تشریح آخرین وضعیت واگذاری خودرو به جانبازان
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران توضیحاتی درمورد آخرین وضعیت و اقدامات انجامشده برای واگذاری خودرو به جانبازان ارائه کرد.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران توضیحاتی درمورد آخرین وضعیت و اقدامات انجامشده برای واگذاری خودرو به جانبازان ارائه کرد.
به گزارش تین نیوز از «ایثار»، محمود پاکدل روز سه شنبه با بیان اینکه ماده ۴۵ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران قانون اصلی و دائم مرتبط با واگذاری خودرو است، افزود: بر اساس این ماده قانونی دولت مکلف است سالانه اعتبار و تسهیلات لازم برای تهیه خودروی مناسب برای همه جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر و آن تعداد از جانبازان ۲۵ درصد الی ۴۹ درصد که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد شهید و امور ایثارگران از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند پیشبینی کند. همچنین آن گروه از همسران و فرزندان شاهد و آزادگانی که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته میشوند نیز میتوانند از تسهیلات موضوع این ماده استفاده کنند.
وی ادامه داد: بعد از ابلاغ این قانون طی چندین مرحله آییننامه اجرایی چگونگی واگذاری، میزان تسهیلات، کارمزد و میزان کمک بلاعوض توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران تدوین و برای تصویب به هیئتوزیران ارسال شده که به دلیل عدم پیشبینی بار مالی آن به بنیاد عودت داده شد. در کنار پیگیریهای بنیاد شهید و امور ایثارگران، انجمن جانبازان نخاعی کشور نیز طی جلسه و مکاتباتی که با معاون اول رییسجمهوری داشتند پیگیر تعداد دو هزار دستگاه خودرو برای جانبازان نخاعی بودهاند که موضوع با موافقت جناب آقای دکتر جهانگیری جهت اقدامات لازم به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارجاع شد.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید کرد: علیرغم تلاشهای این انجمن و بنیاد شهید و امور ایثارگران نتیجه لازم حاصل نشد تا اینکه جلسهای با حضور سعید اوحدی معاون رییسجمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران، سرپرست وزارت صمت و مدیران عامل دو خودروساز ایرانخودرو و سایپا در محل بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل و مقرر شد تعداد هفت هزار خودرو برای واگذاری به جانبازان ۷۰ درصد در نظر گرفته شود که دو هزار دستگاه از خودروهای پیشبینیشده برای ارائه به جانبازان قطع نخاع اتوماتیک باشند.
پاکدل با اشاره به برگزاری جلسه دیگری با حضور خودروسازان در محل بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در این جلسه شرایط واگذاری خودرو به جانبازان اعلام شد که دارای اشکالاتی از جمله تفاوت حاشیه سود ۳۰ تا ۳۰۰ میلیونی بین خودروهای پیشنهادی، تعیین قیمت براساس قیمت روز واگذاری در بازه زمانی ۱۰ ماهه، نقدی بودن کل مبلغ خودرو، موکول کردن تحویل خودروی اتوماتیک به بعد از سال ۱۳۹۹ و تصویب مستثنی شدن جانبازان از شرایط عمومی واگذاری خودرو در کمیته خودرو سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بود.
وی افزود: رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در آبان و آذر سال ۱۳۹۹ طی دو مکاتبه از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستار عملیاتی شدن دستور معاون اول رییس جمهوری و تصمیمات اتخاذ شده در جلسه مشترک را شد و پیشنهادهایی در زمینه واگذاری خودرو خصوصاً خودروی اتوماتیک به جانبازان قطع نخاع را ارائه کرد. با پیگیریهای بنیاد در دیماه در محل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران جلسهای منعقد و مقرر شد پیشنهادات بنیاد جهت تصویب در کمیته خودرو به آن سازمان ارسال شود و ایرانخودرو سبد محصولات پیشنهادی خود را به بنیاد اعلام کند و در کنار آن اولویتبندی واگذاری نیز توسط بنیاد اعلام شود.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بنیاد اولویتبندی و پیشنهادات خود مبنی بر تصویب در کمیته خودرو را به معاون امور صنایع وزارت صمت و سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران بهصورت مکتوب اعلام کرده است، افزود: در اولویتبندی بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید شده که در مرحله اول دو هزار دستگاه خودروی دنا اتوماتیک برای جانبازان قطع نخاع واگذار شود که متأسفانه تاکنون اقدام مؤثری از سوی وزارت مذکور صورت نگرفته و فقط با دو پیشنهاد از ۶ پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران برای اصلاح مفاد صورتجلسه کمیته خودرو موافقت شده است.
پاکدل افزود: همزمان با پیگیریهای فوق، نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی نیز متنی را به لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ اضافه و در بند «ز» تبصره ۷ بودجه تصویب شد که «وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است از طریق شرکتهای خودروسازی ایرانخودرو و سایپا از محل تولید محصولات ملی خود نسبت به فروش خودرو به جانبازان بالای ۲۵ درصد دارای محدودیت جسمی و حرکتی و جانبازان ۵۰ درصد تا ۷۰ درصد با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تقسیط پنج ساله اقدام کند و گزارش عملکرد را هر سه ماه یک بار به کمیسیونهای برنامهوبودجه و محاسبات و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
وی گفت: با عنایت به این مصوبه و علیرغم مغایرت آن با ماده ۴۵ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، اخیراً طی دو مکاتبه با وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و معاون امور صنایع آن وزارتخانه درخواست جلسه برای عملیاتی کردن مصوبه مجلس شورای اسلامی مطرح شده که منتظر اعلام آن وزارتخانه برای تشکیل جلسه هستیم و متعاقب تشکیل این جلسه نتایج اطلاعرسانی خواهد شد.