بازدید سایت : ۵۳۱۴۷

پاسخ به چند سوال در خصوص سانحه بالگرد رئیس‌ جمهور

گروه پرواز با توجه به سابقه، تجربه و درجه نظامی بالای آنها از ماهرترین خلبانان بالگرد در کشور بوده اند که نشان می دهد برای این پرواز از کادر مجرب پروازی استفاده شده است.

پاسخ به چند سوال در خصوص سانحه بالگرد رئیس‌ جمهور
تین نیوز |

 

یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان که برای افتتاح سد مرزی قیز قلعه سی به آذربایجان شرقی سفر کرده بود، به دلیل وقوع سانحه برای بالگرد وی و همراهانش به شهادت رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از نور نیوز، این رخداد غم انگیز علاوه بر ایجاد حزن ملی ، سوالاتی را نیز درسطح افکارعمومی پیرامون علت های وقوع این حادثه تلخ  ایجاد کرد که لازم است با نگاه کارشناسی و دقیق به آنها پاسخ داده شود نظرقانونی هیأت عالی بازرسی و تعیین دلایل سقوط بالگرد رئیس جمهور و همراهان ایشان که با دستور سرلشکر باقری به محل وقوع سانحه اعزام شده ، مسئول اصلی رسیدگی به ابعاد فنی و کارشناسی این سانحه است و یقینا با ارائه گزارش دقیق دلایل شکل گیری این حادثه تلخ را مشخص خواهد کرد. با این حال شواهد وقرائن آشکاری نیز وجود دارد که توجه به آنها می تواند تا پیش از ارائه گزارش هیئت کارشناسی برخی ابهامات را که متاسفانه  رسانه های معاند نیز در شکل گیری و پر و بال دادن به آن نقش داشته اند بر طرف نماید.

اول -  بالگرد حامل رئیس جمهور از نوع  بل ۲۱۲ بوده است که ویژگی آن استفاده از دو موتور قدرتمند است. این بالگرد چند منظوره در صورت از کارافتادن یک موتور، می تواند با موتور دوم به پرواز ادامه بدهد و در مقایسه با بالگردهای تک موتوره، ایمنی قابل توجهی دارد.

دوم - گروه پرواز با توجه به سابقه، تجربه و درجه نظامی بالای آنها از ماهرترین خلبانان بالگرد در کشور بوده اند که نشان می دهد برای این پرواز از کادر مجرب پروازی استفاده شده است.

سوم - ظرفیت این بالگرد ۱۴ نفر است که به دلیل ملاحظات امنیتی و رعایت شرایط ایمن تر در پرواز با 8 سرنشین پرواز کرده است.

چهارم - یکی از پروتکل های اصلی و غیر قابل اجتناب قبل از پرواز،  بررسی وضعیت فنی بالگرد و سلامت آن، همچنین شرایط جوی در مسیر پرواز از سوی خلبان و تیم فنی برای اطمینان از امکان پرواز ایمن است که  با توجه به حضور رئیس جمهور و مقامات عالی در پرواز، طبیعتا این اقدام با حساسیت بیشتری انجام شده است.

موضوع قابل توجه که می تواند به عنوان مهمترین عامل وقوع سانحه مد نظر قرار گیرد، پرواز بالگرد در منطقه کوهستانی و آب و هوای بشدت متغییر در فصل بهار و احتمال ایجاد توربولانس یا " باد پیچک" در شرایط جوی  ذکر شده است که رخدادی دفعی و غیر قابل پیش بینی است.وجود توده های ابر در منطقه که  در این فصل جابجایی آن درارتفاع پایین با سرعت انجام می شود یکی از عوامل  مهم دیگری است که می تواند موجب ناپایداری اتمسفر پروازو ایجاد شرایط غیر منتظره برای بالگرد شده باشد.

اگرچه تا پایان بررسی های کامل فنی و اعلام نتیجه هیئت عالی ستاد کل نیروهای مسلح نمی توان با اطمینان در خصوص  چرایی سانحه  اظهار نظر کرد، اما نشانه های مهم و قابل توجهی که به آن اشاره شد،  کم و کیف حادثه را تا حدودی روشن می کند. موارد ذکر شده که همگی در ردیف شواهد آشکار در بررسی رخداد تأسف بار وقوع سانحه برای بالگرد حامل رئیس جمهور و همراهان ایشان است، نشان می دهد که بر خلاف برخی فضا سازی های غیر واقعی، تمهیدات ضروری در خصوص ایجاد اطمینان نسبت به پرواز ایمن بالگرد حامل رئیس جمهور پیش بینی شده بود اما شرایط جوی غیر منتظره بر پیش بینی هایی که بر اساس پروتکل های فنی و امنیتی باید در نظر گرفته شود غلبه نموده و این حادثه تأسف بار را رقم زده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.