بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

نصب 7 دستگاه شتابنگار بر خط نسل جدید در شهرهای استان خراسان شمالی

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی از نصب ۷ دستگاه شتابنگار بر خط نسل جدید زلزله و دیجیتال در شهرهای مختلف استان خبر داد.

تین نیوز |

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی از نصب ۷ دستگاه شتابنگار بر خط نسل جدید زلزله و دیجیتال در شهرهای مختلف استان خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از راه و شهرسازی خراسان شمالی، قاسم قاسمی گفت: با هدف توسعه شبکه شتابنگاری استان ۵ دستگاه شتابنگار برخط نسل جدید زلزله و ۲ دستگاه شتابنگار دیجیتال در روستاها و شهرهای استان نصب و راه اندازی شد.

وی تصریح کرد: در مرحله اول راه اندازی شبکه شتابنگاری استان در سال ۹۸ تعداد ۷ دستگاه شتابنگار بر خط و ۱۱ دستگاه شتابنگار دیجیتال نصب شده و در مرحله دوم و با هدف تکمیل شبکه شتابنگاری در سال ۱۴۰۰ تعداد ۷ دستگاه شتابنگار برخط و ۱۲ دستگاه شتابنگار دیجیتال در شهرهای استان نصب گردیده اند و در مرحله سوم در سال جاری با مساعدت و همکاری مرکز تحقیقات راه ، مسکن و شهرسازی تعداد ۵ دستگاه شتابنگار برخط و ۲ دستگاه شتابنگار دیجیتال به منظور توسعه شبکه شتابنگاری استان نصب و راه اندازی شد.

قاسمی اضافه کرد: دستگاه های جدید دارای امکانات و حساسیت بیشتری نسبت به دستگاه های نسل قبل بوده و قابلیت نرم افزاری و سخت افزاری پیشرفته ای دارند که می توانند در تشخیص میزان خسارت و هم چنین مدیریت بحران پس از وقوع زلزله کمک کنند.

وی عنوان کرد: محل ها و نقاط مد نظر با در نظر گرفتن ضوابط از پیش تعیین شده مانند لرزه زمین ساخت ، زمین شناسی منطقه، توپوگرافی، خطر پذیری و تراکم کم دستگاه ها در بعضی مناطق و امکانات محلی انتخاب شده اند.

قاسمی با ذکر این نکته که مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان متولی شبکه شتابنگاری کشور مرجع مهمی در طراحی سازه های مقاوم است ادامه داد: این دستگاه ها شتاب مبنای زمین در قسمتهای مختلف را به صورت جزء در اختیار ما قرار داده و در طراحی سازه های مقاوم و ایمن سازی شهر مورد استفاده قرار می گیرند، هم چنین دستگاههای شتابنگار در نزدیکی کانون زمین لرزه از کار نمی افتند و اگر زلزله بزرگی رخ دهد این دستگاهها فعال بوده و امکان دریافت رکوردها را خواهند داشت و اطلاعاتی را که در اختیار ما قرار می دهند برای تهیه سامانه های هشدار سریع و واکنش سریع که بعد از بحران خواهیم داشت و در جهت کمک و امداد رسانی و خدمات رسانی به مناطق آسیب دیده مورد استفاده قرار می گیرند.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی در پایان اضافه کرد: در صورتی که از مجموعه ای از دستگاههای شتابنگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین لرزه بزرگ بتوانیم داده ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، قادر هستیم بفهمیم که کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالا بیشترین خسارت به آن وارد شده است، براساس این اطلاعات نیروهای امدادی به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.