بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

خودروسازی حیات خلوت دولتی‌ ها / صادرات قطعات خودرو به روسیه

نایب رئیس انجمن همگن قطعه سازان تهران گفت: هم اکنون صادرات در حال انجام است و خود ما به روسیه صادرات داریم؛ اما به دلیل تحریم امکان صادرات بیشتر وجود ندارد، همچنین صادرات قطعه باید از طریق صادرات خودرو صورت گیرد و اگر شرایط تولید محصولات رقابت پذیر افزایش یابد و تحریم نباشد، می توانیم از طریق همکاری با زنجیره های جهانی قطعات بیشتری صادر کنیم.

خودروسازی حیات خلوت دولتی‌ ها / صادرات قطعات خودرو به روسیه
تین نیوز |

نایب رئیس انجمن همگن قطعه سازان تهران گفت: هم اکنون صادرات در حال انجام است و خود ما به روسیه صادرات داریم؛ اما به دلیل تحریم امکان صادرات بیشتر وجود ندارد، همچنین صادرات قطعه باید از طریق صادرات خودرو صورت گیرد و اگر شرایط تولید محصولات رقابت پذیر افزایش یابد و تحریم نباشد، می توانیم از طریق همکاری با زنجیره های جهانی قطعات بیشتری صادر کنیم.

به گزارش تین نیوز، نایب رئیس انجمن قطعه سازان در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به وضعیت صنعت خودرو و همچنین قطعه سازی گفت:  صنعت قطعه سازی ایران که از دهه ۷۰ رشد جدی و قابل ملاحظه خود را آغاز کرد، اکنون یکی از توانمندترین صنایع کشور است، این صنعت توان تامین قطعات مورد نیاز نزدیک به دو میلیون دستگاه خودرو را دارد.

وی افزود: این صنعت تنها صنعتی در کشور است که در کوتاه ترین زمان توان طراحی قطعات و تولید در تیراژ بالا را دارد، اما به دلیل مشکلات متعددی نظیر تخصیص ارز، قطع برق و گاز، تورم، تامین مالی، ممنوعیت واردات ماشین آلات، تضعیف و تخریب خودروسازی های بزرگ از طریق قیمت گذاری دستوری و تصدی گری دولت و مواردی از این دست، هم اکنون به جای توسعه در حال تضعیف و درجا زدن است.

این کارشناس صنعت خودرو با اشاره به چالش های اصلی صنعت قطعه سازی گفت: خودروسازان بزرگ به دلیل تصدی گری دولت، قیمت گذاری دستوری و تحریم به شدت تضعیف و تخریب شده اند و به دلیل بحران مالی صنعت قطعه سازی نیز دچار بحران شده است.

وی با برشمردن چالش های موجود گفت: تخصیص ارز، تامین مالی و سرمایه در گردش، محدودیت تامین ماشین آلات، ساختار حقوقی و قراردادی یکطرفه و غیرمنصفانه خودروسازان با قطعه سازان، تورم، نوسانات قیمت محصولات داخلی و ارز، تغییرات قوانین و مقررات، بروکراسی و قوانین و بخشنامه های گمرک، مشکلات نیروی انسانی و قانون کار و تامین اجتماعی، تحریم، تیراژ پایین به دلیل تقسیم سفارش از طریق خودروسازان، پایین نگه داشتن قیمت ارز و یارانه به قطعات وارداتی از چین و در آخر قطع برق در ۷۰ روز سال و قطع گاز در ماه های سرد سال ۱۴ چالش اصلی این حوزه است. 

جلالی در ادامه سخنان خود به ظرفیت های صنعت قطعه سازی در داخل کشور اشاره کرد و افزود: قطعه سازان ایرانی در سال ۱۳۹۰ قطعات مورد نیاز نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو را تامین کرده اند و برای هر صنعت دیگری نیز می توانند قطعات را طراحی کرده و در تیراژ بالا در سطوح بالای استاندارد تامین کنند.

وی در مورد راهکار حل چالش تامین ارز، اظهارداشت: اولین راه حل عمومی رفع چالش ارز قیمت گذاری رقابتی است، به طوری که هدف توسعه صادرات و صنعت باشد، در حال حاضر ارز پایین تر از قیمت واقعی قیمت گذاری و مدیریت می شود که اقتصاددانان به آن صنعت زدایی می گویند. در این حالت هیچ محصولی قابل رقابت با مشابه وارداتی نیست. به عبارتی این کار را دولت در ایران برای ارزان تمام شدن واردات کالاهای اساسی و رضایت عمومی می کند؛ اما از طریق تخریب صنایع و مشاغل عملا دائم همه مردم به صورت مستمر فقیرتر می شوند.

این کارشناس خودرو افزود: توزیع و تقسیم ارز ارزان ترجیحی و نیمایی باعث کاهش صادرات شده و کمبود ایجاد کرده است؛ از طرفی به دلیل رانت ارز ارزان صف خرید و تقاضای کاذب ایجاد می شود و صنعتگر واقعی که نیازمند ارز است اتفاقا چون لابی و ... ندارد، از دریافت ارز جا می ماند.

نایب رئیس انجمن همگن قطعه سازان تهران به راه حل های اشتباه مسئولان و تصمیم گیران هم اشاره کرد و گفت: سیستمی شدن عملیات به جای تشخیص و تصمیم گیری های فسادزای شخصی، تامین ارز ماشین آلات، افزایش زمان خرید ارز تخصیص یافته از ۲۰ روز به سه ماه، مکانیزم درست تشخیص نیاز در بخش های مختلف بجای جیره بندی از راه حلهای اشتباه مسئولان است.

جلالی در ادامه در مورد پدیده مونتاژ قطعه سازی گفت: در حال حاضر، به دلیل مشکلات متعدد فضای کسب و کار و تخصیص ارز ارزان نیمایی، تولید داخل به صرفه نیست. راه حل این است که دولت سیاست های کلان خود را در راستای تولید داخل و ایجاد شغل متمرکز کند.

حفظ منافع شخصی مانع بزرگ واگذاری مدیریت 

این کارشناس صنعت خودرو، در مورد عدم واگذاری مدیریت خودروسازی به بخش خصوصی گفت: متاسفانه هم سیاست های قطعی حاکمیت در خصوص واگذاری خودروسازی اجرا نمی شود و هم دستور رهبر و هم روسای جمهور گذشته و هم قانون اجرایی نمی شود، که دلیل آن تعارض منافع شخصی و ملی با این واگذاری است.

وی افزود: خودروسازی حیات خلوت دولتی ها شده است و هم مدیران سیاسی مورد حمایت اینجا مشغول کار می شوند و هم در خرید و فروش ها و واگذاری خودرو و مواردی از این دست منافعی به دست می آوردند، از سوی دیگر، دولت در ایران نمی خواهد بخش خصوصی از یک حدی بیشتر بزرگ شود و تعیین کننده باشد، برای اینکه اقتدار خود را حفظ کند. در حالی که این یک سیاست اشتباه و ویرانگر است.

این عضو هیات رییسه انجمن قطعه سازان ایران تصریح کرد: منافع گروه های دیگری هم که تعامل تجاری با خودروسازی ها دارند این است که دولتی ها باشند و به طریقی منافع تجاری خود را تامین کنند و اگر این شرکت ها خصوصی شوند، ریال به ریالی که هزینه می شود با دقت انجام خواهد شد.

وی افزود: البته روایت هایی هم وجود دارد که نفوذ را هم باید در نظر بگیریم. کسانی که بر طبل تصدی گری دولت می کوبند تا صنایع کشور ناتوان و ویران شود، عده ای هم با گرایش های چپ و مارکسیستی به دنبال اشاعه این الگوها هستند و به دنبال استقرار الگوهایی نظیر کوبا و کره شمالی و شوروی سابق در ایران هستند و تقریبا هیچ تجربه موفقی از تصدی گری دولتی در تجارت و صنعت در ایران و جهان وجود ندارد و قطعا در صورت ادامه روند فعلی صنایع از بین خواهند رفت. 

این کارشناس صنعت خودرو در پایان سخنان خود در مورد صادرات قطعات گفت: هم اکنون صادرات در حال انجام است و خود ما به روسیه صادرات داریم؛ اما به دلیل تحریم امکان صادرات بیشتر وجود ندارد، همچنین صادرات قطعه باید از طریق صادرات خودرو صورت گیرد و اگر شرایط تولید محصولات رقابت پذیر افزایش یابد و تحریم نباشد، می توانیم از طریق همکاری با زنجیره های جهانی قطعات بیشتری صادر کنیم، به عنوان مثال اگر پروژه همکاری ایران با رنو ادامه می یافت اکنون قطعه سازان ایرانی سهم قابل توجهی از تامین زنجیره رنو در جهان داشتند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.