◄ بندر انزلی ظرفیت تبدیل شدن به قطب تجاری شمال را دارد
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: بندرانزلی بهعنوان بزرگترین و قدیمیترین بندر شمال کشور، همراه با یک بندر نوپای نسل سوم با شهرک صنعتی، ظرفیت تبدیل شدن به قطب تجاری شمال را دارد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور گفت: بندرانزلی بهعنوان بزرگترین و قدیمیترین بندر شمال کشور، همراه با یک بندر نوپای نسل سوم با شهرک صنعتی، ظرفیت تبدیل شدن به قطب تجاری شمال را دارد.
عملیات احداث هفتمین اسکله مجتمع بندری کاسپین آغاز شد
به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، رضا مسرور در مراسم آغاز عملیات احداث اسکله چهارم مجتمع بندری کاسپین در منطقه آزاد بندرانزلی با اشاره به نقش تجارت با کشورهای همسایه بهویژه اعضای اتحادیه اوراسیا، در افزایش درآمد سرانه و سهم استان گیلان در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور اظهار کرد: برای تحقق این هدف، باید زیرساختهای بندری را تقویت کنیم.
وی افزود: بندرانزلی بهعنوان بزرگترین و قدیمیترین بندر شمال کشور، همراه با یک بندر نوپای نسل سوم با شهرک صنعتی، ظرفیت تبدیل شدن به قطب تجاری شمال را دارد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با اشاره به ضرورت تسریع در اجرای پروژههای عمرانی خواستار فعالیت چند شیفتی در این طرحها شد و تاکید کرد: پسکرانهها و شهرک صنعتی باید تا پایان امسال تکمیل شوند.
مسرور خاطرنشان کرد: الحاق ایران به اوراسیا، تجارت آزاد و ترجیحی و افزایش حضور کشتیهای کشتیرانی جمهوری اسلامی در دریای کاسپین، فرصتهای بینظیری برای استان گیلان ایجاد کرده است.
وی با اشاره به مزیتهای کریدور چین-قزاقستان-ایران تصریح کرد: ترانزیت را نمیشود تحریم کرد و این کریدور در حال تکمیل شدن است و این موضوع نهتنها بر اقتصاد ملی، بلکه بر درآمد مردم استان گیلان نیز تأثیر مستقیم خواهد گذاشت.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور با تأیید سخنان استاندار گیلان درباره محدودیتهای کشاورزی در افزایش درآمد سرانه، گفت: اگرچه کشاورزی بخش مهمی است، اما برای رشد اقتصادی باید از تمام ظرفیتها، ازجمله گردشگری و صنعت، استفاده کنیم، زیرا منطقه آزاد انزلی هدف نیست، بلکه ابزاری برای توسعه اقتصادی ملی است.
مسرور با قدردانی از مصطفی طاعتی مقدم، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی و سعید رحمتزاده نماینده شهرستان صومعهسرا و نماینده معین بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی برای پیگیری پروژههای شهرک صنعتی، افزود: با همدلی مسئولان و سرمایهگذاران، شاهد راهاندازی ۲۲ پست اسکله در چهار سال آینده خواهیم بود و بندرانزلی و بنادر نوپای منطقه باید بهصورت مکمل عمل کنند تا شاهد رشد چشمگیر اقتصادی باشیم.
لزوم تسریع در تکمیل زیرساخت های مجتمع بندری کاسپین
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با تاکید بر لزوم تسریع در تکمیل زیرساخت های مناسب مجتمع بندری کاسپین گفت: جذب حداکثری بار ترانزیتی و حرکت به سمت بنادر هوشمند را مهم ترین برنامه راهبردی سازمان منطقه آزاد انزلی در حوزه بندری است.
مصطفی طاعتی مقدم در مراسم آغاز عملیات احداث هفتمین اسکله مجتمع بندری کاسپین اظهار کرد: جذب حداکثری بار ترانزیتی و حرکت به سمت بنادر هوشمند مهم ترین برنامه راهبردی سازمان منطقه آزاد انزلی در حوزه بندری است.
وی افزود: در آغاز سال سرمایه گذاری برای تولید، تکمیل حلقه های زیرساختی زنجیره ترانزیت، به عنوان یک پیش نیاز حیاتی برای تسهیل و توسعه فرایندهای تولیدی در دستور کار این سازمان قرار گرفته است؛ موضوعی که در جریان شروع به کار، حمل بار هوایی از فرودگاه سردار جنگل رشت به سمت روسیه و اوراسیا نیز شاهد بودیم.
رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با قدردانی از تلاش های مدیران سابق در مسیر احداث و بهره برداری از مجتمع بندری کاسپین و با اشاره به مشکلات طی شده در مسیر ساخت این بندر بزرگ ایران در دریای کاسپین افزود: با وجود همه مسائل، هم اکنون شش پست اسکله در این مجتمع بندری احداث و از تابستان سال جاری نیز به خط ریل سراسری کشور متصل خواهد شد.
وی در تشریح وجوه تمایز مجتمع بندری کاسپین، دارا بودن بهترین آب خور برای تردد کشتی های در حوضچه آرامش بندر، در میان بنادر دریای کاسپین را مهم ترین مزیت آن دانست و خاطرنشان کرد: به منظور جذب حداکثری بارهای ترانزیتی، و خدمات رسانی به حمل ونقل صادرات - واردات کشورمان، تکمیل ۹ پست از ۱۶ پست اسکله های باقی مانده مجتمع بندری از نخستین روز خدمت بنده؛ به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گرفت.
رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با اشاره به سابقه مذاکرات با شرکت مولدینگ، بهره گیری این مجموعه از مدیران سابق سازمان بنادر و دریانوردی را زمینه تقویت، دقت و تسریع در فرایند احداث اسکله شماره چهار مجتمع بندری کاسپین دانست و گفت: زمان تکمیل و بهره برداری اسکله کمتر از سه سال به طول انجامیده است، لذا انتظار داریم تجهیزات و امکانات پس کرانه بندری هم زمان با ساخت اسکله احداث شود.
طاعتی مقدم تصریح کرد: با توجه به جایگاه منطقه آزاد انزلی در مناسبات کشورمان با اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا و پیگیری های این سازمان برای جذب بار و کالاهای صادراتی و ترانزیتی، تسریع در تکمیل زیرساخت های مناسب، ازجمله بهره برداری از اسکله شماره چهار حیاتی است.
وی با اشاره مشخصات احداث اسکله شماره چهار مجتمع بندری کاسپین گفت: این اسکله در فضایی به مساحت ۵.۵ هکتار احداث می شود و دارای ۲۰ هزار مترمربع انباری سرپوشیده، ۱۳ هزار مترمربع انبارهای روباز، حدود چهار هزار مترمربع ابنیه اداری و پنج هزار مترمربع نیز فضای عملیات بندری است.