بازدید سایت : ۱۷۹۲۷۴

مدیریت دو خودروساز داخلی باید خصوصی شود

دو خودروساز داخلی، دولتی نیستند، اما مدیریت آنها دولتی است؛ دولت سهام جزئی در این دو شرکت دارد.

مدیریت دو خودروساز داخلی باید خصوصی شود
تین نیوز |

رئیس سازمان خصوصی سازی گفت: دو خودروساز داخلی، دولتی نیستند، اما مدیریت آنها دولتی است؛ دولت سهام جزئی در این دو شرکت دارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، ابراهیم بازیان رئیس سازمان خصوصی سازی در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: سازمان خصوصی سازی در بودجه ۱۴۰۳ باید از محل واگذاری سهام شرکت های هوایی که در لیست واگذاری هستند، نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان را وصول کند که تاکنون در ۶ ماهه اول سال نزدیک به ۱۴ هزار میلیارد تومان از این هدف محقق شده است.

بازیان در خصوص فاصله ای که با هدف گذاری وجود دارد گفت: علت این است که واگذاری ها طی سال مالی انجام می شود و تا مقدمات آن انجام شود فرایند طولانی دارد. امیدواریم که در سال مالی جاری تعهد ها انجام شود. البته بعضا منابعی که بودجه پیش بینی می شود بیش از امکان عمل سازمان خصوصی سازی است. پیش بینی ما این است که ۷۰ درصد اهداف در حوزه واگذاری ها محقق شود.

وی ادامه داد: یک تکلیف ۴۰ هزار میلیارد تومانی از محل واگذاری دارایی دولت از منظر املاک و از موضع مولدسازی داریم که در دستور کار است. همچنین نزدیک به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان هم تکلیف رد دیون برای سازمان تامین اجتماعی داریم که در شرف اقدامات اولیه است. ما در مجموع نزدیک به ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تعهد داریم.

او در خصوص واگذاری ها گفت: ما در اقتصاد تحریمی و تورمی قرار داریم و موضوع واگذاری همواره دارای اختلالاتی است. فضای تولید  بی تاثیر از فضای تحریم نیست و حاصل آن پیش بینی ناپذیری فعالیت های اقتصادی است. وقتی حرف از واگذاری می شود علیرغم تمام حمایت ها در اقتصاد کلان کشور، مخاطراتی در این موضوع برای بخش خصوصی حس می شود و بخش خصوصی در فعالیت کند می شود. سهام ۶۷ شرکت را در برنامه واگذاری امسال به تصویب هیئت واگذاری رساندیم. ۵۷ شرکت در برنامه دو ساله ما است و ۲۳ شرکت در فرایند ۳ ساله هستند که تمامی اقدامات آنها آغاز شده است.

او ادامه داد: مهمترین اقدام ساماندهی و سازماندهی این شرکت ها برای عرضه است. رویکرد سیاست های اصل ۴۴ این است که شرکت ها را در یک فضای رقابتی و شفاف و مشخصا در بازار سرمایه عرضه کنیم. به این ترتیب جهت از خصوصی سازی به سمت مردمی سازی تغییر پیدا می کند. چون تا ۱۰ درصد سهام شرکت های می تواند در عرضه اولیه انجام شود و مردم خریدار این سهام باشند.

رئیس سازمان خصوصی سازی در خصوص وضعیت خصوصی سازی سهام ایران خودرو و سایپا با اشاره به اینکه وزارت صمت همکاری نکرده است گفت: این دو شرکت دولتی نیستند، اما مدیریت آنها دولتی است. دولت سهام جزئی در این دو شرکت دارد، و به طور جدی دنبال واگذاری ۶ درصد باقی مانده سهام دولت هستیم که این جزو وظایف ما است و مدیریت این دو شرکت باید خصوصی شود. اما در این زمینه موانعی وجود دارد. اگر موانع رفع شود امکان عرضه این ۶ درصد طی یک هفته وجود دارد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.