بازدید سایت : ۷۲۴۸۷

◄ مراقب نفوذ اروپایی ها در منطقه باشیم

تحریم‌ها هزینه‌های زیادی بر حمل‌ونقل دریایی کشور داشته و دولتمردان نیز سعی می‌کنند که به طرق مختلف راهکارهای دور زدن تحریم‌ها را پیدا و اجرا کنند.

تین نیوز |

تحریم ها هزینه های زیادی بر حمل ونقل دریایی کشور داشته و دولتمردان نیز سعی می کنند که به طرق مختلف راهکارهای دور زدن تحریم ها را پیدا و اجرا کنند. در عین حال هفته گذشته سازمان بنادر و دریانوردی سمینار آموزشی لجستیک و زنجیره حمل ونقل را برگزار کرد و در این سمینار از برخی از راهکارهایی که ایران با همکاری اتحادیه اروپا برای ادامه فعالیت های بندری و دریایی پیش بینی کرده اند، صحبت شد. که هر چند برای رفع مشکلات فعلی حمل ونقل دریایی لازم هستند اما در درازمدت آثار دیگری نیز در بر دارند.

یکی از این موضوعات که به نظر می رسد با صرف وقت و هزینه های گزاف مالی و دیپلماسی سیاسی به دست آمده است، جایگزینی آیموست. در حالی که به نظر می رسد منطقی تر بود دولت در این شرایط لابی های جدید، همکاری با آیمو را ادامه می داد اما در این سمینار عنوان شد که به کمک کشورهای اروپایی، خدمات جدیدی را در این خصوص جایگزین خواهد کرد. به جای خدماتی که باید مرکز همکاری های فنی دریایی آیمو (دانشگاه دریایی شانگهای برای کشورهای آسیایی) در قالب یک برنامه منسجم و حساب شده به دولت های عضو این سازمان از جمله ایران ارائه شود، مسئولان سازمان بنادر با هزینه گزاف آژانس ایمنی دریایی اروپا را به عنوان جایگزین مطرح کرده اند و در حال رایزنی و انعقاد توافقات در این باره هستند. در عین حال مسئولان اروپایی نیز در این سمینار پاسخی به سوالات شرکت کنندگان درباره این توافقات نداشتند.

در حالی که سوالاتی چون چرا آژانس ایمنی دریایی اروپا به موازات مرکز همکاری های فنی دریایی آیمو به ارائه خدمات مشابه در گستره جهانی می پردازد!؟ چرا از طریق مراکز زیرمجموعه آیمو، خدمات همکاری های فنی و نیز مدیریت انتقال فناوری به دولت های متقاضی انجام نمی پذیرد!؟ آیا این روش ارائه خدمات دخالت در وظایف مشخص شده برای مراکز همکاری های فنی دریایی آیمو محسوب نمی شود؟ مسئولان اروپایی پاسخ دادند که اقدامات ما مکمل تلاش های آیمو است و ما به موازات آیمو (مراکز همکاری های فنی دریایی) اقدامی نمی کنیم. این در حالی است که چرخش اروپایی ها به ارائه خدمات بیمه ای در منطقه در واقع منجر به افزایش قدرت آنها در مقابل تضعیف آیمو می شود و از منظر درآمد نیز درآمد هنگفتی به دست خواهند آورد.

کشورهای اروپایی در حالی باب مشارکت های دریایی جدید با ایران را گشوده اند که اتحادیه اروپا معمولا در راستای نهادسازی منطقه ای آسیا، همواره مخالف بوده اند و حمایتی نداشته اند. این در حالی است که در سمینار از مسئولان اروپایی این پرسش مطرح شد که آژانس ایمنی دریایی اتحادیه اروپا به منظور ایجاد آژانس ایمنی دریایی خاورمیانه (نهادسازی منطقه ای) چه کرده اند و یا چه خواهند کرد. این رفتارها و المان ها نیز دال بر این مساله است که اتحادیه اروپا هر چند در گام اول اروپا در این شرایط تنها به نیت کمک به ایران وارد میدان نشده و قصد دارد، با افزایش نقش خود در پی افزایش قدرت و درآمد خود است و در عین حال با ورود بازیگران جدید به منطقه، وحدت بین تشکل های منطقه ای خاورمیانه را از بین ببرند. آنچه که از گذشته تجربه شده، اروپائیان از وحدت بین کشورهای واقع در منطقه خاورمیانه به ویژه حوزه خلیج فارس هراس دارند و سعی می کنند، نهادهای منطقه ای (در راستای تقویت همکاری های ایمنی، فنی، حفاظت محیط زیست، اقتصادی و سیاسی) در خاورمیانه شکل نگیرند.

پارلمان اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ ضرب الاجل برای تدوین، تصویب و اجرایی شدن مقررات آیمو تعیین کرده (کاهش انتشار گاز دی اکسید کربن ناشی از تردد کشتی ها) در این همایش از مسئول مربوطه در اتحادیه اروپا سوال شد که چرا امروز شورا، پارلمان و کمیسیون اتحادیه اروپا فشارهای جدیدی را برای اجرای پیش از موعد این گونه قوانین به آیمو وارد می کند؟ در عین حال مسئولان اتحادیه اروپا در پاسخ به سوالاتی نظیر اینکه هدف از این اقدامات منطقه ای، هدف گذاری برای کل کشورهای عضو آیمو) چیست؟ آیا با توجه به نتایج برآمده از نشست های اخیر کمیته حفاظت محیط زیست دریایی آیمو (نشست های ۷۲ و ۷۳) که به نظر می رسد با انتظارات پیش بینی شده پارلمان اتحادیه اروپا همخوانی ندارد، از سال ۲۰۲۳ صنعت حمل ونقل دریایی مشمول سیستم تجارت انتشار اتحادیه اروپا خواهد شد؟

گفت: امیدواریم نتیجه تلاش های آیمو رضایت بخش باشه! و ما همراستا با آیمو در حال فعالیت هستیم. به همین دلیل به نظر می رسد که این سمینار بیش از این که سمینار، نشست یا کارگاه آموزشی باشد، یک نمایش سیاسی بود و بس. چرا در پایان این سمینار آموزشی، باز هم برخلاف آنچه که عرفا در دنیا مرسوم است، بیانیه صادر شد. 

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.