بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

عرضه خودرو در بورس کالا موقتی است؟/خودروسازان باید عرضه را افزایش دهند

افزایش عرضه از طریق رشد تولید و واردات، تنها راهکار تنظیم بازار خودرو است.

عرضه خودرو در بورس کالا موقتی است؟/خودروسازان باید عرضه را افزایش دهند
تین نیوز |

طی روز های گذشته اخبار بسیاری مبنی بر ورود دوباره خودرو به بورس کالا شنیده می شود. در همین راستا، مهدی بیات منش، کارشناس بازار سرمایه فروش خودرو از طریق بورس کالا را مسکن موقتی دانست و به تجارت نیوز گفت: افزایش عرضه از طریق رشد تولید و واردات، تنها راهکار تنظیم بازار خودرو است

به گزارش تین نیوز به نقل از تجارت نیوز، پس از گذشت 18 ماه از توقف عرضه خودرو در بورس کالا، خبرها حاکی از تمایل سازمان بورس برای ازسرگیری فروش خودرو در این بازار است. با این حال، این روش موافقان و مخالفان زیادی دارد.

آیا فروش خودرو از طریق بورس کالا به نفع خودروسازان است؟ چه کسانی از این فروش نفع می برند؟

عرضه خودرو در بورس کالا یک مسکن موقتی است

مهدی بیات منش، کارشناس بازار سرمایه، در رابطه با پیامدهای فروش خودرو از طریق بورس کالا به تجارت نیوز گفت: «فروش خودرو های داخلی در بورس کالا آدرس غلط دادن در رابطه با حل مشکلات اساسی صنعت خودرو است.»

او افزود: «اگر از طریق شورای رقابت به خودروسازان اجازه داده شود، تا محصولات خود را از طریق بورس کالا بفروشند، یک راهکار و مسکن موقت است تا خودروسازان با گران تر فروختن خودروها در بورس کالا بخواهند برخی از نیازهای مالی خود را جبران کنند.»

عرضه خودرو در بورس کالا مکانیزمی برای تزریق پول به خودروسازان دور از حضور دلالان است

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: «همان طور که می دانید، در کشور ما با توجه به نیاز انباشته چند میلیونی خودرو که به دلایل مختلفی از طریق واردات پاسخ داده نشده، قیمت خودرو، قیمت خیلی بالاتری از نرم های جهانی دارد و نمی توان گفت که بازار رقابتی است.»

او تشریح کرد: «بنابراین اگر در یک بازار انحصاری ادعا شود که در بورس کالا قیمت خودرو عادلانه خواهد بود، قطعا این نرخ ها برای مردم چندان عادلانه نخواهد بود. صرفا یک مزایده است که در آنجا عده ای حاضر می شوند، با نرخی بالاتر از قیمت کارخانه خودرو را خریداری کنند که این یک تزریق مالی برای خودروسازان به دور از دلالان خواهد بود.»

صنعت خودرو با کمک واردات به تدریج از زیان خارج می شود

بیات منش گفت: «به نظر می رسد که اگر دولت بخواهد مشکل کیفیت و تامین خودرو را برای مردم حل کند، باید فکر اساسی تری داشته باشد و واردات خودرو را با تعرفه های بسیار کم به صورت خیلی آسان اجرایی کند. حتی اگر این روند در یک بازه زمانی حداقل سه چهار ساله رخ دهد تا صنعت خودروسازی بتواند به طور آهسته جایگاه خود را پیدا کند.»

این کارشناس بازار سرمایه اضافه کرد: «صنعت خودروسازی می تواند حتی با ارائه خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی نیز به درآمدزایی برسد. چرا که دو خودروساز بزرگ نمایندگی های خیلی زیادی در کشور دارند.»

افزایش عرضه از طریق رشد تولید و واردات، راهکار تنظیم بازار خودرو است

بیات منش اظهار داشت: «راه حل برطرف کردن معضلات خودرو پیچیده نیست. اما مقاومت ها و پافشاری هایی که در این مسیر وجود دارد بسیار پیچیده است.»

وی عنوان کرد: «راهکار سمت عرضه بسیار آسان است. نرخ تعرفه باید بسیار کاهش یابد و واردات هم به صورت آسان انجام شود یا اینکه تولید به حدی برسد که جوابگو باشد. زیرا تقاضای انباشته چندین ساله هم وجود دارد که قطعا تولید نمی تواند این نیاز را در کوتاه مدت پاسخ دهد.»

بیات منش افزود: «در بلندمدت هم تا تولید بخواهد جمع و جور شود، از کیفیت جهانی عقب می ماند. خودروهای برقی و ناوگان های جدیدتری می آیند و این خودروهایی که در حال حاضر وجود دارند زیر سوال بروند.»

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «بنابراین باید سریعا این مشکل حل شود و راهکار آن هم افزایش عرضه است که از طریق واردات باید انجام شود.»

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.