بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ ورود پهباد ترکیه ای AKINCI۰۱ به حریم هوایی ایران بهانه ای برای جاسوسی؟! + عکس

پهپاد ترکیه ای آکینجی یکی از قدرتمندترین ابزارهای جاسوسی موجود در جهان است که وارد حریم هوایی ایران شد و منطقه شمال غرب و هم مرز با ترکیه را تا عمق صدها کیلومتر رصد و ثبت کرد!

ورود پهباد ترکیه ای AKINCI۰۱ به حریم هوایی ایران بهانه ای برای جاسوسی؟! + عکس
تین نیوز |

در شبکه های اجتماعی نوشته ای منتشر شده که پهپاد ترکیه ای آکینجی از قدرتمندترین ابزارهای جاسوسی موجود در جهان است که به بهانه کمک برای یافتن لاشه بالگرد حامل رئیسی و همراهانش وارد حریم هوایی ایران شده و بدون مزاحمت، منطقه شمال غرب و هم مرز با ترکیه را تا عمق صدها کیلومتر رصد و ثبت کرده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از رسانه ها، آکینجی برای انجام عملیات های مختلف طراحی شده و دارای سیستم ارتباطی ماهواره ای دوگانه، رادار هوا به هوا، سیستم های پشتیبانی الکترونیکی، رادار اجتناب از خود و رادار دیافراگم مصنوعی برای نقشه برداری از سطح زمین است.

در جریان جستجو برای پیدا کردن لاشه هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و همراهانش، یک پهپاد ترکیه ای از نوع آکینجی بایراکتار به کمک تیم جستجو آمد. پهپاد آکینجی (AKINCI۰۱) ترکیه که به تجهیزات دید در شب مجهز بود شب گذشته وارد آسمان ایران شد تا محل سقوط هلیکوپتر حامل رئیس جمهور ایران را پیدا کند. 

پهپاد ترکیه ای آکینجی1

ویژگی های پهپاد ترکیه ای آکینجی (AKINCI۰۱)

به گزارش روزیاتو، پهپاد بایراکتار آکینجی یک هواپیمای بدون سرنشین با مداومت پروازی بالاست که شرکت بایکار ترکیه آن را تولید می کند. این پهپاد در واقع جانشین پهپاد تاکتیکی تی بی ۲ بایراکتار است.

 

پهپاد ترکیه ای آکینجی2

این پهپاد اولین بار در سپتامبر ۲۰۱۹ در نمایشگاه هوانوردی استانبول به نمایش درآمد. طول این پهپاد ۱۲.۲ متر، ارتفاع آن ۴.۱ متر، طول بال هایش ۲۰ متر و حداکثر وزن آن در هنگام برخاستن نیز ۵,۵۰۰ کیلوگرم است. آکینجی از دوم موتور توربوپراپ با قدرت هر کدام ۷۵۰ اسب بخار استفاده می کند که ساخت یک شرکت اوکراینی است.

برد عملیاتی پهپاد آکینجی ۵,۰۰۰ کیلومتر بوده و با مداومت پروازی ۲۰ ساعته به سرعت کروز ۲۵۰ و حداکثر سرعت ۳۸۵ کیلومتر بر ساعت دست پیدا می کند. ظرفیت حمل محموله این پهپاد ۱,۳۵۰ کیلوگرم است.

پهپاد ترکیه ای آکینجی3

 

پهپاد ترکیه ای بایراکتار آکینجی در ادامه ی پروازهای آزمایشی اش موفق به ثبت رکوردی جدید در حداکثر ارتفاع شد و ارتفاعی معادل ۱۲.۲ کیلومتر را به ثبت رساند. این رکورد در روز ۱۱ مارس ۲۰۲۲ در حین یک پرواز آزمایشی به ثبت رسید.

پهپاد آکینجی بی با کمک سرمایه های محلی و ملی و توسط شرکت بایراکتار تحت هدایت ریاست صنایع دفاعی توسعه پیدا کرده است. دو موتور با توان ۷۵۰ اسب بخار و مجموع ۱,۵۰۰ اسب بخار، انرژی این پهپاد را تامین می کنند.

این پهپاد در شرایط هوای زمستانی، طی پروازی آزمایشی در آسمان شهر «چورلو» به رکورد ارتفاع ۱۲ کیلومتری از سطح دریا دست یافته بود.

پهپاد ترکیه ای آکینجی4

 

رکورد قبلی

بایراکتار آکینجی که طی مراسمی با حضور رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان در ۲۹ اوت ۲۰۲۱ رونمایی شده بود رکورد قبلی بالاترین ارتفاع پرواز در صنایع هوانوردی ترکیه را با ۱۱.۶ کیلومتر در اختیار داشت.

پهپاد ترکیه ای آکینجی7

ترکیه در حال حاضر از این پهپاد برای محافظت از قلمرو خود و نیز به انجام رساندن کارهای عملیاتی استفاده می کند. تاکنون ۶ فروند از این پهپادها به نیروهای امنیتی ترکیه پیوسته اند.

پهپاد ترکیه ای آکینجی6

 

ترکیه برای صادر کردن این پهپاد با دو کشور نیز قرارداد منعقد کرده است. به گفته ی منابع آگاه، این قراردادها امسال در تاریخ های ۲۲ فوریه و ۲ مارس امضا شده اند. اما گفته نشده که این دو کشور کدامند. بر مبنای این قرارداد، بایراکتار آکینجی و سامانه های زمینی متناوباً از سال ۲۰۲۳ به بعد تحویل خواهند شد.

پهپاد ترکیه ای آکینجی5

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • م پاسخ

    برای جاسوسی و شناسایی در ایران و منطقه شمالغرب نیازی به ورود با آسمان ایران ندارد. چون آکینجی تصاویر سه‌بعدی واضح از مواضع دشمن و هدف از فاصله بیش از صد کیلومتر تهیه کرده و مختصات آنجا را مشخص کند.

  • علی پاسخ

    بجای تشکر از زحمتشون بهشون بی احترامی هم میکنید .
    اگه میدونستید جاسوسی هست احازه ورود نمیدادید .
    این جچور جاسوسی هست که برای کمک کردن اجازه ورود گرفته محل را مشخص کرده و رفته این رسم ما ایرانیان نیست بجای تشکر وصله جاسوس بودن بزنیم نویسنده انگار خبر ندارن با اجازه بزرگان ایران و فرمانده های هوشمندمون درخواست کمک را خودمون قبول کردیم

  • علی پاسخ

    به جای فاز همیشه منفی دادن ،،،به این فکر کنید که اونها برای کمک اومدن و اولین تصاویر از لاشه هلیکوپتر رو هم اون پهباد ثبت کرد ودر اختیار ایران قرار داد

  • یولچی پاسخ

    اکین به معنی شناسایی و اکینچی یعنی شناسایی کار