بهانه جدید خودروسازان برای افزایش قیمت
تین نیوز | افزایش 25 درصدی قیمت برق باعث شده تا خودروسازان نسبت به آن موضع گیری کرده و اعلام کنند قیمت خودرو به این بهانه افزایش پیدا خواهد کرد.
بازار خودرو طی سال های اخیر حاشیه های فراوانی را تجربه کرده و تقریبا به واسطه هر اتفاقی قیمت خودرو افزایش یافته است.
اما اوج افزایش قیمت خودرو در سال های اخیر مربوط به زمانی که بود که نوسان قیمت ارز، دلار را به 3 هزار تومان رساند و خودروسازان اعلام کردند که به واسطه افزایش نرخ ارز و عدم حمایت های مناسب از صنعت خودرو سازی تولید خودرو کاهش یافته و این موضوع موجب افزایش قیمت خودرو شده است.
افت تولید خودرو تا اندازه ای بوده که در سال جاری بیش از 50 درصد صادرات خودرو به کشورهای دیگر افت داشته و این موضوع بزرگترین ضربه را به صنعت خودروسازی کشور وارد کرده است.
بر همین اساس طی 11 ماهه منتهی به بهمن ماه سال جاری 656 هزار و 990 دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شده که این میزان در مقایسه با سال گذشته افت قابل توجهی داشته است.
رضا رحمانی رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در این رابطه می گوید تا زمانی که تولید خودرو افزایش پیدا نکند و عرضه در بازار زیاد نشود نمی توان به کاهش و واقعی شدن قیمت خودرو امیدوار بود.
اما در حالی که روزهای پایانی سال 92 در حال سپری شدن است و خودروسازان به دنبال بهانه برای افزایش قیمت خودرو در سال 93 هستند حمید چیت چیان وزیر نیرو از افزایش 25 درصدی قیمت برق در قبوض فروردین ماه سال 93 خبر داده و می گوید این افزایش قیمت از اسفندماه اعمال می شود اما قبوضی که افزایش قیمت برق در آنها اعمال شده فروردین سال آینده به دست مشترکین می رسد.
همین موضوع باعث شده تا خودروسازان نسبت به آن موضع گیری کرده و اعلام کنند قیمت خودرو به این بهانه افزایش پیدا خواهد کرد و این موضوع تاثیر مستقیم بر افزایش قیمت خودرو دارد.
احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازا در این رابطه می گوید افزایش قیمت برق بیشترین تاثیر را روی صنایع انرژی بر و عمده فعالیت ها در کارخانه های خودروسازی مربوط به مونتاژ بدنه و رنگ است و تاثیر افزایش قیمت برق بر محصول نهایی بیشتر از 2 درصد نخواهد بود.
وی می گوید افزایش 25 درصدی قیمت برق در صنعت شیشه که از صنایع انرژی بر است، باعث افزایش 7 تا 8 درصدی محصولات این واحد صنعتی خواهد شد.
به گفته نعمت بخش همچنین صنایع فولاد، الومینیوم، ریخته گری و چدن از صنایع انرژی بر است که افزایش 25 درصدی قیمت برق در سال اینده روی قیمت محصولات تحویلی انها به صنایع خودروسازی اثر خواهد گذاشت.
همچنین محمدرضا نجفی منش دبیر انجمن قطعه سازان نیز در این رابطه می گوید طبیعتا با فزایش 25 درصدی قیمت برق شاهد افزایش هزینه های تولید خودرو هستیم و این موضوع روی قیمت خودرو افزایش خواهد گذاشت.
عضو هیئت مدیره انجمن سازندگان قطعات خودرو می گوید افزایش 25 درصدی قیمت برق 2 تا دو و نیم درصد روی صنایع ریخته گری و ذوب فلزات تاثیر می گذارد. این افزایش هزینه روی دیگر صنایع از جمله صنایع قطعه سازی و خودروسازی به طور متوسط 1 تا 2 درصد خواهد بود.
وی با بیان اینکه صنعت شیشه بیشترین تاثیرپذیری را از افزایش قیمت برق خواهد داشت ، می گوید میزان مصرف انرژی یک کوره خم کن شیشه حدود 3800 کیلووات ساعت معادل 3.8 مگاوات است که مصرف بالایی محسوب می شود.
به گفته نجفی منش پیش بینی می شود که افزایش 25 درصدی قیمت برق، 6 تا 7 درصد روی هزینه های صنایع شیشه و در نتیجه محصولات تولیدی انها تاثیر داشته باشد.
اما بدون درنظر گرفتن موضوع تاثیر افزایش قیمت برق بر قیمت خودرو هم اکنون بسیاری از کارشناسان قیمت خودرو در سال آینده را پیش بینی می کنند. رضا شیوا رئیس شورای رقابت بر این باور است که مردم خواستار کاهش قیمت خودروها در سال آینده هستند و شورای رقابت از آن استقبال می کند چرا که افزایش قیمت خودرو ها بدلیل کاهش تیراژ تولید افزایش یافته است که طبق گزارش ایسنا تولید انواع خودرو در بهمن ماه امسال با افت هشت درصدی از 85 هزار و 940 دستگاه در بهمن ماه 91 به 79 هزار و 37 دستگاه کاهش یافته است. که به اعتقاد شیوا این موانع را نیز با افزایش تولید می توان حل کرد.
همچنین احمد نعمت بخش رءیس انجمن خودروسازان اعتقاد دارد قیمت خودرو در سال 93 باید متناسب با وضعیت اقتصادی ایران باشد. یعنی سال آینده در صورت افزایش قیمت مواد اولیه صنعت خودرو مانند فولاد و پتروشیمی راهی به جز افزایش قیمت نیست.
اما یکی از صاحبان بنگاه معاملاتی خودروهای داخلی بر روند صعودی قیمت ها تاکید می کند. سال آینده بازار خودرو با رشد حداقل 20 درصدی مواجه خواهد شد. وی می گوید: تجربه به ما آموخته اگر قیمت کالایی افزایش یابد دیگر پایین نخواهد آمد مگر اینکه کاهش آن، هدف نهایی و مطلوب تعیین کنندگان نرخ کالا بوده است.