بازدید سایت : ۶۹۳۳۳

گفته‏ های روحانی و امید به توسعه دریامحور

|

تین نیوز | «به جای اضافه کردن انبارهای تسلیحاتی، رفت و آمدها و کشتیرانی‏ها را بیشتر کنیم». این فراخوانی است که دکتر حسن روحانی، رییس‏جمهوری، در جریان سفر هفته گذشته خود به عمان خطاب به کشورهای منطقه داد.
 
رییس‌ جمهوری که در نشست مشترک بازرگانان و تجار ایرانی و عمانی در مسقط سخن می‏گفت؛ با اشاره به اهمیت «منطقه گرایی» در تأمین و توسعه امنیت کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بر اهمیت توسعه حمل‏ونقل و زیرساخت‏های آن در این زمینه تأکید کرد.
 
روحانی با بیان اینکه «باید کشورها را به هم نزدیک کرده و منافع آنان را به هم متصل کنیم»، گفت: برای اینکه منطقه امن، سالم و در حال رشد باشد‏ باید اقتصادهایمان مکمل یکدیگر باشند و باید اختلافات موجود را قدم به قدم، اما به صورت پایدار حل کنیم.
 
رییس‏جمهوری افزود: اتصال ملت‏ها به یکدیگر امنیت می‏آورد و باید به جای ستیز، ریل و راه آهن  را زیاد کنیم، به جای تانک اتوبان را اضافه کنیم و به جای اضافه کردن انبارهای تسلیحاتی، رفت و آمدها و کشتیرانی‏ها را بیشتر کنیم تا به آن نقطه امت واحده برسیم و این کار برای ما شدنی است.
 
روحانی در ادامه با بیان اینکه «توسعه بنادر و کشتیرانی و خطوط آهن، سواحل و کشورهای ما را به هم متصل می‏کند»، گفت: باید از رقابت‏های ناسالم و از رقابت‏هایی که گاهی خصمانه می‏شود، عبور کنیم.
 
وی با اشاره تلویحی به تبعات سیاست‏های رژیم صدام بر منطقه یادآور شد: ما در طول ٤ سال گذشته در منطقه دیدیم که یک کشور و یک حزب که به فکر تجاوز و حرکت‏های خصمانه بود منطقه را با چه مشکلات بزرگی مواجه کرد.
 
رییس‌ جمهوری شکوفایی سواحل جنوبی ایران را در خلیج فارس و دریای عمان  یکی از سیاست‏های دولت تدبیر و امید دانست و گفت: برای این کار دولت مصمم است بزرگراه نفت و لوله گاز را در سراسر این سواحل بگستراند.
 
گفته‏های اخیر رییس‏جمهور گرچه در قالب مناسبات ایران و عمان بیان شد؛ اما اهمیتی فراتر از آن دارد و نشانگر توجه راهبردی دولت یازدهم به حوزه حمل‏ونقل و بویژه توسعه حمل‏ونقل دریایی و زیرساخت‏های آن برای تأمین امنیت و توسعه همکاری‏های منطقه‏ای کشور است.
 
در این نگاه، ارتباطات تجاری علاوه بر اهمیت اقتصادی، دستاوردهای امنیتی دارد و جایگزین هزینه‏های بی‏رویه نظامی و تسلیحاتی می‏شود.
 
در صورتی که این نگاه در سطح کلان کشور نیز مورد پذیرش باشد و مبنای عمل قرار گیرد؛ می‏توان نسبت به بهبود سریع فعالیت‏های اقتصادی و تجاری و طبعا رونق بازار حمل‏ونقل دریایی و صنایع گسترده وابسته به آن امید داشت.
 
در واقع، با این نگاه دریا و صنایع دریایی به جایگاه استراتژیک و اصلی خود در کشور بازخواهد گشت و رویای دیرینه جامعه دریایی در جهت «توسعه دریامحور» و «اقتصاد دریاپایه» امید تحقق خواهد یافت.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.