بازدید سایت : ۴۷۴۵۳

مقدمه‌چینی خودروسازان برای گرانی خودرو

مقدمه‌چینی خودروسازان برای گرانی خودرو
|

تعیین قیمت خودرو چندین سال است که مورد بحث و مناقشه قرارگرفته و همچنان ادامه دارد. از آخرین های آنها می توان به تلاش وزیر صنعت، معدن و تجارت برای خارج کردن قیمت گذاری خودرو از شورای رقابت اشاره کرد. حتی پیش از این نیز نعمت زاده پیشنهاد افزایش ١ درصدی قیمت خودرو را در مجلس طرح کرده بود که با مخالفت نمایندگان مجلس روبه رو شد.

به گزارش تین نیوز، به نظر می رسد تلاش نعمت زاده و خودرو سازان برای افزایش قیمت خودرو در حال به نتیجه رسیدن است. در آخرین اظهارنظر ها درخصوص قیمت خودرو، احمد نعمت بخش از افزایش قیمت خودرو در سال آینده خبر داده است. وی با بیان اینکه از ابتدای سال آینده برخی عوارض دولتی از جمله عوارض شماره گذاری، بیمه و مالیات بر ارزش افزوده افزایش می یابد، خاطرنشان کرد: علاوه بر هزینه های دولتی که از سوی خودروسازان به دولت پرداخت می شود هزینه های تولید خودرو نیز افزایش می یابد. 

نعمت بخش با بیان اینکه در این زمینه خودروسازان درخواست خود را برای افزایش قیمت ارایه خواهند کرد، تصریح کرد: قیمت خودروهای داخلی باید به گونه ای تعیین شود که خودروسازان بتوانند به حوزه های اصلی چون تحقیق و توسعه و افزایش تنوع محصولات تولیدی بپردازند. 

میرخانی رشتی مدیرعامل اسبق ایران خودرو در تایید صحبت های نعمت بخش در گفت وگو با «شرق» گفت: عوارض دولتی از جمله عوارض شماره گذاری، بیمه و مالیات بر ارزش افزوده افزایش می یابد. این خریدار است که باید این هزینه ها را بپردازد. این خریدار است که باید خودرو خود را بیمه کند اما دولت خودروسازها را موظف می کند که خودرو ها را بیمه کنند چراکه ممکن است مردم خودرو های خود را بیمه نکنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مردم احساس می کنند که خودرو گران است و افزایش آن این فشار را مضاعف می کند، گفت: در سال های اخیر قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و طبیعتا توان آنها برای خرید خودرو کمتر شده است. اسناد و آمار های موجود نشان دهنده آن است که قیمت مسکن در سال های اخیر سه یا چهار برابر شده یا ارزش پول ملی به یک سوم کاهش یافته است.

همین آمار نشان می دهد قیمت خودرو نسبت به هر محصول دیگری کمترین افزایش را داشته است. به طورمشخص هزینه تولید برای خودروسازان و قطعه سازان به شدت افزایش داشته است، قیمت های آهن و فولاد و نرخ تورم به شدت افزایش داشته، به علاوه نرخ بهره بانکی نیز همچنان بسیار زیاد است، همه این موارد هزینه تولید را به شدت افزایش داده و این در حالی است که قیمت خودرو تنها دوبرابر شده است.  وی با اشاره به مباحث مطرح شده درخصوص نحوه قیمت گذاری خودرو گفت: به طورکلی قیمت گذاری دولتی و تحمیلی را در هیچ کجای دنیا نمی بینید. کسی قانون شورای رقابت را نوشته است اما این قانون در هنگام اجرا تفسیر می شود و بخش هایی از آن نادیده گرفته می شود. در همان قانون آمده است در صورتی که قیمت تعیین شده کمتر از قیمت تمام شده برای خودرو سازان باشد، دولت موظف است که مابه تفاوت آن را بپردازد.

وی در پاسخ به این سوال که صنعت خودرو سازی انحصاری است، گفت: خیر؛ نمی توان صنعت خودروسازی در ایران را انحصاری دانست.  زمانی می توانیم محصولاتی را انحصاری بدانیم که اولا با کاهش تولید بتوان با قیمت ها بازی کرد که هرگز تاکنون رخ نداده است و دوما مانع از این شویم که رقبا و خودرو سازان جدید وارد رقابت شوند، این درحالی است که چندین شرکت خودرو سازی وارد بازار خودرو شده اند. 

سیده فاطمه مقیمی نایب رییس کمیسیون اتاق بازرگانی تهران درخصوص افزایش قیمت خودرو به «شرق» می گوید: باید از دو منظر به افزایش قیمت خودرو نگاه کرد. در نگاه اول ممکن است افزایش قیمت خودرو از لحاظ صرفه اقتصادی برای جامعه مفید نباشد، اما افزایش قیمت می تواند عاملی برای افزایش کیفیت و کاهش مصرف سوخت شود. در این شرایط اگر سیستم های حمل ونقل عمومی گسترش پیدا کند الزامی برای داشتن خودروی شخصی برای همگان ایجاد نخواهد شد و بسیاری از افراد خودآگاهانه از خرید خودرو دست می کشند. وی درخصوص افزایش قیمت ها به بهانه تحقیق وتوسعه خودرو گفت: افزایش قیمت خودرو در سال های گذشته نیز به همین دلایل افزایش یافته است، اما در عمل می بینیم تغییراتی در این موارد صورت نگرفته است. در این زمینه دولت باید با وسواس بیشتری به طرح های تحقیق وتوسعه شرکت های خودرو سازی نظارت کند و در صورتی که این اتفاق نیفتاد مجوز ارتقای کیفیت را صادر نکند و مانع از گسترش خط تولید این شرکت ها شود. وی با انتقاد از انحصار موجود در بازار خودرو کشور افزود: طبیعی است که با افزایش قیمت ارز قیمت های واقعی گران شود اما نباید این موضوع تنها به افزایش قیمت خودرو ها ختم شود. شرکت های خودرو سازی باید کیفیت محصولات خود را افزایش دهند و با واردشدن دیگر شرکت های خودرویی فضایی رقابتی ایجاد شود به گونه ای که مردم بتوانند دست به انتخاب بزنند. در شرایط فعلی مصرف کنندگان بدون لحاظ کردن کیفیت و امنیت محصولات مجبور به انتخاب هستند. 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.