بازدید سایت : ۶۲۹۳۰

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید

قطعنامه ضدایرانی و مداخله جویانه کانادا که به بهانه شرایط حقوق بشر در ایران به مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد شد، به تصویب رسید.

قطعنامه حقوق بشری کانادا علیه ایران به تصویب رسید
تین نیوز |

قطعنامه ضد ایرانی و مداخله جویانه کانادا که به بهانه شرایط حقوق بشر در ایران به مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد شد، به تصویب رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، این قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری که روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل، فقط ۷۷ رای موافق کسب کرد. این قطعنامه ۲۸ رای منفی و ۶۶ رای ممتنع کسب کرد و ۲۲ کشور نیز در رای گیری غایب بودند.

از این رو، تعداد آرای مخالف و ممتنع در مجموع، ۹۴ رای بود که از ۷۷ رای موافق بیشتر بود.

روسیه، چین، بلاروس، ارمنستان، کوبا، عراق، اندونزی، عمان، پاکستان و سوریه از جمله کشورهایی بودند که به این قطعنامه ضدایرانی رای مخالف دادند.آمریکا، کشورهای اروپایی، ژاپن، کره جنوبی و رژیم اسرائیل نیز به این قطعنامه رای موافق دادند.

قطعنامه ضدایرانی حقوق بشری کانادا در کمیته سوم سازمان ملل؛آرای مخالف و ممتنع بیشتر از موافق

 ۲۴ آبان ماه  سال گذشته (۱۴۰۲) نیز این قطعنامه ضد ایرانی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۰ رای به تصویب رسید و ۲۹ کشور به این قطعنامه رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند و تعداد موافقان کمتر از میزان آرایی بود که اعضای سازمان ملل به این قطعنامه رای مخالف و ممتنع دادند.

این قطعنامه سیاسی که هر ساله از سوی کشور کانادا علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه می شود، ابتدا در نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیرامون "دستورکار وضعیت های حقوق بشری و گزارش های گزاشگران ویژه" مورد بررسی قرار می گیرد.

جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را مغرضانه و با انگیزه سیاسی می داند که وضعیت حقوق بشر در ایران را هدف قرار می دهد و آن را به شدت رد می کند.

زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره تصویب قطعنامه سیاسی ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که همه ساله علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می شود، گفت: جمهوری اسلامی ایران به طور قاطعانه قطعنامه ناعادلانه و سیاسی درباره وضعیت حقوق بشر در کشورمان را رد می کند. در حالی که ما اذعان داریم که همواره جای بهبود وجود دارد، لازم است بر ماهیت گزینشی، جانبدارانه و ریاکارانه این قطعنامه تأکید کنیم.

وی افزود: سال گذشته، نماینده پیشین کانادا به سختی توانست ناامیدی خود را زمانی که من نقض های حقوق بشر در کشورش و متحدان آن را مطرح کردم، پنهان کند. بیایید نگاهی دقیق تر به کارنامه اخیر کانادا بیندازیم.

ارشادی یادآور شد: در تاریخ ۲۶ اکتبر ۲۰۲۲، یک حمله تروریستی شنیع در حرم شاهچراغ شیراز، زائران را هدف قرار داد. این حمله تروریستی به شهادت ۱۵ ایرانی بی گناه، از جمله زنان و کودکان، و مجروح شدن ۳۰ نفر دیگر منجر شد. در ۳ ژانویه ۲۰۲۴، دو انفجار تروریستی در نزدیکی محل دفن قهرمان ایران، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، در کرمان دست کم ۱۰۳ نفر از جمله زنان و کودکان را به شهادت رساند و ۲۱۱ نفر دیگر را مجروح کرد. واکنش کانادا به این کشتار زنان و کودکان بی گناه ایرانی توسط داعش چه بود؟ مطلقاً هیچ چیز و سکوتی کرکننده!

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل همچنین گفت: در ۲۸ ژوئن و ۵ ژوئیه ۲۰۲۴، انتخابات ریاست جمهوری به طور مسالمت آمیز و موفقیت آمیز در ایران و کشورهای دیگر برگزار شد. کانادا تنها کشوری بود که برگزاری انتخابات را ممنوع کرد. با وجود سیاست خصمانه کانادا برای جلوگیری از مشارکت ایرانیان در فرآیند دموکراتیک انتخابات، شمار زیادی از ایرانیان مقیم کانادا برای شرکت در سرنوشت کشورشان به کشورهای همسایه سفر کردند.

وی تصریح کرد: با توجه به این اقدامات، چگونه می توان به ادعای کانادا درباره نگرانی برای حقوق بشر در کشورم اعتماد کرد؟ واقعیت این است که مردم ایران نه از لبخندهای دروغین شما خوشحال می شوند و نه از اشک های تمساح شما ناراحت؛ آن ها درک می کنند که اتحاد و استقامتشان نیروی محرک پیشرفت ملتشان به ویژه در زمینه حقوق بشر است. نویسنده این قطعنامه هیچ شناختی از ایران—مردم، فرهنگ، دین و تمدن غنی آن—ندارد. بنابراین، کانادا این قطعنامه ضدایرانی را با تکبر و ناآگاهی، و در حالی که مدعی دفاع از حقوق بشر ایرانیان است، بدون هیچ حمایتی واقعی، به ویژه از سوی زنان ایرانی، تهیه کرده است.

ارشادی ادامه داد:حامیان این قطعنامه یعنی کانادا، ایالات متحده، بریتانیا و آلمان بی شرمانه از جنایات وحشیانه رژیم غاصب و کودک کش اسرائیل حمایت می کنند. ایالات متحده هرگونه قطعنامه یا اصلاحیه ای را که هدف آن توقف کشتارها و ایجاد آتش بس فوری و دائمی در غزه باشد، وتو می کند. به همراه آلمان، که دو تأمین کننده اصلی تسلیحات به رژیم اسرائیل هستند، آن ها این رژیم را از لحاظ نظامی حمایت می کنند و در این جنایات جنگی شریک هستند. بریتانیا از سیاست های ایالات متحده حمایت می کند و هر جنایتی را که این رژیم مرتکب می شود به عنوان «حق مشروع دفاع از خود» توجیه می کند و وزیر امور خارجه آن از توصیف آنچه در غزه می گذرد به عنوان نسل کشی خودداری می نماید. کانادا نیز یا در برابر نسل کشی جاری در غزه سکوت می کند یا به بهانه های مختلف نیروهای نظامی برای تقویت رژیم اسرائیل اعزام می کند.

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل سپس سوال کرد: آیا کشتار زنان و کودکان، سوزاندن وحشتناک کودکان در برابر چشمان مادرانشان، برای وزیر امور خارجه آلمان کافی نبود تا به شورای حقوق بشر یا کمیته سوم مراجعه کند و از همه کشورها بخواهد قطعنامه ای علیه افراط گرایان صهیونیست تصویب کنند؟

ارشادی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به تعهد خود به ترویج و حفاظت از حقوق بشر پایبند است. ایران به همکاری سازنده و تعامل با سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل و همچنین دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل ادامه خواهد داد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • باقر پاسخ

    دلیل اینکه یمن هم رای موافق داده چیه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟