بازدید سایت : ۷۲۴۸۷
ظریف در نشست چهار جانبه ترانزیتی در مسقط:

ایران قلب کریدورهای تجاری منطقه است

ایران قلب کریدورهای تجاری منطقه است
|

تین نیوز | سفر وزیر امور خارجه ایران به عمان برای شرکت در نشست چهار جانبه همکاری‌های ترانزیتی با حضور کشورهای ایران، عمان، ازبکستان و تاجیکستان در مسقط برگزار شد.

محمد جواد ظریف در این نشست با بیان اینکه ایران با قرار گرفتن در قلب کریدور‌های تجاری می‌تواند نقش ویژه‌ای در ارائه خدمات جریان کالای ترانزیت از کشورهای حاشیه خلیج فارس به آسیای میانه ایفا کند، گفت: «این فرصت می‌تواند به‌عنوان مبنایی برای جایگزینی درآمدهای عاید از ذخایر نفتی برای کشورهای عضو موافقت‌نامه ترانزیت عشق‌آباد نگریسته شود.»

محمدجواد ظریف در سخنانی در نشست چهارجانبه همکاری‌های ترانزیتی ایران، عمان، ترکمنستان و ازبکستان افزود: «اجرایی شدن موافقت‌نامه ترانزیت موسوم به عشق‌آباد آغازی مبارک برای افزایش همکاری‌های عملیاتی بین کشورهای عضو موافقت‌نامه خواهد بود.» ظریف در این سخنان اضافه کرد: «تجارت جهانی و مبادله کالا در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی روز به روز در حال افزایش است و ایجاد یک دالان ترانزیتی قابل اعتماد به منظور حمل‌ونقل منظم کالا و مسافر بین بنادر خلیج فارس و دریای عمان و کشورهای آسیای میانه امری لازم و ضروری است.»

رئیس دستگاه دیپلماسی گفت: «بدون شک نگاه ما به کریدورهای تجاری حمل‌ونقل باید به‌عنوان ابزار توسعه و تجارت باشد؛ هرچند دراین سال‌ها مسیری که امروز به‌عنوان نقشه راه همکاری حمل‌ونقلی انتخاب کرده‌ایم به‌عنوان سرمایه از یاد رفته بود، ولی با توجه به نقش کلیدی مسیر ترانزیتی مذکور می‌توانیم با احیای آن یک بزرگراه اصلی ترانزیتی را در منطقه خلق کنیم و با ایجاد زمینه‌های توسعه در مناطق پیرامونی این مسیر ترانزیتی، زمینه گسترش افراط و تروریسم ناشی از فقر را کاهش دهیم.»

ظریف در ادامه افزود: «این منطقه با توجه به موقعیت جغرافیایی منحصر به فرد خود همواره مسیری با اهمیت در زمینه حمل‌ونقل در طول تاریخ بوده است. با رشد صنایع مختلف در شاخه‌های مختلف اقتصادی و شکل‌گیری اقتصاد جهانی، نیاز به حمل‌ونقل و استفاده از صنعت لجستیک روز به روز بیشتر می‌شود.»

وی افزود: موقعیت جغرافیایی و بی‌نظیر و استراتژیک کشورهای عضو موافقت‌نامه به‌عنوان نقطه‌ای کلیدی در کریدورهای تجاری بین‌المللی در صورت حسن توجه و برنامه ریزی مناسب مزایای قابل توجهی را از طریق ترانزیت کالا برای کشورهای عضو به ارمغان خواهد آورد.

او تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران به دلیل داشتن شبکه گسترده حمل‌ونقل و ناوگان کارآمد و مناسب، دارابودن مرزهای خشکی و دریایی با 15 کشور منطقه و وجود منابع عظیم زیرزمینی در حمل‌ونقل ترانزیت کالا درمنطقه جایگاه ویژه‌ای دارد.»

ظریف با اشاره به اینکه منطقه ترانزیتی که برای آن گرد هم آمده‌ایم از سه فرصت استثنایی استفاده از سود ناشی از افزایش حجم تجارت و معاملات بین اروپا و آسیا، نقش‌آفرینی در حمل‌ونقل دریایی و نیاز منطقه به بنادر چند وجهی برخوردار است گفت: «در کنار فرصت‌های بیان شده، برخورداری از یک زیرساخت قوی و کارآمد در زمینه حمل‌ونقل و لجستیک اجتناب ناپذیراست.»

وزرای خارجه چهار کشور در این نشست بر تصمیم خود برای اجرایی كردن این پروژه حیاتی در خدمت به توسعه اقتصادی در كشورهای چهار گانه تاكید كردند.
 
دیدار ظریف با وزیر خارجه عمان
وزیر امور خارجه ایران در حاشیه چهارجانبه همکاری‌های ترانزیتی وزرای خارجه کشورهای جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، ترکمنستان و ازبکستان با همتایان خود در این کشورهای دیدار و ملاقات‌های دوجانبه‌ای داشت. محمدجواد ظریف در حاشیه نشست چهارجانبه همکاری‌های ترانزیتی وزرای خارجه با یوسف بن‌علوی وزیر مشاور در امور خارجه عمان دیدار و گفت‌وگو کرد.

ظریف در این دیدار با آرزوی سلامتی برای سلطان قابوس که در حال حاضر برای مداوا در خارج از عمان به‌سر می‌برد، از برگزاری این نشست چهارجانبه از سوی دولت عمان قدردانی کرد. وزیران خارجه ایران و عمان همچنین در این دیدار با تاکید بر وجود روحیه تعامل و همکاری فیمابین دو کشور که از الزامات برادری وهمسایگی نشات گرفته است، ابراز امیدواری کردند همکاری‌های دو کشور در جهت ارتقا و گسترش همه‌جانبه مناسبات توسعه یابد.
 
رایزنی وزرای خارجه ایران و ازبکستان
در ادامه این تبادل نظرها وزیر امور خارجه دو کشور ایران و ازبکستان زمینه‌های ارتقای روابط دو کشور با توجه به مشترکات فرهنگی فیمابین و همچنین ظرفیت‌های موجود برای گسترش روابط را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.

وزرای خارجه دو کشور با تاکید بر دیدگاه روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در جریان دیدار سال گذشته خود در حاشیه اجلاس شانگهای بر ضرورت ارتقای همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف تاکید کرده و دیدار مقامات عالی‌رتبه دو کشور در فرصت‌های مختلف را زمینه‌ساز فعال‌سازی هر چه بیشتر روابط دانستند.
 
دیدار ظریف و بردی اف
همچنین ظریف با محمد بردی اف وزیر خارجه جمهوری ترکمنستان در حاشیه نشست چهار جانبه ترانزیتی دیدار و موضوعات مهم مطرح در روابط دو کشور را مورد بحث و تبادل‌نظر قرار دادند. طرفین با تاکید بر مشترکات فرهنگی، تاریخی و همسایگی دو کشور بر ضرورت گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف تاکید کردند.

همکاری در زمینه موضوعات انسانی از جمله تبادل زندانیان، همکاری‌ها در حوزه ترانزیت، حمل‌ونقل و راه‌آهن و همچنین توسعه و بهبود امکانات مواصلاتی، مرزی بین دو کشور به منظور تسهیل در انتقال کالا و همچنین توسعه مناطق مرزی دو کشور از جمله مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در این دیدار بود.

وزرای خارجه ایران، ترکمنستان و ازبکستان به‌همراه وزیر خارجه عمان در دیدار با فهد بن محمود معاون نخست وزیر عمان از برگزاری نشست ترانزیتی مسقط و آغاز اجرای موافقت‌نامه ابراز خرسندی کردند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • محمودی پاسخ

    جناب‏ ‏وزیر‏ ‏ایران‏ ‏بعنوان‏ ‏قلب‏ ‏ترانزیت‏ ‏با‏ ‏این‏ ‏شرایط‏ ‏و‏ ‏مدیریت‏ ‏بر‏ ‏امورات‏ ‏ترانزیتی‏ ‏در‏ ‏حال‏ ‏سکته‏ ‏است‏ ‏. ‏ ‏چون‏ ‏اگر‏ ‏دوستان‏ ‏کتاب‏ ‏شوک‏ ‏اینده‏ ‏و‏ ‏کار‏ ‏افریننان‏ ‏را‏ ‏بخوانند‏ ‏. ‏ ‏عامل‏ ‏رشد‏ ‏را‏ ‏دانش‏ ‏بشری‏ ‏ندانسته‏ ‏و‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏منابع‏ ‏انسانی‏ ‏قوی‏ ‏را‏ ‏عامل‏ ‏توسعه‏‏ ‏ ‏تلقی‏ ‏می‏ ‏نمایند‏ ‏. ‏ ‏در‏ ‏حالیکه‏ برخی‏ ‏‏سازمانهای‏ ‏مرتبط‏ ‏با‏ ‏ترانزیت‏ ‏فقر‏ ‏دانش‏ ‏را‏ ‏مفرط‏ ‏مواجه‏ ‏هستند‏ ‏. ‏ ‏مثل‏ ‏اکثر‏ ‏مدیران‏ ‏سازمان‏ ‏راهداری‏ ‏و‏ ‏یا‏ ‏هواپیمایی‏ ‏و‏ ‏گمرک‏ ‏

  • هادی پاسخ

    اقای محمودی انصاف کار خوبی است. اکثر مدیران پایانه مدیران تجربی هستند. به این خاطر است که رییس سازمان پایانه ها افراد تجربی را به معاونت ها و مدیریت ها انتخاب کرد. راننده در راندن کامیون باید تجربه داشته باشد نه در داشتن علم رباط و فن آوری اطلاعات و ژنتیک و….