بازدید سایت : ۳۸۶۹۰

کسی جلودار عرضه "ارابه‌های مرگ داخلی" نیست!

تا وقتی که خودروهای داخلی، گرفتار این وضعیت فاجعه بار فعلی باشند و تا وقتی که سقف، ستون و شیشه این خودروها، خود عامل قتل سرنشینان باشد و در یک کلام، تولیدات خودروسازان داخلی "ارابه های مرگ" باشد، نمی توان جلوی مرگ سالیانه ۲۰ هزار ایرانی را گرفت!

کسی جلودار عرضه "ارابه‌های مرگ داخلی" نیست!
تین نیوز |

تا وقتی که خودروهای داخلی، گرفتار این وضعیت فاجعه بار فعلی باشند و تا وقتی که سقف، ستون و شیشه این خودروها، خود عامل قتل سرنشینان باشد و در یک کلام، تولیدات خودروسازان داخلی "ارابه های مرگ" باشد، نمی توان جلوی مرگ سالیانه ۲۰ هزار ایرانی را گرفت!

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم،  نوروز 1404 هم با همه شیرینی ها و تلخی هایش سپری شد؛ هر چند که تلاش های پلیس و راه اندازی پویش "نه به تصادف" تا حد اندکی، آمار تلفات رانندگی را کاهش داد اما همچنان ارقام منتشر شده از کشته ها و مجروحان نوروز امسال، زنگ خطری برای جامعه و مسئولان است.

سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا در جمع بندی عملکرد طرح نوروزی امسال اعلام کرد: در طول 21 روز اجرای این طرح، 880 نفر از هم وطنان جان خود را از دست دادند و بیش از 20 هزار نفر مجروح شدند. در همین بازه زمانی، 1016343 مورد تصادف درون شهری و برون شهری به ثبت رسید که از این میان، 738 مورد منجر به فوت و 15833 فقره منجر به جرح شد.

نکته نگران کننده آنجاست که استان هایی چون کرمان، فارس و خراسان رضوی، صدرنشین تلفات جاده ای بودند؛ استانی مانند کرمان با 79 فوتی، نشان می دهد حتی واژگونی ساده یک وسیله نقلیه می تواند به فاجعه ای ملی بدل شود.

اما چرا باید همچنان و هر ساله شاهد مرگ و مصدومیت های گسترده در تصادفات جاده ای کشورمان باشیم؟!

پاسخ به این سؤال را باید در جایی فراتر از صرفاً عامل انسانی یا خطای رانندگی جستجو کرد؛ جایی که به گفته صریح سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی کشور، به «خودروهای بی کیفیت» بازمی گردد.

خودروهایی که "ارابه مرگ " هستند!

سردار رادان یکشنبه شب هفته جاری و در آخرین حضور خود در رسانه ملی در یک موضع گیری صریح گفت: "بعضی از خودروهای ما ارابه مرگ هستند؛ وقتی خودرویی واژگون می شود، پنج تا ملق می زند و افراد داخل خودرو مصدوم می شوند اما خودروی دیگری واژگون می شود، فقط نیم ملق می زند و 3 نفر کشته می شوند! این تفاوت فقط به دلیل ضعف ایمنی خودرو است."

فرمانده کل نیروی انتظامی با اشاره به حادثه واژگونی اتوبوس در استان کرمان که 14 کشته برجا گذاشت، متذکر شد: سقف، بدنه و شیشه اتوبوس های ما خودشان عامل قتل هستند! این ها باید اصلاح شوند. نمی توانیم فقط به استانداردهای اروپا تکیه کنیم؛ وقتی کشور ما پیمایش جاده ای زیادی دارد، باید استاندارد مخصوص به خودش را داشته باشد.

این اظهارات صریح فرمانده فراجا درباره عدم ایمنی حداقلی خودروهای تولید داخل در حالیست که طی این سال ها با وجود اعلام صدباره وضعیت وخیم ایمنی خودروهای تولیدی توسط خودروسازان داخلی، تا به امروز نه تنها شاهد ارتقای کیفیت و ایمنی این خودروها نبوده ایم بلکه متاسفانه در برخی از خودروهای پرتیراژ تولید داخل، شاهد کاهش محسوس ایمنی و کیفبت این خودروها نیز بوده ایم!

به عنوان نمونه، اظهارات اخیر صریح سردار رادان در رسانه ملی و استفاده از واژه "ارابه مرگ" برای خودروهای ناایمن داخلی، صرفاً سکوت مسؤلان مربوطه در وزارت صنعت، سازمان ملی استاندارد و خودروسازان بزرگ کشور را در پی داشته است! سکوتی که شاید برای برخی عادی شده، اما برای خانواده هایی که عزیزان خود را به دلیل عدم ایمنی حداقلی این خودروها از دست داده اند، بسیار دردناک و رجرآور است.

"عدم ایمنی خودروهای تولید داخل" حلقه گمشده پویش نه به تصادف

پویش "نه به تصادف" با محور قرار دادن نقش عامل انسانی و رفتارهای رانندگی آغاز شد و خوشبختانه توانست بخشی از جامعه را نسبت به این فاجعه حساس کند اما همان طور که سردار رادان هم به آن اشاره کرده، «سهم تصادف» تنها بر دوش راننده نیست؛ بلکه خودرو و جاده نیز در این میان سهیم اند.

ایمنی خودروها یکی از مهم ترین مؤلفه های نادیده گرفته شده در کمپین های فرهنگی اخیر است؛ وقتی بدنه خودروهای تولید داخل با یک فشار حداقلی دست، کاملا به داخل فرو می رود، چنین بدنه ای چطور قرار است در تصادفات جاده ای، تاب یک واژگونی و برخوردهای سخت خودروهای دیگر را داشته باشد؟!

وقتی در جاده با یک برخورد ساده خودروی تولید داخل با یک خودروی دیگر حتی با سرعت های استاندارد کمتر از 80 کیلومتر، بدنه هر دو خودرو تولید داخل کاملا مچاله می شود و سرنشینان این خودروها یا میان تکه های آهن، قطعه قطعه می شوند یا به بیرون از خودرو پرتاب می شوند، چطور می توان در چنین شرایطی، دم از تاثیر آموزش فرهنگ رانندگی بزنیم و چطور می توانیم توقع زنده ماندن سرنشینان چنین خودروهایی ناایمنی را داشته باشیم؟!

سردار رادان خطاب به مردم می گوید: "حیف است که برای نیم ساعت زودتر رسیدن، خاطره ای از فوت یک عزیز جلوی چشم تان باشه... اما خودروها هم باید مقاوم باشند!"

چرا هیچ کس پاسخگو نیست؟

اینکه عالی ترین مقام انتظامی کشور صریحاً خودروسازان را دلیل بخشی عمده ای از مرگ های جاده ای در تصادفات اعلام می کند، اتفاق کمی نیست اما جای این سؤال جدی از مسولان مربوطه در صنعت خودروسازی کشورمان وجود دارد که چرا هیچ مقام مسؤلی پاسخگوی این "فاجعه ملی" به دلیل عدم ایمنی حداقلی خودروهای تولید داخل نیست و این فاجعه هر ساله با شدت بیشتری در حال تکرار است؟!

خودروسازان داخلی سال هاست با توجیهاتی مانند "صرفه اقتصادی، تحریم، بازار محدود و ..." از ارتقای حداقلی ایمنی و کیفیت تولیداتشان سر باز زده اند اما واقعیت این است که هزینه این تولیدات فاجعه بار و به قول سرار رادان این "ارابه های مرگ" را مردم باید با تقدیم جان عزیزان خود، پرداخت کنند!

آقایان مسئول در صنعت خودروسازی داخل! "زنگ حساب" فرا رسیده

در پایان باید گفت که پلیس، مردم و نهادهای فرهنگی تا حد زیادی، سهم خود را برای کاهش تصادفات جاده ای ادا کرده اند اما حالا نوبت آن است که دستگاه های مسئول در حوزه صنعت، دستگاه های نظارتی و قضایی وارد میدان شوند و به جای پنهان شدن پشت شعارها، در عمل نشان دهند که برای جان مردم ارزش قائل هستند.

تا وقتی که خودروهای تولید داخل از نظر ایمنی، گرفتار این وضعیت فاجعه بار فعلی باشند و تا وقتی که سقف، ستون و شیشه این خودروها، خود عامل قتل سرنشینان باشد و در یک کلام، تا وقتی که تولیدات خودروسازان داخلی "ارابه های مرگ" باشد، نمی توان جلوی مرگ سالیانه 20 هزار ایرانی بی گناه در تصادفات جاده ای کشورمان را گرفت!

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.