توضیح جهانگیری از دلایل خشم ترامپ
جهانگیری با بیان اینکه ترامپ با خشم میگوید در برجام سر آمریکا کلاه رفته است، به آمار بانک جهانی در باره رشد اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: بعضیها میخواهند با هر موفقیت ملت ایران مخالفت کنند و تحمل اینکه شادی و موفقیتهای ملت ایران را ببینند را ندارند.
جهانگیری با بیان اینکه ترامپ با خشم میگوید در برجام سر آمریکا کلاه رفته است، به آمار بانک جهانی در باره رشد اقتصادی ایران اشاره کرد و گفت: بعضیها میخواهند با هر موفقیت ملت ایران مخالفت کنند و تحمل اینکه شادی و موفقیتهای ملت ایران را ببینند را ندارند.
به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری در آیین افتتاح کارخانه آهن اسفنجی میانه اظهار داشت: شهرستان میانه استعداد و ظرفیت های فراوانی برای توسعه دارد و انتظار داریم با همت استاندار، مردم، مسئولین و بخش خصوصی شاهد توسعه این شهرستان باشیم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه کمبود آب شرب یکی از مشکلات شهرستان میانه است و باید برای حل این مشکل راهی پیدا کنیم تصریح کرد: باید دغدغه های مختلف مردم از جمله چهار خطه شدن مسیر میانه به تبریز و احداث راه آهن میانه- تبریز را با جدیت دنبال کنیم.
دکتر جهانگیری در ادامه با اشاره به سخنان رئیس جمهور آمریکا خاطرنشان کرد: مشخص بود که سخنان ترامپ از روی عصبانیت است چرا که او در زمان تبلیغات ریاست جمهوری سخنانی گفت اما بعداً با واقعیتهای اداره کشور و مسائل بینالمللی روبرو شد و متوجه شد که تمام سخنانی که برای اخذ رأی از مردم به زبان آورده با واقعیتها مغایر است.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اعتراضهای ترامپ به دولت پیش از خود تصریح کرد: ترامپ به دولت پیش از خود انتقاد میکرد که داعش ایجاد کردند و 7 هزار میلیارد دلار پول آمریکا را در منطقه خاورمیانه هزینه کردند.
جهانگیری ادامه داد: ترامپ معتقد بود که آمریکا در جریان برجام در مقابل ایران عقب نشینی کرده و میگفت که اگر من رئیس جمهور شوم خیلی کارها انجام خواهم داد و اکنون که مدتی از ریاست جمهوری او سپری شده، هیچ حرف منطقی از او شنیده نشده و کسی جز نفرت، تهمت، بدبینی، دروغ و توهین حرف دیگری از او نشنیده است.
معاون اول رئیس جمهور سخنان شب گذشته ترامپ را تکرار اتهامات ناروا، ناصحیح و دروغ نسبت به ملت ایران که ملتی متمدن، تاریخ ساز و اثرگذار در تمدن جهانی هستند دانست و خاطرنشان کرد: یک شخص معمولی وقتی می خواهد درباره منطقهای سخنرانی کند حداقل سعی می کند که نام آن منطقه را یاد بگیرد اما رئیس جمهور آمریکا بر خلاف تمام اسناد معتبر بینالمللی، خلیج فارس را که قرن هاست با این نام در اسناد بین المللی ثبت شده است، با نام جعلی به کار برده است.
جهانگیری با یادآوری یاوه گویی و اظهارنظر ترامپ درباره رابطه ملت ایران با نظام و رهبری گفت: ملت ایران در طول 37 سال پس از انقلاب اسلامی، بر اساس باورهایی عمیق توانسته اند علی رغم مخالفتهای قدرتهای بزرگ و به خصوص آمریکا، مسیر خود را به خوبی طی کند که در رأس این باورها رابطه صمیمانه ملت و مقام معظم رهبری بوده است.
وی همچنین با اشاره به اظهارنظر مغرضانه ترامپ درباره سپاه پاسداران اظهار داشت: سپاه از جمله نهادهایی است که با تمام وجود ایستادند و از نظام و ملت دفاع کردند. مگر ملت ایران فراموش میکند که سپاه در دوران دفاع مقدس چه نقشی داشته است. دشمنان ملت ایران داعش را ایجاد کردند که امنیت ایران را به خطر بیندازد اما سپاه ایستادگی کرد و امنیتی مثال زدنی در ایران برقرار ساخته است.
معاون اول رئیس جمهور خطاب به سران آمریکا تصریح کرد: تصور میکنید که با چند سخن دروغ میتوانید در مسائل ایران تأثیر بگذارید و به رابطه مستحکم ملت و رهبری نظام آسیب برسانید؟
جهانگیری افزود: ملت ایران، ملتی به تمام معنا مستقل است و از استقلال سیاسی، فرهنگی و اقتصادی برخوردار است و با عزم و اراده محکم خود به الگویی تبدیل شده که میتوان از کشورهای دیگر مستقل بود و در مسیر توسعه حرکت کرد.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد البته شما قلدر و زورگو هستید و گاهی میتوانید زور بگویید اما اینکه چقدر زورگویی شما اثرگذار خواهد بود را باید بعداً بررسی کنید.
جهانگیری در ادامه سخنان خود با یادآوری اینکه ظرفیت تولید فولاد کشور در سال 57 ، 570 هزار تن بود گفت امروز ظرفیت فولاد به 35 میلیون تن رسیده و دولت برای رسیدن به ظرفیت 55 میلیون تن برنامه ریزی کرده است.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به ظرفیت بالای تولید محصولات پتروشیمی و توسعه بنادر کشور گفت: همه این دستاوردها در شرایطی ایجاد شده که دشمنان ملت ایران لحظه ای دست از دشمنی برنداشتهاند.
جهانگیری با اشاره به اینکه دولت دکتر روحانی دو راهبرد اساسی را در پیش گرفته است و هر دو راهبرد را به طور جدی دنبال می کند گفت: یکی از این راهبردها این است که باید به دنیا نشان دهیم که ما کشوری هستیم که برای پیچیدهترین مسائل بینالمللی راه حل داریم و قادریم از طریق گفتگو و در پای میز مذاکره حقوق ملت ایران را به اثبات برسانیم.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: خیلیها تردید داشتند که آیا ایران میتواند در مذاکرهای که یک طرف آن شش قدرت بزرگ و در طرف دیگر ایران قرار دارد موفق شود اما ما با اتکا به توانمندی دیپلماتها و با اتکا به منطق سخنان خود و پشتوانه قوی در داخل کشور توانستیم برجام را به جایی برسانیم که شش کشور بزرگ دنیا آنرا امضا کردند. اما امروز رئیس جمهور آمریکا فریاد میزند که در توافق نامه برجام سر آمریکا کلاه رفته و منافع آمریکا دیده نشده است.
جهانگیری تصریح کرد: تعداد اعضاء تیم مذاکره کننده ایران حداکثر ده نفر بودند و این در حالی است که تعداد گروه پشتیبانی مذاکره کنندگان آمریکا 150 نفر بودند و مشخص نیست که چگونه میگویند سر آمریکا کلاه رفته است.
معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: امروز در هر جمع و نشست منطقی که این موضوع مورد بررسی قرار گیرد، مشخص میشود که مذاکرات برجام یک الگو برای دنیا در جهت حل مسائل پیچیده بینالمللی است و به همین دلیل است که پیش از آنکه ایران بخواهد به سخنان ترامپ پاسخ دهد، نماینده اتحادیه اروپا به او پاسخ داد و گفت که تمام سخنان گفته شده بیجا بوده و ایران در چارچوب توافق عمل کرده است.
وی خاطرنشان کرد: بلافاصله پس از سخنان ترامپ، مسئولین سه کشور انگلستان، فرانسه و آلمان نیز بیانیه دادند که حرفهای ترامپ بی جا بوده و ما از برجام حمایت می کنیم و سازمان بینالمللی اتمی نیز بیانیه ای صادر کرد که ایران بر اساس بازدیدهای انجام شده، دقیقاً در چارچوب تعهدات عمل کرده است.
جهانگیری گفت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب مسیر را ترسیم کردهاند، ما به دنبال توسعه صحیح روابط با دنیا هستیم و جمهوری اسلامی ایران اهل تعامل و گفتگو است اما به هیچ عنوان حتی یک قدم از مسیر خود عقب نشینی نمیکند و برای اداره کشور در هر شرایط ممکن برنامهریزی کردهایم.
معاون اول رئیس جمهور راهبرد دوم دولت دکتر روحانی را اداره امور اقتصادی کشور به نحو مطلوب دانست و اظهار داشت: دولت اطلاع دارد که مردم از بیکاری رنج میبرند و وضعیت معیشتی آنها مناسب نیست. ما باید تلاش کنیم که اقتصاد کشور بزرگ شود و با اشتغال زایی و افزایش درآمد مردم، زندگی شرافتمندانه ای برای آنها مهیا سازیم.
جهانگیری با بیان اینکه سال گذشته رشد اقتصادی ایران بالای 12 درصد و بالاترین رشد اقتصادی در سطح دنیا بود افزود: وقتی که این آمارهای رسمی اعلام میشد، عدهای درباره این ارقام تردید داشتند اما به تازگی صندوق بینالمللی پول که مقر آن در آمریکاست اعلام کرد که ایران در سال 2016 از رشد بالای 12 درصد برخوردار بوده است.
وی افزود: در سه ماهه نخست سال جاری نسبت به سه ماهه نخست سال قبل نیز رشد اقتصادی بالای 7 درصد بوده و ایجاد شغل در سه ماهه نخست امسال نسبت به سال قبل 703 هزار نفر بوده است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: متأسفانه بعضیها میخواهند با هر موفقیت ملت ایران مخالفت کنند و تحمل اینکه شادی و موفقیتهای ملت ایران را ببینند را ندارند.
جهانگیری اقتصاد مقاومتی را مهمترین پروژه پیش روی کشور توصیف کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی فقط برای دوران سخت و تحریمها نیست بلکه مهمترین پیام اقتصاد مقاومتی این است که اقتصاد کشور را به جایگاهی برسانیم که هیچ تکانه و تنشی نتواند به آن آسیب برساند و این راهبردی است که به صورت جدی دنبال میشود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه برخی صنایع نظیر پتروشیمی، خودرو و فولاد جزء صنایع پیشران هستند و با راه اندازی آنها بخش های متعدد پایین دست نیز به حرکت در میآید افزود: کشور مملو از استعدادها و ظرفیت های فراوان برای راه اندازی صنایع پیشران است.
جهانگیری افزود: ایران بهترین ذخایر سنگ آهن را دارد و نخستین کشور از نظر ذخایر گازی است و گاز در واحدهای تولید فولاد می تواند نقش ماده اولیه را ایفا و از این طریق آهن اسفنجی تولید شود.
وی با یادآوری توانمندی و تخصص نیروی انسانی کشور گفت: ایران در همه رشتههای صنعتی و به خصوص فولاد بهترین و قوی ترین متخصصین را دارد و واحدهای تولید آهن اسفنجی که تا کنون توسط یک شرکت آمریکایی احداث می شد و دانش فنی این صنعت متعلق به آمریکا بود، امروز واحد احیاء مستقیم و تولید آهن اسفنجی با اتکا به توان داخلی ساخته شده و دانش فنی آن نیز در اختیار ایران قرار دارد، ضمن آنکه 90 درصد تجهیزات نیز در داخل کشور تأمین می شود.
معاون اول رئیس جمهور همچنین در بخش پایانی سخنان خود با قدردانی از دست اندرکاران احداث واحد احیاء مستقیم و تولید آهن اسفنجی، از تلاش های قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) تشکر کرد و افزود: اینکه برخی می گویند دولت اقتصاد را به سپاه داده سخنی جفا و غیرمنصفانه است چرا که دولت به میزانی که بخواهد پروژهها و طرح ها را در اختیار سپاه قرار می دهد.
جهانگیری ادامه داد: البته سپاه و قرارگاه سازندگی از توانمندی خوبی برخوردار است و قرارگاه سازندگی مجموعهای متعلق به ملت ایران است که قادر است کارهای بزرگی انجام دهد و دولت نیز نمی تواند این توانمندی و ظرفیت را نادیده بگیرد.
در این مراسم وزیر صنعت، معدن و تجارت هم با تأکید بر اینکه در تلاش هستیم تا مصرف سرانه فولاد را در کشور ارتقا دهیم گفت: ستاد عالی پیگیری مسائل فولاد همه طرح های فولادی کشور را به دقت مورد پیگیری جدی قرار میدهد تا به نتایج مطلوب و اهداف تعیین شده دست پیدا کنیم.
وی افزود: صادرات محصولات فولادی از برنامه های مهم دولت است و برای اینکه بتوانیم به هدف گذاری انجام شده برای تولید 55 میلیون تن فولاد در کشور دست پیدا کنیم باید حداقل 15 میلیون تن صادرات فولاد داشته باشیم ضمن آنکه اصلاح عوارض صادراتی برای دستیابی به ارزش افزوده بالاتر نیز امری ضروری است که به حمایت جدی دولت نیاز دارد.
در این مراسم همچنین فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص)، مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معاون و صنایع معدنی ایران و دو نفر از نمایندگان مردم استان آذربایجان شرقی در مجلس شورای اسلامی نیز به بیان دیدگاه ها و پیشنهادات خود برای توسعه صنعتی کشور و به خصوص صنعت فولاد پرداختند.