◄ بافت فرسوده شهری خراسان جنوبی محل سکونت ۱۱۰ هزار نفر است
یکهزار و ۷۳ هکتار از بافتهای فرسوده شهری در خراسان جنوبی، محل سکونت ۱۱۰ هزار نفر است.
بیرجند | یک هزار و ۷۳ هکتار بافت فرسوده شهری در خراسان جنوبی وجود دارد که ۳۳ درصد جمعیت استان را در خود جای داده است.
به گزارش تین نیوز، بافت های فرسوده، ساماندهی و ارتقای کیفیت زندگی ساکنان، امروزه به عنوان یکی از اولویت های اصلی مدیران شهری مطرح است.
از این رو احیا، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده و ناکارآمد شهری، از اولویت های مهم برای تأمین مسکن مردم به شمار می رود که در این مسیر با بهره مندی از بافت فرسوده بخش قابل توجهی از نیاز مسکن را می توان تامین کرد.
بافت های فرسوده شهری در خراسان جنوبی، محل سکونت ۱۱۰ هزار نفر است که شهر بیرجند با ۶۵۴ هکتار، بیشترین میزان بافت فرسوده در استان را دارد که با تو جه به مشکلات موجود، احیای بافت های فرسوده شهری باید در اولویت قرار گیرد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در خصوص بافت های فرسوده استان، گفت: یکی از اهداف شرکت بازآفرینی شهری در سطح کشور ارتقا سطح کیفی خدمات زیربنایی و روبنایی و امکانات و بهبود زیستی از جمله اصلاح معابر، شبکه آب، برق و ساخت کتابخانه و خانه محله در محلات هدف بازآفرینی است.
میرمحمد مودی با بیان اینکه در کل استان ۷۹ پروژه در بافت های فرسوده داریم، افزود: برای این پروژه ها ۵۱ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که ۶۱ پروژه تحویل و مابقی در دست اجرا است.
وی یکی از اهداف جدید دولت در بافت های فرسوده و محلات هدف را نوسازی بافت های مسکونی در این محلات دانست و ادامه داد: با توجه به ضرورت این موضوع بسته های تشویقی جامعی آماده شده و در اختیار شهرداری های شهرها قرار گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از مهمترین مشوق های بسته ابلاغی طرح کلید به کلید است، افزود: در این مشوق متقاضی سند زمین خود را به نام دولت منتقل می کند و دولت هم در عوض از اراضی خود به نام متقاضی انتقال می دهد.
مودی ادامه داد: همچنین دولت در این طرح ۴۰ درصد تخفیف در قیمت کارشناسی اراضی دولتی برای متقاضی در نظر گرفته که اراضی هم از اراضی دولتی برای طرح کلید به کلید اختصاص می یابد.
معاون اداره کل راه و شهرسازی خراسان جنوبی نیز با اشاره به سکونت ۱۱۰ هزار نفر در بافت های فرسوده استان، گفت: یک هزار و ۷۳ هکتار بافت فرسوده در ۹ شهر در سطح استان داریم.
حسن علیزاده با بیان اینکه شهر بیرجند با ۶۵۴ هکتار، بیشترین میزان بافت فرسوده در استان را دارد، افزود: تاکنون ۷۹ پروژه در بافت های فرسوده استان شروع شده و در حال اجرا است.
وی با اشاره به این که همه بافت شهری خوسف جزو بافت تاریخی محسوب می شود، افزود: نسبت به برنامه اعلامی در خصوص صدور پروانه ساخت در بافت های فرسوده شهری استان، عقب هستیم .
به گفته وی در هر یک از سال های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، ۱۳ میلیارد تومان،۱۴۰۰، ۲۱ میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۱، ۱۶ میلیارد تومان برای اجرای پروژه های مورد نظر تخصیص یافته است.
علیزاده گفت: در شهر بشرویه نیز ۱۱۰ واحد در بافت فرسوده وجود دارد که اگر برای ۷۰ درصد آنها توسط شهرداری، پروانه ساخت صادر شود، نسبت به استان های دیگر پیشرفت خوبی در این زمینه خواهیم داشت.
علیزاده افزود: در اجرای طرح کلید به کلید در بافت فرسوده نیازی به سبز بودن فرم "ج" نیست.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز در ستاد بازآفرینی شهری استان، گفت: هر چند تاکنون اقدامات خوبی در بافت های فرسوده شهری استان انجام شده اما پروانه های زیادی برای ساخت در این بافت ها صادر نشده است.
علیرضا عباس زاده با اشاره به اینکه هزار و ۷۳ هکتار تا امروز بافت فرسوده مصوب در ۹ شهر استان داریم، افزود: بسته تشویقی دولت در خصوص احیای بافت های فرسوده مورد نظر، نتوانسته در مردم ایجاد انگیزه برای انجام این کار کند.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: در صورت لزوم، شهرداری های این شهرها با ۱۰۰ درصد تخفیف، نسبت به صدور پروانه ساخت اقدام کنند تا بلکه این امر سبب ایجاد انگیزه برای احیای بافت های فرسوده شهری شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با تأکید بر اینکه مسئولان برای احیا و بازآفرینی شهری باید عملیاتی وارد شوند، گفت: شهرداران باید برای بازسازی محلات فرسوده، بسته های تشویقی برای شهر خودشان ارائه کنند.
عباس زاده همچنین به ۶ طرح نیمه تمام در بافت های فرسوده استان اشاره کرد و افزود: ۴ طرح در بیرجند و یک طرح در بشرویه و یک طرح در فردوس است.
گفتنی است؛ تاکنون ۹ شهر در لیست محلات بازآفرینی شهری استان قرار داشته که اکنون به ۱۲ شهر در استان رسیده است.