کاهش شدید تولید پراید و 405 در دو ماهه اول امسال
جدیدترین آمار تولید خودروهای داخلی در حالی اعلام شد که طبق آن، خودروسازان کشور توانستند تا اردیبهشتماه امسال افزایش ۱/ 8 درصدی را از خود به جا بگذارند.
جدیدترین آمار تولید خودروهای داخلی در حالی اعلام شد که طبق آن، خودروسازان کشور توانستند تا اردیبهشتماه امسال افزایش ۱/ 8 درصدی را از خود به جا بگذارند.
به گزارش نسیم آنلاین ، براساس آماری که وزارت صنعت، معدن و تجارت منتشر کرده، خودروسازان کشور در مجموع 172 هزار و 33 دستگاه انواع خودرو را تا پایان اردیبهشتماه سالجاری به تولید رساندهاند و بر همین اساس در دو ماهه اول سالجاری روند رو به رشدی را در کارنامه خود به ثبت رساندهاند.
بررسی آمار اعلامی وزارت صنعت نشان میدهد، ایران خودرو، سایپا و پارسخودرو بهعنوان سه خودروساز اصلی کشور در مجموع 144 هزار و 194 دستگاه انواع محصول سواری را طی دو ماه ابتدای امسال تولید کردهاند تا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، افزایش 8/ 7 درصدی را تجربه کنند. براساس این آمار آبیهای جاده مخصوص تا پایان اردیبهشتماه سالجاری با تولید 86 هزار و 473 دستگاه خودروی سواری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته توانستند 5/ 12 درصد افزایش تیراژ تولید را ثبت کنند؛ پس از آن شرکت سایپا با تولید 34 هزار و 535 دستگاه خودروی سواری دومین خودروساز کشور از لحاظ تیراژ تولید بوده است. با وجود این بررسی میزان تولید شرکت سایپا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان از کاهش 3/ 4 درصدی دارد؛ آنگونه که بهنظر میرسد مهمترین دلیل تیراژ شرکت سایپا بهدلیل آتشسوزی یکی از شرکتهای قطعهساز و نرسیدن به موقع برخی قطعات به خطوط تولید بوده است.
موضوعی که موجب شده تیراژ تولید این شرکت تحتتاثیر قرار گیرد؛ بعد از سایپا، شرکت پارسخودرو با تولید 23 هزار و 186 دستگاه افزایش 8/ 11 درصدی داشته است.
در این بین اما طبق آمار اعلامی ایرانخودرو، سایپا و پارسخودرو در اردیبهشتماه امسال، در مجموع 86 هزار و 755 دستگاه انواع محصولات سواری تولید کردهاند که نسبت به فروردینماه نشان از افزایش 03/ 51 درصدی دارد. در حالت تفکیکی ایرانخودروییها در اردیبهشتماه امسال 52 هزار و 981 دستگاه محصول سواری به تولید رساندهاند تا در مقایسه با فروردینماه گذشته افزایش 1/ 58 درصدی را تجربه کرده باشند. از سایپا نیز خبر میرسد این شرکت در دومین ماه امسال 20 هزار و 183 دستگاه تیراژ داشته و با این حساب نسبت به فروردینماه امسال 62/ 40 درصد افزایش تیراژ داشته است. همچنین پارسخودروییها نیز که تیراژی 13 هزار و 591 دستگاهی را طی اردیبهشتماه از خود به جا گذاشتهاند، 6/ 41 درصد نسبت به اولین ماه سال افزایش تولید را تجربه کردهاند. با توجه به آمار منتشر شده، مشخص میشود سه خودروساز بزرگ کشور با افزایش تیراژ ماهانه نسبت به فروردینماه امسال روبهرو شدهاند.
اوجگیری 206
اما طبق آمار منتشره از سوی وزارت صنعت، تیراژ پژو 206 (در مجموع مدل هاچبک و صندوقدار) تا اردیبهشتماه امسال، 24 هزار و 214 دستگاه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایشی حدودا 9/ 40 درصدی را نشان میدهد. پژو 206 پرتیراژترین محصول ایرانخودرو در دو ماه ابتدایی سالجاری لقب گرفته و در مجموع نیز پس از پراید، بیشترین تیراژ را نصیب خود کرده است. در این میان اما پژو 207 نیز در برنامه تولید این شرکت قرار دارد، این در شرایطی است که اثری از تولید این خودرو در آمار مقایسهای انواع خودرو سواری این شرکت نیست.
ایرانخودروییها میگویند پژو 207های ثبتنامی در سال گذشته را نیز تحویل مشتریان دادهاند، با این حال مشخص نیست چرا نامی از این محصول در آمار تولید منتشره نیست. اما دیگر محصول پژویی ایرانخودرو یعنی پژو 405 در دو ماه ابتدایی امسال با کاهش تولید روبهرو شده است. بر این اساس، آبیهای جادهمخصوص در مجموع 17 هزار و 92 دستگاه پژو 405 را تا اردیبهشتماه امسال تولید کرده و نسبت به بازه زمانی مشابه سال گذشته، 3/ 17درصد کاهش را تجربه کردهاند.
از 405 که بگذریم، پژو پارس نیز در دو ماه ابتدایی سالجاری با کاهش تولید مواجه شده است. این محصول که همواره پس از پراید و 206، سومین خودرو پر تیراژ داخلی به شمار میرود، آمار 16 هزار و 928 دستگاهی تا پایان اردیبهشتماه از خود به جا گذاشته و 8/ 3 درصد کاهش تولید را تجربه کرده است. بهجز سایت مرکزی، سایر سایتهای شهرستانی ایرانخودرو از جمله ایرانخودرو خراسان، مازندران و فارس نیز پارس را به تولید میرسانند و این در حالی است که بیشترین تیراژ آن به سایت مرکزی و کمترین نیز متعلق به فارس است.
کاهش تولید پژوییهای ایران خودرو در حالی است که آبیهای جاده مخصوص در تولید سمند با افزایش تولید مواجه شدهاند. بنابر آمار منتشره، این شرکت طی دوماه ابتدایی سالجاری در مجموع 13 هزار و 612 دستگاه سمند را به تولید رسانده و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5/ 4 درصد افزایش تیراژ را به خود دیده است. سمند علاوهبر تولید در سایت مرکزی، در تبریز و همچنین سمنان نیز به تولید میرسد که در این بین، سایت سمنان (متعلق به بخش خصوصی) بهتازگی میهمان این محصول شده است. طبق آمار، سایت سمنان که اوایل سالجاری از سوی رئیسجمهور افتتاح شد، 507 دستگاه سمند را به تولید رسانده و این در حالی است که بیشترین تیراژ این محصول سهم تبریزیها شده است.
اما آنطور که آمار یک ماهه تولید روایت میکند، ایرانخودرو در تولید دنا با رشد و در تولید رانا با افت مواجه شده است. طبق آمار منتشره، رانا با تیراژ 432 دستگاهی تا پایان اردیبهشتماه امسال، کاهش 77 درصدی را تجربه کرده تا مشخص شود این محصول هنوز از روند کاهشی تیراژ، خلاصی نیافته است. کاهش تولید رانا در شرایطی است که دنا بهعنوان دیگر محصول داخلی ایرانخودرو، توانسته با افزایش تیراژ مواجه شود. طبق آمار اعلامی، دنا تیراژی چهار هزار و 639 دستگاهی را در دو ماه ابتدایی امسال از خود به جا گذاشته؛ بنابراین حدود 3/ 58 درصد افزایش تولید را به خود دیده است.
اما نگاهی به دیگر محصولات شرکت ایرانخودرو داشته باشیم که در سایت ایرانخودرو خراسان به تولید میرسند. آنطور که آمار میگوید، آبیهای جاده مخصوص تا پایان اردیبهشتماه امسال یک هزار و 114 دستگاه سوزوکی گرندویتارا را مونتاژ کردهاند که این موضوع نشان از 185 برابر شدن تولید این خودرو دارد؛ این در حالی است که این شاسیبلند ژاپنی در مدت مشابه سال گذشته تنها 6 دستگاه تولید داشته است. از سوی دیگر اما ایران خودرو خراسان 756 دستگاه هایما (شاسیبلند چینی) تا اردیبهشتماه به تولید رساندهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد 151 درصدی به خود دیده است. هایما که از تابستان سال 94 میهمان ایرانخودرو شده، به شرکت هایما موتور چین تعلق دارد. اما در میان محصولات چینی ایران خودرو، دانگ فنگ که در سایت مرکزی به تولید میرسد، تیراژی سه هزار و 265 دستگاهی را تا اردیبهشتماه امسال از خود به جا گذاشته و این آمار نشان میدهد تولید خودرو موردنظر نزدیک به 181 برابر شده است.
پراید همچنان در رتبه اول
به سایپا برویم و ببینیم در دومین خودروساز بزرگ کشور چه خبر است و محصولات این شرکت و زیرمجموعهاش یعنی پارس خودرو، چه افتوخیزی در تولید تا اردیبهشتماه امسال داشتهاند. به روایت آمار، در بین محصولات تولیدی گروه سایپا، رکورد تیراژ همچنان در دست پراید قرار دارد. بر این اساس سایپا و پارسخودرو در مجموع 24 هزار و 387 دستگاه پراید را تا پایان اردیبهشتماه امسال به تولید رساندهاند که این موضوع از کاهش تیراژ 22 درصدی این خودرو حکایت دارد.
در حالت تفکیکی اما پارسخودروییها با تیراژ 9 هزار و 338 دستگاهی طی 2 ماه ابتدای امسال، 6/ 16 درصد نسبت به مدت مشابه سال 95 کاهش تولید داشتهاند و این در شرایطی است که تیراژ پراید در سایپا 15 هزار و 49 دستگاه بوده است. با این حساب، سایپا در تولید پراید 3/ 25 درصد کاهش تیراژ را به خود دیده است.
پراید در حال حاضر بیشترین تعداد تولید را در خودروسازی کشور در اختیار دارد. بهرغم آنکه در حال حاضر زمزمه خروج این خودرو از چرخه تولید این شرکت به گوش میرسد، اما بهنظر میرسد که سایپا نیز برنامه مشخصی برای خروج این محصول از خطوط تولید خود ندارد. با وجود این مدیران شرکت سایپا تاکید دارند که جایگزین این خودرو را مشخص کردهاند.
در کنار پراید اما تیبا با افزایش تیراژ روبهرو شده، چه آنکه سایپاییها تا پایان اردیبهشتماه امسال 13هزار و 534 دستگاه از این محصول را به تولید رساندهاند. با این حساب، تیبا که علاوهبر سایت مرکزی سایپا، در سایت کاشان این شرکت نیز به تولید میرسد، در مقایسه با مدت مشابه سال 95 با افزایش 7/ 6 درصدی تولید مواجه شده است.
افزایش تولید تیبا در شرایطی است که سایپا تا پایان اردیبهشتماه امسال 3هزار و 154 دستگاه سراتو را به تولید رسانده و با این حساب توانسته تیراژ این خودروی مونتاژی کرهای را در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از 5/ 89 درصد افزایش دهد. سایپاییها از اواخر سال گذشته تنها مدل اتومات سراتو را مونتاژ میکنند و دیگر خبری از تولید مدل دندهای این محصول نیست.
علاوهبر این خودرو، سایپاییها به همراه زیرمجموعه خود (پارسخودرو)، محصولی به نام برلیانس را نیز مونتاژ میکنند، خودرویی چینی که در دوماه ابتدایی امسال 4هزار و 984 دستگاه تولید داشته است. طبق آمار منتشره، این خودرو در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته توانسته 7/ 72 درصد افزایش تولید را تجربه کند.
سایپاییها اما دو محصول چینی دیگر را نیز به مونتاژ میرسانند که در این بین، چانگان مدل CS35 تیراژی یک هزار و 150 دستگاهی را تا اردیبهشتماه امسال از خود به جا گذاشته است. این محصول که در سایت کاشان مونتاژ میشود. دیگر محصول چینی شرکت سایپا S300 که در سایت بن رو به تولید میرسد. این خودرو در مجموع دوماه ابتدای سال تیراژ تولید یک هزار و 313 دستگاهی داشته است که این موضوع از رشد 114 درصدی این خودرو حکایت دارد.
افت تندر-90
نگاهی هم به اوضاع تولید تندر-90 تا پایان اردیبهشتماه امسال بیندازیم تا مشخص شود این محصول رنو چه افتوخیزی را طی بازه زمانی موردنظر تجربه کرده است. آنطور که آمارهای وزارت صنعت و معدن و تجارت میگوید، تندر-90های تولیدی در تمامی مدلها طی بازه زمانی موردنظر هفت هزار و 844 دستگاه تیراژ داشته است.
با توجه به این آمار، مشخص میشود تندر-90 در مقایسه با دوماه ابتدایی سال گذشته 4/ 6 درصد کاهش تیراژ را تجربه کرده است.در حالت تفکیکی اما ایرانخودروییها با تیراژ 4هزار و 417 دستگاهی توانستهاند افزایشی 7/ 29 درصدی را در تولید تندر-90 رقم بزنند و این در حالی است که تیراژ 3هزار و 427 دستگاهی تندر پارس خودرو، کاهش تولید 1/ 31 درصدی را برای این محصول رقم زده است.
در میان محصولات رنو پارس خودرو، محصول دیگری به نام B90 یا همان ساندرو نیز جا دارد که این محصول در واقع مدل هاچبک تندر-90 بهشمار میرود. طبق آمار، رنو ساندرو که در سایپا تولید میشود تا اردیبهشتماه امسال پنج هزار و 437 دستگاه تیراژ داشته و این بدان معناست که خودرو موردنظر در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حدود 103 درصد افزایش تولید را تجربه کرده است.