مردم هنوز به خودرانها اعتماد ندارند
هنوز تا رفع مشکلات فناوری خودران راه درازی باقی است اما به نظر میرسد جدیترین مشکل این صنعت جلب اعتماد مردم است: اینکه مردم با خیال راحت داخل یکی از این خودروها بنشینند و از لحاظ روانی دچار تنش نشوند.
به گزارش پدال نیوز، رضا سادات: بسیاری از افراد وقتی صحبت از رانندگی میشود، بیش از آن که به لذتهای آن فکر کنند، دغدغه محدودیتها و مخاطراتی چون تصادف، ایمنی و رعایت سقف سرعت در بزرگراهها را دارند. شاید همین مساله سبب میشود که عدهای در فضای رسانه به این واقعیت که خیلی راغب به رانندگی نیستند، اذعان کنند. وجود نگرانی از رانندگی بر محبوبیت فناوری نوظهور خودروهای خودران میافزاید، با این حال وقتی پای استفاده عملیاتی از این فناوری به میان میآید، اعتماد به آن کار آسانی به نظر نمیرسد.
چهارشنبه گذشته دفاتر مرکزی اینتل در سنخوزه کالیفرنیا درهای مرکز تحقیقات خود در زمینه خودرانها را به روی رسانهها گشود تا برای اولین بار یکی از ۴۰ دستگاه خودروی بامو سری ۷ که قرار است بهزودی به ناوگان خودرانها در خیابانهای منطقه خلیج کالیفرنیا بپیوندد، در معرض دید عموم قرار گیرد. اینتل میخواهد قلب محاسباتی هر سامانه خودرانی که در آینده ساخته میشود را تامین کند و در برنامه دعوت از اصحاب رسانه سعی کرد آخرین دستاوردها برای غلبه بر موانع تکنولوژیکی پیش روی خودرانها را در خیابانها و جادهها به نمایش بگذارد.
یکی از این دستاوردها تلاش برای تکوین و توسعه فناوری اینترنتی G5 است که میتواند سرعت اشتراکگذاری داده بین خودرو و فضای ابری را با هدف بهروزرسانی لحظهای وضعیت معابر سرعت بخشد و به خودرو اجازه دهد بیش از آنچه سنسورهایش میبینند، ببیند. به همان اندازه که درک این مسایل برای افراد غیرمتخصص سخت به نظر میرسد، اعتماد به فناوری خودران هم برای آنان دشوار خواهد بود. اعداد گویا هستند. فقط در ایالات متحده سالانه ۳۰ هزارنفر در سوانح رانندگی میمیرند که دلیل اصلی این تلفات خطای انسانی است. ماجراهای مربوط به تکتک مرگهای ناشی از سوانح جادهای به رسانهها درز نمیکند، در حالی که کوچکترین اخبار مربوط به حوادث مربوط به خودروهای خودران تحت پوشش رسانهها قرار میگیرد؛ حتی اگر این خودروها مقصر حادثه نباشند.