بازدید سایت : ۷۹۱۸۴

گام دوم کاهش تعهدات «برجام» برداشته شد: افزایش سطح غنی‌سازی + فیلم

اگر اروپایی‌ها از طریق اینستکس می‌توانستند خواسته ما را برآورده کنند در این شرایط نبودیم،علت گام دوم ما همین عجز از برآوردن خواسته‌های ما بوده است.

گام دوم کاهش تعهدات «برجام» برداشته شد: افزایش سطح غنی‌سازی + فیلم
تین نیوز |

 همزمان با پایان یافتن ضرب الاجل ایران به اروپا برای ایجاد ساز و کار مالی مناسب در توافق برجام، امروز معاون وزیر خارجه و سخنگوی دولت، در نشستی خبری مواضع ایران را اعلام کردند. بر اساس اظهارات عراقچی، ایران از امروز سطح مورد نظر اروپا برای غنی سازی اورانیوم را رعایت نخواهد کرد.

به گزارش تین نیوز، همزمان با پایان یافتن مهلت 60 روزه ایران به کشورهای اروپایی، تصمیمات جدید کشورمان درباره کاهش تعهدات برجامی امروز (یکشنبه 16 تیر ماه) در نشست خبری سخنگوی دولت با حضور عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه و کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی اعلام شد.

در این نشست عباس عراقچی معاون وزیر خارجه گفت: ما امروز در موعد 60 روز پایان گام اول تعهدات خود هستیم و از آنجایی که خواسته‌های ما در خصوص برجام، تحقق پیدا نکرده، ما امروز گام دوم را بر می‌داریم. همانطور که در مرحله اول اعلام کردیم که میزان ذخایر پایبند نیستیم، در گام دوم نیز سطح غنی سازی را رعایت نمی‌کنیم، امروز در نامه ظریف به موگرینی این موضوع اعلام می‌شود.

معاون وزیر خارجه در ادامه گفت: روند کاهش تعهدات ایران در برجام روندی است که در راستای حفظ برجام است. ممکن است که این روند به خروج کامل ما از برجام منتهی شود، ولی حرکت ما برای حفظ برای برجام است. این روند کاهش تعهدات در گام‌های 60 روزه ادامه پیدا خواهد کرد. ما معتقدیم که برجام یک توافق معتبر و مهم بین‌المللی است.

ما خواهان ادامه برجام هستیم ولی خواسته‌های ما از برجام هم باید برآورده شود، وگرنه در تعهدات خود بازنگری می‌کنیم. یک طنزی این وسط اتفاق افتاده و آن اینکه آمریکا که خودش از برجام خارج شده، خواستار نشست شورای حکام شده و خواستار رسیدگی به نقض برجام توسط ایران شده است. مهم این است که سایر کشورهای اروپایی، روسیه و چین با این درخواست همراهی نکردند. برآورد ما این است که در نشست شورای حکام که برگزار خواهد شد، منطق ایران را خواهند شنید.

عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در نشست خبری، افزود: البته هر عضوی می تواند به این شورا مراجعه کند اما مهم این است که اروپا و روسیه و چین با آمریکا همراهی نکرده‌اند که باز هم انزوای امریکا را به دنبال خواهد داشت.ایران یک سال به دیپلماسی زمان داده، ما بر اساس برجام و مواد 26 و 36 گام بر می داریم.

عراقچی گفت: تماس تلفنی روحانی و مکرون سازنده بود.گرایش اروپا، چین و روسیه برای پیدا کردن راه حل کاملا مشهود است و این اراده وجود دارد. اما اروپایی‌ها از طریق اینستکس نتوانستند خواسته ما را برآورده کنند

عراقچی افزود:اگر اروپایی‌ها از طریق اینستکس می‌توانستند خواسته ما را برآورده کنند در این شرایط نبودیم،علت گام دوم ما همین عجز از برآوردن خواسته‌های ما بوده است. 

وی عنوان کرد:اینستکس به عنوان یک گام ابتدایی و پایه خوب است اما هم بسیار راه‌اندازی آن طولانی شده و هم منابع درآمدی وجود نخواهد داشت مگر اینکه نفت معامله شود یا اعتباراتی اختصاص یابد. اینستکس عملیاتی شده و نهاد متناظر در ایران هم کار خود را آغاز شده است اما تا وقتی اعتبارات کافی به آن اختصاص نیابد فایده‌ای ندارد.

البته اهمیت سیاسی دارد چون جلوه‌ای از مقابله اروپا با سیاست‌های آمریکاست و تعداد کشورهای خواستار سهامداری رو به افزایش است.اگر کشورهای مانده در برجام نتوانند به جدول زمانی بازگردند، اراک را طبق فناوری قبلی خود  تکمیل می‌کنیم

عراقچی افزود: بحث اراک جداگانه است و به این دلیل روند مدرن‌سازی اراک به تاخیر افتاده، اگر کشورهای مانده در برجام نتوانند به جدول زمانی بازگردند، ما اراک را طبق فناوری قبلی خود ممکن است تکمیل کنیم. در دو ماه گذشته، در اراک پیشرفتهای خوبی داشته‌ایم. 

گروه کاری اراک شامل چین و انگلستان نشست‌های خوبی با ایران داشته‌اند و اقداماتی در حال انجام است. پیشرفت‌های فنی خوبی هم داشته‌ایم. کماکان روند را رصد می‌کنیم و اگر به جدول زمانی مطلوب ما بازگردد، اراک مدرن‌شده را ادامه خواهیم داد. فعلا منتظر روند پیشرفت‌ها هستیم.

سایز ویدئو: 3.48M | مدت زمان: 00:00:54 | دانلود ویدئو
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.