بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

نامه دادستان کشور به سازمان محیط زیست درباره خودروهای یورو۴

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اقدامات این سازمان برای کاهش آلودگی هوا در کشور گفت: متاسفانه در مواردی محیط زیست قربانی سیاست‌های کلان می‌شود و ما بین بد و بدتر گیر کرده‎ایم.

نامه دادستان کشور به سازمان محیط زیست درباره خودروهای یورو۴
تین نیوز |

رییس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به اقدامات این سازمان برای کاهش آلودگی هوا در کشور گفت: متاسفانه در مواردی محیط زیست قربانی سیاست های کلان می شود و ما بین بد و بدتر گیر کرده‎ایم.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، عیسی کلانتری با اشاره به اینکه برای کاهش آلودگی هوا در کشور دو مسئله کیفیت سوخت و خودروهای داخلی برای ما مهم است، اظهار کرد: درحال حاضر وضعیت سوخت کشور نسبت به قبل خیلی بهتر شده است و تقریبا بیش از ۷۵ درصد بنزین کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ و ۱۵ درصد آن بر اساس استاندارد یورو ۵ تولید می شود. در سال های گذشته حتی نمی توان گفت که استاندارد سوخت، یورو ۳ بود چرا که متوسط آلایندگی گوگرد در بنزین بیشتر از ۱۲۰PPM و متوسط آن در گازوییل بیشتر از ۹۰۰PPM گزارش شده بود.

وی ادامه داد: اکنون گوگرد موجود در بنزین و گازوییل به زیر  ۵۰PPMو ۱۵۰PPM رسیده و دولت به طور کلی برای بهبود کیفیت سوخت در کشور حدود ۱۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه من پیش از این نیز گفته بودم که ما نمی توانیم جلوی خودروسازها را بگیریم، تصریح کرد: چندین سال است که پیگیر ارتقای استاندارد خودروها به یورو۵ هستیم. اخیرا دادستان کل کشور نامه ای برای من فرستاده و گفته است که به دلیل تحریم ها خودروسازان نتوانسته اند که تکنولوژی های ارتقای استانداردها را وارد کنند، بنابراین ما مجوز دهیم که با استاندارد یورو۴ خودروها عرضه شوند.

بین بد و بدتر گیر کرده ایم

کلانتری با اشاره به اینکه ما بین بد و بدتر گیر کرده ایم، گفت: خودروسازان می گویند که به دلیل تحریم ها امکان وارد کردن کاتالیست را ندارند. در این شرایط سازمان محیط زیست یا باید خودروسازی را تعطیل کند یا مجوز دهد که با استانداردهای قبلی خودروها تولید شوند. خودروسازان نمی توانند کاتالیست را در داخل تولید کنند چون باید موادی را وارد کنند که نمی توانند، در نتیجه سرهم بندی می کنند.

معاون رییس جمهوری ضمن بیان اینکه مشابه این مسئله در مورد سوخت نیز وجود دارد، اظهار کرد: وزارت نفت می گوید که اگر می خواهیم پالایشگاه ها کار کنند و و سوخت مردم را تولید کنند ناچاریم که ۲۵ درصد مازوت تولید کنیم. پیش از این ما مازوت را صادر می کردیم اما درحال حاضر به دلیل تحریم امکان صادر کردن آن را نداریم. از سوی دیگر وزارت نفت می گوید که مخازن برای انباشت مازوت پر شده است و در شرایط فعلی یا باید نیروگاه ها آن را مصرف کنند یا در صحرا رها شود و یا پالایشگاه تعطیل شود.

کلانتری افزود: در شرایط عادی می توان برای این گونه موضوعات فشار آورد اما در شرایط فعلی آیا می توانم بگوییم پالایشگاه را تعطیل کنید و سوخت مردم را قطع؟  

وی در ادامه تصریح کرد: امسال طی هفته های ابتدایی فروردین با وجود آنکه تعطیل بود و شیوع ویروس کرونا نیز قرنطینه ای را ایجاد کرده بود، در بعضی از استان ها با آلودگی هوا روبرو بودیم که علت آن مصرف مازوت در نیروگاه ها بود. متاسفانه بیشتر از یک سال است که مجبوریم در حوزه محیط زیست بین بد و بدتر انتخاب کنیم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به فشارهای موجود در دولت و جاهای دیگر ، مبنی بر اینکه " می خواهید به دلیل عدم رعایت استاندارد یورو۵ جلوی تولید خودرو را بگیرد و یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را بیکار کنید" در عین حال گفت: در مواردی محیط زیست قربانی سیاست های کلان می شود اما در جاهایی دیگر مانند ارتقای کیفیت سوخت توانستیم خوب عمل کنیم و این یکی از افتخارات دولت است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سال گذشته گوگرد بنزین در تهران حدود ۲۰۰PPM و حدود ۴ برابر فراتر از حد مجاز بود و چه طور با وجود این گفته می شود که سوخت کشور بر اساس استاندارد یورو۴ و ۵ است، توضیح داد: آنچه برای ما مهم است متوسط آلایندگی بنزین و گازوییل است. ممکن است چند تانکر حامل سوختی با سولفور بیشتر از ۳۰۰PPM هم داشته باشند ولی متوسط سولفور ما در بنزین و گازوییل زیر ۵۰PPMو ۱۵۰PPM است. دو سال گذشته در مشهد گازوییلی با سولفور بالای ۱۱۰۰۰PPM داشتیم اما اکنون چنین گزارشاتی نداریم.

کلانتری ادامه داد: این اتفاق یک شبه نیفتاده است. ساختن یک پالایشگاه در کشور حداقل پنج سال زمان می برد و به ارز، روابط سیاسی و نبود تحریم ها نیاز دارد. متاسفانه بخشی از دستگاه های اجرایی کشور گرفتار تحریم ها و سیاست های کلان هستند. 

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه مسائل زیست محیطی بخشی از مسائل جامعه است و باید به جامعه به طور کلی نگریسته شود، تصریح کرد: اگر فقط صرفا محیط زیست مهم باشد من می توانم کارخانه خودروساز را ببندم و تعداد زیادی را بیکار کنم. اولین مسئله اینکه ما اگر فکر می کردیم مستقل شویم همه چیز خوب می شود، مسائل زیست محیطی است.

روی ارتقای استاندارد خودروها به یورو۵ ایستاده ایم

کلانتری در پایان با تاکید بر اینکه ما روی ارتقای استاندارد خودروها به یورو۵ ایستاده ایم، گفت: امسال فقط به حدود ۱۲۰۰ خودروی یورو۴ که در سال گذشته تولید شده ولی به دست متقاضی نرسیده بودند، مجوز عرضه دادیم. مابقی خودروهایی که می خواهند امسال تولید شوند باید استانداردهای یورو۵ را دریافت کنند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • سمند سوار فاقد پلاک پاسخ

    این رییس محیط زیست ۱۵۰۰۰ نفر صاحب خودرو را گروگان گرفته تا بتوانه حق خودشو از سفره ایران خودرو و سایپا برداره
    وگرنه توی تحریم شدید و تابستان داغ مورد نظر آمریکا،به نظر میاد داره زمینه اعتراضات مردمی فراهم میکنه