بازدید سایت : ۳۸۲۵۷

گزارش «ایندیاناتایمز» از حضور هندی‌ها در بندر چابهار

خبرگزاری ایندیا تایمز به فرصت گران‌بهای همکاری‌های منطقه‌ای میان هند، ایران و آسیای مرکزی اشاره کرد و نوشت: طرح‌ بزرگ بین‌المللی چابهار مسیر همکاری این منطقه و اروپا را ممکن می‌کند.

گزارش «ایندیاناتایمز» از حضور هندی‌ها در بندر چابهار
تین نیوز |

خبرگزاری ایندیا تایمز به فرصت گران‌بهای همکاری‌های منطقه‌ای میان هند، ایران و آسیای مرکزی اشاره کرد و نوشت: طرح‌ بزرگ بین‌المللی چابهار مسیر همکاری این منطقه و اروپا را ممکن می‌کند.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از ایندیا تایمز  نوشت: در حال حاضر بندر چابهار نقش مهمی در مراودات تجاری و اقتصادی منطقه‌ای ایران ایفاء می‌کند. قرابت هویتی و جغرافیایی کشورهای هند، ایران و افغانستان فرصت همکاری‌های گسترده و همه‌جانبه میان آن‌ها و کشورهای آسیای مرکزی را فراهم آورده است. این همکاری‌ها همراه با ایجاد سازوکارهایی همچون اپراتوری هند در بخش‌هایی از منطقه آزاد جهانی چابهار، فرصت گران‌بهایی خواهد بود که در گسترش اصل منطقه‌گرایی در سیاست خارجی کشورهای موردنظر بسیار موثر است.

بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان سرشار از منابع انرژی و فرصتی گران‌بها در اتصال هند به آسیای مرکزی خواهد بود و این نخستین بار است که هند فرصت می‌یابد که در یک بندر خارج از قلمرو خود تا این اندازه مشارکت کند. تصمیم اپراتوری هند در یکی از فازهای بندر چابهار متعاقب نشست مشترک هیات های نمایندگی هند، ایران و افغانستان اتخاذ شده است. در این قالب، هند در منطقه آزاد جهانی چابهار فعالیت خود را گسترش و نقش بیشتری در تلاش‌های مشترک برای حمایت از مراوادات تجاری منطقه‌ای ایفاء می‌کند.

بر اساس بیانیه وزارت کشتیرانی هند، کنترل فیزیکی ترمینال یکی از فازها، ارائه تجهیزات حمل‌ونقل و ایجاد ساختمان اداری که در تاریخ ۲۹ دسامبر ۲۰۱۸(۸ دی ۱۳۹۷) مورد موافقت قرارگرفته است، راهکارهای عملیاتی سازی تلاش هند در جهانی‌سازی بندر چابهار را ممکن می‌سازد. ازاین‌رو اپراتوری یک‌فاز از چهار فاز بندر شهید بهشتی چابهار، از سوی اپراتور هندی IPGL فصلی جدیدی در روابط دو کشور و همکاری‌های منطقه‌ای تلقی خواهد شد.

رسانه هندی یادآورشد که تعامل میان ایران و هند در بندر چابهار از سال ۲۰۰۳ آغاز و در نیمه دوم سال ۲۰۱۴، در نتیجه امضای تفاهم‌نامه بین دو کشور توسعه یافت. درهمین راستا موافقت‌نامه ترانزیتی سه‌جانبه بین کشورهای ایران، هند و افغانستان باهدف تسریع، تسهیل و ارتقای ترانزیت چابهار و اتصال کشور هند و افغانستان به کشورهای آسیای میانه موجب توسعه صادرات سه کشور و ایجاد کریدور بین‌المللی بین کشورهای مذکور با مناطق دیگر خواهد بود.

به عقیده گزارش نویس ایندیا تایمز، بندر چابهار در استان سیستان و بلوچستان در ساحل جنوبی ایران از هند نیز به راحتی قابل دسترس است و برای دهلی‌نو در بی‌نیازی از بندر گوادار پاکستان در فاصله ۸۰ کیلومتری این بندر، بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

اپراتوری هند در بندر چابهار همراه با سرمایه‌گذاری بیش از ۸۵ میلیون دلاری هند است و طول مدت این موافقت‌نامه دوجانبه ۱۸ماه است که می‌تواند برای مدت ۱۰ سال تمدید شود.

بر این اساس، برای اجرایی شدن موافقت‌نامه یادشده و گفت‌وگوهای بیشتر میان دو کشور، وزیر امور خارجه ایران دوشنبه‌شب به هند سفر و بر گسترش همکاری‌های منطقه‌ای تائید کرد.

محمدجواد ظریف در هنگام ورود به دهلی‌نو گفت: زمینه‌های زیادی برای گسترش روابط دوجانبه ایران و هند وجود دارد که یکی از این حوزه‌ها چابهار است. هندی‌ها به حضور در چابهار و در زیرساخت‌های ترانزیتی ایران علاقه‌مند هستند.

ناظران سیاسی و منطقه‌ای سفر ظریف به دهلی‌نو را نشانگر عزم مقام‌های عالی‌رتبه تهران و دهلی‌نو برای گسترش هرچه بیشتر روابط سیاسی و اقتصادی بین ایران و هند به‌رغم تلاش آمریکا برای تحت‌فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ارزیابی کرده‌اند.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.