار داشت: یکسان سازی ارز به معنای پذیرش نرخ رسمی بازار بعنوان مبنا نیست و سال گذشته حتی یکبار دولت به سمت یکسان سازی پیش رفت ولی بازار نشان داد که التهاب دارد.
وی گفت: ما نمی خواهیم به قیمت کاهش ارزش پول ملی این کار را انجام دهیم . رییس جمهوری سال گذشته با این اقدام مخالفت کردند و بر این نظر هستند که تا ثباتی در بازار ایجاد نشود یکسان سازی ارز صورت نگیرد.
نوبخت تصریح کرد اگر برخی فکر می کنند که با یکسان سازی و افزایش قیمت دلار میزانی ریالی به جیب دولت خواهد رفت، اشتباه می کنند زیرا به همان میزان نیز باید برای رشد اقتصادی هزینه کنیم و دولت معتقد نیست که شناورسازی ارز به هر قیمتی صورت گیرد بلکه می خواهد قیمت دلار را مدیریت کند.
** بهار امسال رشد اقتصادی هفت درصدی داشته ایم
وی با ارائه گزارشی از عملکرد دولت در حوزه اقتصاد، رشد این حوزه را در بهار سال جاری مثبت 7 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: این آمار بدون نفت است و با نفت به 6.5 درصد رسیده است.
سخنگوی دولت ادامه داد: برای اولین بار در کشور رشد اقتصادی بدون نفت در کشور بیشتر از رشد اقتصادی با نفت شده که نشان می دهد ما می توانیم بدون نفت نیز رشد بالای اقتصادی را تجربه کنیم.
وی افزود: رشد سرمایه گذاری در کشور در بهار امسال نیز رشد 7.1 درصدی داشته است.
سخنگوی دولت گفت: سرمایه گذاری در دو فصل زمستان پارسال و بهار امسال مثبت شد که در بهار امسال رشد به سرمایه گذاری مثبت 7.1 درصد رسید.
نوبخت در خصوص رشد ساختمان نیز افزود: بر اساس این گزارش در بهار امسال و زمستان سال گذشته رشد ساختمان هم به مثبت 7.1 درصد رسید که نشانگر این است که تمام طرح های عمرانی سال گذشته که برای آن ها 42 هزار میلیارد تومان پرداخت شد، اثر خود را بر روی رشد اقتصادی گذشته است.
وی ادامه داد در بخش گروه کشاورزی در بهار امسال 3.1 درصد رشد اقتصاد مثبت بود و در گروه صنعت و معدن این رشد به 4.9 درصد مثبت رسید و در گروه خدمات مثبت 8.8 درصد رشد نشان می دهد.
سخنگوی دولت اظهار کرد بر اساس این گزارش هزینه مصرف نهایی خصوصی در بهار امسال 6.9 درصد و هزینه مصرف دولت 6.5 درصد رشد پیدا کرده است و در حال حاضر بیش از 300 پروژه در بخش اقتصاد مقاومتی در دست اجرا داریم که در سال جاری ماهانه گزارش آن از دستگاه ها دریافت می شود.
نوبخت با بیان اینکه دولت مصمم است در راستای مطالبات و انتظارات مردم برای رونق اقتصادی فعالیت کند، تصریح کرد: البته ما نسبت به وضع مطلوب هنوز فاصله داریم ولی نسبت به زمانی که دولت اقداماتش را آغاز کرد از رشد منفی نزدیک به هفت به رشد مثبت هفت رسید، اقدامات افتخار آمیز است.
وی گفت: در بخش امنیت غذایی تا 21 شهریورماه سال جاری، هشت میلیون 854 هزار تن گندم از کشاورزان به ارزش 11 هزار و 571 میلیارد تومان خریداری شد که هفت هزار و 790 میلیارد تومان به کشاورزی پرداخت گردید.
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت در بخش نوسازی ناوگان شهری تا تاریخ 19 شهریور ماه سال جاری 54 هزار و 683 دستگاه خودرو جایگزین تاکسی های فرسوده شد.
نوبخت خاطرنشان کرد با توجه به بروز رسانی سامانه وزارت صنعت، معدن و تجارت، آمار، پس از بروز رسانی پایگاه اطلاع رسانی خواهد شد.
وی درباره تنظیم بودجه سال آینده نیز یادآور شد از آنجا که برخی از دستگاه ها تعداد ماموریتشان تقلیل داشته است، این مسئله در بودجه سال آینده لحاظ خواهد شد، البته سازمان برنامه و بودجه به دنبال کاهش بودجه هیچ دستگاهی نیست و در سال جاری طرح نوآورانه ای را در بودجه سال آینده در دست بررسی و اجرا داریم.