اجرای قانون بیمه شخص ثالث راننده محور به کجا رسید؟
بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، باید تا پایان برنامه ششم امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث براساس ویژگی های «راننده» فراهم می شد، اجرای بند قانونی که همچنان در حال خاک خوردن است.
بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، باید تا پایان برنامه ششم امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث براساس ویژگی های «راننده» فراهم می شد، اجرای بند قانونی که همچنان در حال خاک خوردن است.
به گزارش تین نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس تبصره یک ماده ۱۸ قانون بیمه اجباری شخص ثالث، بیمه مرکزی موظف بود با همکاری نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران ترتیبی اتخاذ کند که حداکثر تا پایان برنامه پنج ساله ششم، امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث براساس ویژگی های «راننده» فراهم شود. برنامه پنج ساله ششم که اسفند ۱۴۰۲ به اتمام رسید و اجرای برنامه پنجساله هفتم هم آغاز شده، اما اجرای این بند قانونی همچنان در حال خاک خوردن است.
بیمه شخص ثالث راننده محور که مجید مشعلچی قائم مقام رئیس کل بیمه مرکزی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در رابطه با جزئیات آن مطرح کرده بود: در این بند قانونی رانندگان به پرخطر و کم خطر تقسیم بندی می شوند و زمانی که رانندگان پرخطر بر اساس شاخص هایی شناسایی شدند هنگام صدور بیمه نامه مبالغ بر اساس پرخطر بودن آنها محاسبه می شود و اگر کم خطر باشند برای آنها تخفیفاتی لحاظ می شود و بر این پایه دیگر بار رانندگی پرخطر بر دوش جامعه نخواهد بود.
اکنون به راننده قانون مدار و متخلف با یک دید نگاه می شود
پیش از این هم مدیرعامل صندوق تامین خسارت های بدنی مهدی قمصریان به باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: اول این که نگاه قانون گذار در این بخش با هدف حمایتی بوده است. اکثر رانندگان قانون مدار هستند و عملیاتی شدن این بند قانونی سبب می شود که شرکت های بیمه این اختیار را پیدا کنند برای افراد قانون مدار بیمه نامه شخص ثالث را با تخفیفات مناسب تر ارائه کنند و رانندگانی که تخلفات حادثه خیز دارند بیمه نامه خود را به قیمت بالاتری تهیه کنند و در واقع این یک اهرم تشویقی است. متاسفانه اکنون به راننده قانون مدار و متخلف با یک دید نگاه می شود که نباید این رخ دهد. اگر امکان صدور بیمه نامه شخص ثالث بر اساس امتیاز راننده مهیا شود نگاه عادلانه نیز فراهم خواهد شد که نیازمند همیاری و همکاری نیروی انتظامی است.
در ادامه هم صادقی کارشناس بیمه گفته بود: با نگاهی دقیق به ماده ۱۸ قانون شخص ثالث، مشخص می شود که بیمه نامه باید بر اساس ویژگی های خودرو و همچنین ویژگی های راننده تنظیم شود و لذا از دیدگاه تعیین حق بیمه طبق قانون باید بیمه نامه های صادره، هم خودرو محور و هم راننده محور باشند بند قانونی که اجرا نشده است.
این کارشناس صنعت بیمه افزود: در بیمه شخص ثالث راننده محور راننده ای که خوب رانندگی می کند یک امتیاز دریافت کرده و در نهایت قیمت کمتری برای بیمه شخص ثالث پرداخت می کند. پیش بینی می شود در صورت اجرای بیمه شخص ثالث راننده محور بانوان موفقیت بیشتری داشته باشند، زیرا معمولا رانندگان محتاط تری هستند و به همین جهت می توانند از این طرح به نفع خود استفاده کنند.
اجرای بیمه شخص راننده محور در دستور کار است
اجرای این بند قانونی که پیش از این هم وعده اجرای آن در زمان های مختلف داده شده بود خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان هم برای پیگیری بیشتر این بحث که اجرای بیمه شخص ثالث راننده محور به کجا رسید؟ به سراغ رئیس کل بیمه مرکزی رفت و پرویز خسروشاهی به ما گفت: اجرای بیمه شخص راننده محور در دستور کار است و بر روی آن کار می شود و در آینده به این سمت خواهیم رفت.
حالا باید دید اجرای بیمه شخص ثالث راننده محور این بند قانونی که سال ها در حال خاک خوردن است سرانجام محقق خواهد شد؟ باشگاه خبرنگاران جوان پیگیری اجرای این بند قانونی خواهد بود.