بازدید سایت : ۳۳۸۸۵

رئیس جمهوری اسبق پاکستان درگذشت+ زندگینامه

پرویز مشرف، رئیس جمهوری سابق پاکستان امروز یکشنبه در بیمارستان دوبی درگذشت.

رئیس جمهوری اسبق پاکستان درگذشت+ زندگینامه
تین نیوز |

پرویز مشرف، رئیس جمهوری سابق پاکستان امروز یکشنبه در بیمارستان دوبی درگذشت.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، شبکه خبری ژئو اعلام کرد پرویز مشرف ۷۹ ساله به دلیل بیماری در بیمارستان آمریکایی دوبی بستری بود.

وی در سال ۲۰۱۸ در امارات متحده عربی به بیماری نادر و غیرقابل درمان آمیلوئیدوز مبتلا شد. آمیلوئیدوز یک بیماری نادر است که زمانی رخ می دهد که پروتئین غیرطبیعی در اندام ها انباشته شده و در عملکرد طبیعی اختلال ایجاد کند. ژنرال مشرف در مارس ۲۰۱۶ به بهانه مداوا به دوبی رفته بود.

پرویز مشرف در ۱۱ اوت ۱۹۴۳ در دهلی نو هند به دنیا آمد. او که در سال ۱۹۹۹ با یک کودتا قدرت را در پاکستان به دست گرفت، از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ به عنوان رئیس جمهور پاکستان فعالیت کرد.

مشرف در سال ۱۹۴۷، زمانی که پاکستان از هند جدا شد، با خانواده اش از دهلی نو به کراچی نقل مکان کرد. او پسر یک دیپلمات حرفه ای بود و طی سال های ۱۹۴۹–۱۹۵۶ در ترکیه زندگی می کرد.

او در سال ۱۹۶۴ به ارتش پیوست، از دانشکده فرماندهی و ستاد ارتش در کویته فارغ التحصیل شد و در کالج سلطنتی مطالعات دفاعی لندن شرکت کرد. او تعدادی انتصاب در واحدهای توپخانه، پیاده نظام و کماندویی داشت و همچنین در دانشکده ستاد در کویته و در جناح جنگ دانشکده دفاع ملی تدریس کرد.

ارتشبد مشرف در جنگ های ۱۹۶۵ و ۱۹۷۱ پاکستان با هند شرکت کرد. نخست وزیر نواز شریف در اکتبر ۱۹۹۸ او را به ریاست نیروهای مسلح منصوب کرد.

اعتقاد بر این است که مشرف نقشی کلیدی در تهاجم به بخش تحت کنترل هند در منطقه مورد مناقشه کشمیر در تابستان ۱۹۹۹ ایفا کرده است.

تحت فشار بین المللی، شریف بعدا به سربازان دستور داد تا به قلمرو تحت کنترل پاکستان عقب نشینی کنند که این اقدام ارتش را عصبانی کرد. در ۱۲ اکتبر ۱۹۹۹، زمانی که مشرف خارج از کشور بود، شریف او را برکنار کرد و سعی کرد از فرود هواپیمای حامل مشرف در فرودگاه کراچی جلوگیری کند. با این حال، نیروهای مسلح کنترل فرودگاه و دیگر تأسیسات دولتی را به دست گرفتند و شریف را خلع کردند و راه را برای ریاست یک دولت نظامی برای مشرف هموار کردند.

پرویز مشرف
پرویز مشرف

اگرچه مشرف عموما دارای نظرات معتدلی بود و وعده بازگشت نهایی به حکومت غیرنظامی را داد، قانون اساسی را به حالت تعلیق درآورد و پارلمان را منحل کرد. او شورای امنیت ملی را تشکیل داد که متشکل از افراد غیرنظامی و نظامی بود تا پاکستان را در دوره موقت اداره کند. او در اوایل سال ۲۰۰۱ ریاست جمهوری را بر عهده گرفت و بعداً تلاش کرد تا با هند بر سر منطقه کشمیر توافق کند.

ریاست جمهوری او به دلیل رشد سریع اقتصادی و تلاش های اصلاح طلبانه اش، در سراسر جهان مورد تحسین قرار گرفت، او قوانینی را برای حمایت از حقوق زنان به اجرا گذاشت و برای اولین بار به کانال های خبری خصوصی اجازه فعالیت داد.

پس از حملات ۱۱ سپتامبر در سال ۲۰۰۱ در ایالات متحده و متعاقب آن حمله ایالات متحده به افغانستان در اواخر همان سال، دولت ایالات متحده روابط نزدیکی با مشرف در تلاش برای ریشه کن کردن افراط گرایان در منطقه مرزی افغانستان و پاکستان ایجاد کرد. مشرف پس از این حملات به نیروهای آمریکایی اجازه داد تا هواپیماهای بدون سرنشین مسلح را از پایگاه های مخفی در خاک پاکستان به پرواز درآورند که این عملیات ها هزاران کشته برجای گذاشتند؛ برای اولین بار در تاریخ پاکستان او به نیروهای داخلی دستور داد تا به مناطق قبیله ای بی قانون این کشور در امتداد مرز افغانستان بروند.

اما استفاده سنگین او از ارتش برای سرکوب مخالفان و همچنین حمایت مستمر او از ایالات متحده در مبارزه با القاعده و طالبان افغانستان بود که در نهایت به سقوط او منجر شد. او تا سال ۲۰۰۸ رئیس جمهور بود و تا زمان بازنشستگی در سال ۲۰۰۷ در سمت فرماندهی ارتش باقی ماند. مشرف در تمام دوران ریاست جمهوری خود برای لیبرالیسم اجتماعی و همچنین آزادسازی اقتصادی فشار آورد و اتحادیه های کارگری را نیز ممنوع کرد.

او در پرونده ترور بی نظیر بوتو، نخست وزیر سابق پاکستان و پرونده قتل روحانی مسجد سرخ، فراری اعلام شد. مشرف که از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۸ بر پاکستان حکومت می کرد، در سال ۲۰۱۹ به دلیل تعلیق قانون اساسی به خیانت بزرگ متهم و به اعدام محکوم شد. حکم اعدام او بعداً به حالت تعلیق درآمد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.