اهواز نخستین شهر هوشمند میشود
ستاندار خوزستان گفت: زیرساختهای لازم برای هوشمند شدن اهواز فراهم است و با توجه به این موضوع، توقع این است که روند اجرایی، عملیاتی موضوع به سرعت انجام شود و شهر هوشمند اهواز به سرانجام برسد.غلامرضا شریعتی اظهار کرد: سال گذشته ۱۸ تفاهمنامه منعقد شد که در این میان بخشی از این تفاهمنامهها عملیاتی و اجرایی و بخشی دیگر نیز با تاخیر مواجه شدند.
استاندار خوزستان گفت: زیرساختهای لازم برای هوشمند شدن اهواز فراهم است و با توجه به این موضوع، توقع این است که روند اجرایی، عملیاتی موضوع به سرعت انجام شود و شهر هوشمند اهواز به سرانجام برسد.غلامرضا شریعتی اظهار کرد: سال گذشته ۱۸ تفاهمنامه منعقد شد که در این میان بخشی از این تفاهمنامهها عملیاتی و اجرایی و بخشی دیگر نیز با تاخیر مواجه شدند.
وی گفت: تاکسیهای اینترنتی «یوکب» و «تریپسین» در اهواز یکی از این تفاهمنامههایی بود که به همت شهرداری، استانداری و تاکسیرانی، تشکیل شدند که در آن هیچگونه کپیبرداری از نرمافزارهای اسنپ تهران یا شهرهای دیگر نشد و از نرمافزارهای بهروزتری استفاده شده است. این در حالی است که تاکسیرانی هم اقدامات جدیدی انجام داده و بنا شده است نرمافزارهایی برای انتقال دانشآموزان به مدرسه نیز طراحی شود تا خانوادهها در جریان وضعیت و شرایط فرزندان خود طی زمانی که در خارج از خانه هستند قرار گیرند.
شریعتی در ادامه اظهار کرد: یکی از تفاهمنامههای بسیار مهمی که لازم بود اهواز در آن پیشگام شود، شهر هوشمند بود که برخی از عملیات آن بهصورت مختصر اجرایی شده و دولت، استان و دستگاههای اجرایی نیز همه اعلام آمادگی کردند که در این زمینه از هیچ کوششی فروگذار نکنند. وی افزود: خوشبختانه کارگروه مربوطه کار را به دست گرفته و بنا است کارگروه ویژهای هم از دل همین کارگروه با همکاری دستگاههای اجرایی ایجاد شود. خوشبختانه شرایط به نحوی است که اهتمام دستگاههای مختلف استان نسبت به این موضوع خوب بوده است.
استاندار خوزستان افزود: اکنون زیرساختها در استان برای این موضوع فراهم است که بهعنوان نمونه میتوان به شرکت ایرانسل اشاره کرد که زیرساختهای خوبی در استان ایجاد کرده و به همین علت تاکید بر این است که در موضوع قرارداد فیبر نوری و شهر هوشمند اهتمام شود و سعی کنیم شهری الکترونیک و هوشمند را در استان شکل دهیم زیرا این اقدام موجب کاهش پرت هزینهها و ذخیره انرژی میشود.وی اضافه کرد: حتی مسائل محیطزیستی و آلودگیهایی که به واسطه ترددهای زیاد ایجاد میشوند با الکترونیکی شدن کاهش پیدا میکنند و میتوان با تحقق این موضوع شاهد اداره شهر بهصورت روانتر بود و اداره شهر کمهزینهتر و با بهرهوری و کارآیی بیشتر شود.
شریعتی تاکید کرد: هرچه این خدمات الکترونیک بیشتر شود، هم مدیریت روانتر میشود و هم برای مدیریت شهری منابع جدیدی شکل میگیرد و مدیریت شهری از حالت سنتی و کسب درآمدهای روتین سنتی خارج میشود، همچنین این اقدام هرچه بیشتر گسترش پیدا کند عایدی بیشتری نصیب شهرداری برای مدیریت شهر خواهد شد.
هرچه حجم ثروتی که از این روش در اهواز خلق میشود بیشتر باشد، سهم شهرداری بیشتر خواهد بود و این باعث میشود درآمد بیشتری نصیب شهرداری شود و شهردار نیز قدرت مانور بیشتری داشته باشد و خدمات باکیفیتتر و بهتری به شهروندان ارائه کند.
وی افزود: خوشبختانه شورایشهر کنونی نیز علاقهمند بهکار و مایل است تا شهر را از حالت سنتی خارج کند. شهردار نیز با زحمات شهرداری پای کار است تا شهر اهواز روزبهروز شرایط بهتری به خود گیرد و مدیریت مدرنتری برآن حکمفرما شود. استاندار خوزستان تصریح کرد: از آنجا که اقدامات زیرساختی صورت گرفته و برنامههای شرکت ایرانسل نیز کاملا مهیا و آماده اجرا شدن است، توقع این است که به سرعت روند اجرایی عملیاتی آن انجام شود و طرح شهر هوشمند اهواز را به سرانجام برسانیم و سپس اقدامات را برای شهرهای دیگر همچون آبادان، خرمشهر، دزفول و ماهشهر که دارای زیرساختهای این موضوع هستند، آغاز کنیم.وی اظهار امیدواری کرد: اهواز اولین شهرستانی باشد که شهر هوشمند در آن اجرایی میشود.
منصور کتانباف، شهردار اهواز نیز اظهار کرد: تفاهمنامهای که به این منظور میان شرکت ایرانسل و شهرداری اهواز منعقد شد نیازمند توافقهایی است که انتظار میرود پس از این جلسه زمانی معین شود تا انجام شوند.
شهردار اهواز با اشاره به مذاکره خود با رئیس مخابرات شهر تهران تصریح کرد: تفاهمنامه مذکور را به تهران ارسال کردم و نظرات کارشناسی رئیس مخابرات تهران را جویا شدم و بنا شد در راستای این تفاهمنامه به نحوی عمل کنیم که شهروندان منتفع شده و شهرداری اهواز نیز بتواند با اجرای شهر هوشمند بستر درآمدی برای خود فراهم کند.
وی گفت: امیدواریم طی دو هفته آینده و پس از آماده شدن برنامه پیشنهادشده از سوی ما توسط دانشگاه شهیدچمران، کارگروههای مشترکی با مشارکت شرکت ایرانسل برگزار و نحوه اجرا کردن تفاهمنامهها بررسی شود تا بر این اساس کار پیش رود. کتانباف گفت: طی روزهای گذشته در زمینه بهبود وضعیت الکترونیک شهرداری و زیرساختها و نرمافزارها جلسات مفصلی داشتیم.
اجرایی شدن این برنامهها نیازمند زیرساختهایی است و خوشبختانه نوید آمادهسازی این زیرساختها وجود دارد تا به واسطه آن نیازهای شهر، شهروند و شهرداری الکترونیک به موازات یکدیگر برطرف شود. وی اضافه کرد: در زمینه شهروند الکترونیک کار بسیار سختتر است و با توجه به سطح سواد عمومی شهر و شهروندان، متفاوت خواهد بود. شهردار اهواز در پایان با تاکید بر پیگیری آموزشها و بهبود کیفیت در درون شهرداری اظهار امیدواری کرد تا پایان ماه جلسات کارشناسی برگزار و اجرای تفاهمنامه در دستور کار قرار گیرد.