بهرهمندی شرکتهای دانش بنیان از تسهیلات اشتغال فراگیر
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در راستای ایجاد فرصت های شغلی پایدار، طرح های اشتغال زای بخش های خصوصی و تعاونی را که در چارچوب رسته های منتخب برنامه اشتغال فراگیر باشند، در قالب اعطای تسهیلات بانکی موردحمایت قرار میگیرند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: در راستای ایجاد فرصت های شغلی پایدار، طرح های اشتغال زای بخش های خصوصی و تعاونی را که در چارچوب رسته های منتخب برنامه اشتغال فراگیر باشند، در قالب اعطای تسهیلات بانکی موردحمایت قرار میگیرند.
به گزارش مارین نیوز، معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی، با تاکید بر اهمیت پرداخت تسهیلات اشتغالزا به سرمایهگذاران، کارآفرینان و متقاضیان بخش خصوصی و تعاونی گفت: پرداخت تسهیلات از طریق مؤسسات عامل پرداخت شامل بانک ملی، سپه، رفاه کارگران، ملت، صادرات، تجارت و توسعه تعاون و همچنین کشاورزی به شرکتهای دانش بنیان اعطا میشود.
علیرضا دلیری در ادامه افزود: این تسهیلات به طرح های اقتصادی بخش غیردولتی با اولویت رسته های اقتصادی پراشتغال همچون حوزه صنعت، کشاورزی، خدمات اعطا می شود.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با اشاره به رسته های اقتصادی پراشتغال مشمول این طرح بیان کرد: فعالیت های رسته کشاورزی شامل گیاهان دارویی، آبزی پروری، کشت گلخانه ای، دامپروری، صنایع تبدیلی و تکمیلی، خدمات فنی و مشاوره ای و سایر رسته های حوزه کشاورزی، ازجمله رسته های پر اشتغال تحت پوشش این طرح به شمار می روند که میتوان به آنها اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: همچنین فعالیت های رسته صنعت، شامل پوشاک، مصنوعات چرمی، خدمات فنی و مهندسی، مبلمان، مصنوعات چرمی، فرش دستباف و صنایع دستی و فعالیت های خدماتی شامل خدمات ارتباطات و فناوری اطلاعات، اصناف، آموزش و گردشگری سلامت، صنایع دستی روستایی، مراکز تفریحی و سرگرمی، اکو کمپ های بیابانگردی، گردشگری روستایی، خدمات حمل و نقل، مدیریت انرژی، خدمات سلامت و پزشکی و کسب و کارهای صنعت ورزش، فناوری اطلاعات تولید محتوا، خدمات شهری و اجتماعی عمومی از دیگر طرح های اقتصادی بخش غیردولتی با اولویت رسته های اقتصادی است که می توان از آن یاد کرد.
دلیری با اشاره به نرخ سود تسهیلات اعطایی بیان کرد: نرخ سود تسهیلات 18 درصد است که برای طرح های دانشبنیان، نوآورانه و نخبگانی در مناطق مختلف شهری، روستایی، محروم، مرزی و محروم مرزی، یارانه سود تسهیلات اعطا می شود.
وی افزود: نرخ سود تسهیلات طرح های دانشبنیان در مناطق شهری 15 درصد، مناطق روستایی 12 درصد و در مناطق محروم شهری و روستایی 12 درصد و مناطق مرزی روستایی 10 درصد و در نهایت در مناطق محروم مرزی شهری و روستایی 10 درصد محاسبه می شود. همچنین متقاضیان پس از دریافت تسهیلات، با دوره تنفس حداکثر یک ساله، تسهیلات اعطایی را حداکثر طی مدت 6 سال بازپرداخت می کنند.
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی گفت: تمامی طرح های سرمایه گذاری در چارچوب نظام نظارت، مدیریت و کنترل طرح های سرمایه گذاری و با ابزارهای مختلف نظارت می شوند و طرح ها به ترتیب با تأیید دستگاه اجرایی ذیربط، کارگروه اشتغال (کمیته فنی) استان و موسسه عامل می رسند.
بر اساس این گزارش، تسهیلات برنامه اشتغال فراگیر در راستای آیین نامه اجرایی بندهای (الف) و (ب) تبصره (18) قانون بودجه سال 1396 کل کشور به متقاضیان اعطا می شود. همچنین بر اساس چارچوب و ضوابط تعریف شده، متقاضیان می توانند ضمن تکمیل اطلاعات خود، خلاصه طرح ها را از طریق سامانه کارا به نشانی kara.mcls.gov.ir به ثبت برسانند.