بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

ماشین های جدید فرانسوی در راه ایران

با وجود انتقادهای زیاد به آیین نامه واردات خودرو، به نظر می رسد خودروسازان که از مدت ها پیش دست به کار شده اند، اولین سری از خودروهای خارجی را (طبق آیین نامه جدید) وارد خواهند کرد.

ماشین های جدید فرانسوی در راه ایران
تین نیوز |

با وجود انتقادهای زیاد به آیین نامه واردات خودرو، به نظر می رسد خودروسازان که از مدت ها پیش دست به کار شده اند، اولین سری از خودروهای خارجی را (طبق آیین نامه جدید) وارد خواهند کرد.

به گزارش تین نیوز، همین چندی پیش بود که مدیرعامل سایپا از مذاکره با ۱۶ برند برای واردات خودرو خبر داد . محمدعلی تیموری حالا نیز تاکید کرده واردات برخی خودروهای فرانسوی در مرحله نهایی شدن است. آن طور که وی در گفت وگو با باشگاه خبرنگاران جوان عنوان کرده، «چون ۴۹درصد از سهام رنوپارس متعلق به سایپاست، وظیفه واردات از این برند نیز بر عهده این شرکت (سایپا) است». تیموری با بیان اینکه مذاکرات برای واردات خودروهای اقتصادی با برند رنو رو به پایان است، تاکید کرده «خودروهایی مانند مگان ۲۰۲۲ و ساندرو از جمله محصولاتی هستند که مذاکرات برای واردات آنها توسط سایپا مراحل پایانی خود را می گذراند.»

وی از خودرویی دیگر نیز به عنوان گزینه وارداتی سایپا نام برده که به نظر می رسد محصولی متعلق به سیتروئن فرانسه است. به گفته تیموری، زیرساخت های تولید خودرو HRC۳ در کشور تا ۷۰درصد وجود دارد. ضمن آنکه سایپا در حال مذاکره برای واردات این محصول است. مدیرعامل سایپا البته صحبت از واردات خودروهای چینی نیز به میان آورده و گفته ثبت سفارش دو مدل چانگان در حال نهایی شدن است.

طبق آنچه از اظهارات مدیرعامل سایپا برمی آید، به احتمال فراوان این شرکت اولین واردکننده خودرو به کشور در دور جدید واردات خواهد بود و در مرحله نخست نیز مدل های فرانسوی وارد خواهند شد. با این حساب، همان طور که در دوران برجام فرانسوی ها گزینه نخست همکاری مشترک با خودروسازان کشور بودند، گویا در عرصه واردات نیز بناست در اولویت باشند. البته مطابق با اظهارات مدیرعامل سایپا، فعلا صحبت از واردات محصولاتی از رنو و سیتروئن در میان است. این در حالی است که ایران خودرو به عنوان دیگر خودروساز بزرگ کشور نیز سابقه ای طولانی در همکاری مشترک با پژو فرانسه دارد و شاید حالا که صحبت از واردات رنو و سیتروئن است، مدل های وارداتی پژو نیز مهمان بازار خودرو کشور شوند.

البته ایران خودرویی ها تا به امروز اظهارنظر خاصی در مورد واردات انجام نداده اند و مشخص نیست برنامه شان در این ماجرا چیست. با این حال اگر ایران خودرو نیز با توجه به زیرساخت های موجود به سمت واردات محصولات پژو برود، احتمالا خودروهای فرانسوی بخش قابل توجهی از سبد خودروهای وارداتی را به خود اختصاص خواهند داد.

این در حالی است که اولویت واردات با خودروهای اقتصادی است و باید منتظر ماند و دید آیا رنو، سیتروئن و پژو محصولاتی زیر ۱۰هزار دلار و متناسب با بازار خودروی ایران دارند یا ایران خودرو و سایپا بناست مدل هایی خارج از قاعده «اقتصادی» را وارد کنند. در حال حاضر حدود ۱۰ روز از ابلاغ آیین نامه واردات خودرو می گذرد و در این مدت انتقادهای زیادی به مفاد آن شده است. شرایط به شکلی است که گفته می شود فعالان عرصه واردات چندان میلی به فعالیت مطابق با آیین نامه موردنظر نداشته و خواستار اعمال تغییراتی در آن هستند. با این حال ظاهرا خودروسازان مشکلی با آیین نامه موردنظر ندارند، چه آنکه اولا نمی خواهند مقابل وزارت صمت قرار گیرند و ثانیا در صورت عدم مشارکت یا فعالیت ضعیف بخش خصوصی، بازار وارداتی ها نیز به دست آنها خواهد افتاد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: خبرگزاری خبر انلاین
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.