مراحل صدور گواهینامه های الزامی کشتیرانی
مراحل صدور گواهینامه های الزامی کشتیرانی
مراحل صدور گواهینامه های الزامی کشتیرانی
- مراحل صدور گواهینامه موقت امنیت کشتی
- گواهینامه مدیریت ایمنی کشتی
- مراحل صدور گواهینامه حداقل پرسنل مورد نیاز جهت دریانوردی ایمن شناورها
- مراحل اجرایی صدور گواهینامه بین المللی کشتی
- پروانه رادیویی شناورها
- کدهای مخابراتی Call Sign & MMSI No
مراحل صدور گواهینامه موقت امنیت کشتی
1- - تهیه طرح امنیتی (Security Plan) و نقشه عمومی شناور (General Arrangement) به همراه Ship Security Assessment جهت شناور مورد نظر توسط مالک و یا در صورت مدیریت شناور توسط شرکت راهبر از سوی شرکت راهبر و ارسال آن به اداره کل امور دریایی جهت بررسی و تایید .
2- اخذ شماره شناسایی شرکت از سایت LR Fairplay و اعلام آن به اداره کل امور دریایی،
3- ارائه اسناد مثبته مبنی بر ارسال و استقرار طرح امنیتی و مستندات تایید شده توسط سازمان بر روی شناور،
4- صدور گواهینامه موقت امنیتی به مدت حداکثر شش ماه برای شناور،
5- انجام بازرسی و ممیزی امنیتی از شناور توسط کارشناسان سازمان تا تاریخ قید شده در گواهینامه موقت امنیتی،
6- ارسال گزارش بازرسی و ممیزی شناور به اداره کل امور دریایی جهت بازرسی و تایید،
7- صدور گواهینامه امنیتی دائم شناور.
گواهینامه مدیریت ایمنی کشتی
سند انطباق موقت برای تسهیل اجرای مقدماتی آیین نامه بین المللی مدیریت ایمنی در مواقع زیر صادر می گردد:
- شرکت تازه تاسیس شده باشد،
- انواع جدید کشتی به مجموعه کشتیهای درج در سند انطباق اضافه شده باشد،
مراحل صدور گواهینامه مذکور به شرح ذیل می باشد:
1- ارسال تقاضا از سوی شرکت کشتیرانی یا شرکت مدیریت راهبری شناور به اداره کل امور دریایی منظم به طرح مدیریت ایمنی شرکت مطابق با مفاد آئین نامه بین المللی مدیریت ایمنی (ISM CODE) .
2- معرفی یکی از موسسات رده بندی مورد تایید سازمان به اداره کل امور دریایی جهت انجام ممیزی های مربوطه از سیستم مدیریت ایمنی و انجام هماهنگی های لازم .
3- انجام پیش ممیزی از سیستم مدیریت ایمنی شرکت توسط موسسه رده بندی با حضور نماینده سازمان .
4- ارسال گزارش ممیزی جهت بررسی در کمیته ISM سازمان.
5- صدور گواهینامه مدیریت ایمنی موقت در صورت تایید.
ممیزی اولیه توسط موسسه رده بندی مورد تایید سازمان به منظور ارسال گزارش ممیزی از مستندات مدیریت شرکت متقاضی پس از اجرای سیستم یاد شده به مدت سه ماه از تاریخ صدور گواهینامه مدیریت ایمنی موقت صدور خواهد پذیرفت.
در صورت رضایت بخش بودن اجرای سیستم در شرکت کشتیرانی متقاضی گواهینامه مدیریت ایمنی دائم صادر خواهد گردید.
گواهینامه مدیریت ایمنی باید برای شرکت کشتیرانی برای مدتی که بیش از 5 سال نخواهد بود توسط مراجع دریایی صادر و تصدیق میان دوره ای باید بین دومین و سومین سال سررسید گواهینامه مدیریت ایمنی انجام شود.
چنانچه تصدیق میان دوره ای درخواست نشود و یا شواهد مبنی بر وجود عدم انطباق عمده با آئین نامه ISM مشاهده شود گواهینامه مدیریت ایمنی توسط مرجع دریایی کشور لغو می گردد.
مراحل صدور گواهینامه حداقل پرسنل مورد نیاز جهت دریانوردی ایمن شناورها
1-تکمیل فرم درخواست صدور گواهینامه حداقل پرسنل توسط مالک شناور و یا مالک قانونی وی
2- پرداخت مبلغ 500.000 ریال بابت هزینه صدور گواهینامه در وجه سازمان و ارائه فیش بانکی مربوطه (هزینه تجدید و صدور گواهینامه المثنی به ماخذ 50% هزینه صدور می باشد).
3- ارائه گواهینامه ثبت موقت و یا دائم صادره توسط سازمان.
4- ارائه نقشه های ایمنی، آتش نشانی و جانمایی شناور.
مراحل اجرایی صدور گواهینامه بین المللی کشتی (ISSC)
1-تدوین طرح امنیتی کشتی (SSP): تدوین طرح مذکور بطور مستقل توسط مدیریت کشتی و یا با اخذ مشاوره از موسسات رده بندی مجاز به ارائه مشاوره امکان پذیر می باشد.
2- درخواست تایید طرح امنیتی : درخواست از اداره کل امور دریایی سازمان می باشد.
3- بررسی و تایید طرح امنیتی :
- برای کشتیهای اقیانوس پیما بطور مشترک توسط ممیزین سازمان و موسسات رده بندی مورد تایید سازمان صورت می پذیرد.
- برای شناورهایی که در محدوده نزدیک به ساحل تردد می نمایند مستقلاً توسط ممیزین سازمان انجام می پذیرد.
- در صورت اعمال هرگونه تغییر در طرح مذکور مراتب بایستی مجدداً به اداره کل امور دریایی جهت بررسی و تایید طرح اعلام گردد.
4- ارسال طرح امنیتی به کشتی : کلیه صفحات طرح امنیتی پس از تایید بایستی ممهمر به مهر سازمان بنادر و دریانوردی گردد.
5- اجرای طرح امنیتی بر روی کشتی : اجرای طرح امنیتی شامل انجام کلیه آموزشها و تمرینات لازم برای پرسنل کشتی، تهیه و نصب تجهیزات امنیتی و تهیه فایلها و رکوردهای مربوطه
6- درخواست انجام ممیزی امنیتی : درخواست از اداره کل امور دریایی می باشد.
7- انجام ممیزی امنیتی بر روی کشتی : برای کشتیهای اقیانوس پیما بطور مشترک توسط ممیزین سازمان بنادر و دریانوردی و یکی از موسسات رده بندی مجاز به انجام ممیزی صورت می پذیرد. در صورت اخذ مشاوره از یکی از موسسات رده بندی مجاز به ارائه مشاوره ، انجام ممیزی می بایستی توسط موسسه دیگری صورت پذیرد.
8- صدور گواهینامه امنیتی (ISSC) پس از تایید نهایی :
- گواهینامه صادره برای کشتی های اقیانوس پیما توسط سازمان و یکی از موسسات رده بندی مجاز برای انجام ممیزی، مهر و امضاء می شود.
- گواهینامه صادره برای شناورهایی که در محدوده نزدیک به ساحل تردد می نمایند تنها توسط سازمان مهر و امضاء می گردد.
9- انجام ممیزی های دوره ای :بین سالهای دوم و سوم پس از صدور گواهینامه امنیتی انجام می شود.
موسسات رده بندی مجاز جهت ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه ISPS CODE
موسسه رده بندی لویدز انگلستان
موسسه رده بندی DNV نروژ
موسسه رده بندی GL آلمان
موسسه رده بندی آسیا
موسسات رده بندی مجاز جهت تایید طرح امنیتی و انجام ممیزی امنیتی بر روی کشتی
موسسه رده بندی لویدز انگلستان
موسسه رده بندی DNV نروژ
موسسه رده بندی GL آلمان
موسسه رده بندی آسیا
پروانه رادیویی شناورها
مطابق با ماده 18 از قوانین و مقررات رادیویی (Radio Regulation) کلیه ایستگاه های رادیویی فرستنده می بایست از مراجع ذی ربط در کشور خود مجوز لازم را اخذ نمایند. مرجع صدور پروانه رادیویی شناورها (Ship Station Radio Licence) در کشور جمهوری اسلامی ایران، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی می باشد. جهت اخذ پروانه مذکور از این سازمان اخذ تاییدیه اداره کل امور دریایی الزامی است.
اخذ پروانه
متقاضیان می بایست جهت اخذ تاییدیه اداره کل امور دریایی نسبت به تکمیل فرم مربوطه مطابق با شرایط انتهای فرم اقدام نموده و نسبت به ارسال آن به همراه مشخصات فنی تجهیزات رادیویی و کمک ناوبری موجود بر روی شناور که ممهور به مهر شرکت و یا مالک شناور گردیده است اقدام نمایند. درخواست می بایست توسط مالک/مالکین و یا نمایندگان قانونی آنان صورت پذیرد.پس از اخذ تاییدیه متقاضیان به همراه تاییدیه اداره کل امور دریایی می بایست به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی - اداره کل صدور پروانه سرویس های رادیویی به آدرس تهران - خیابان شریعتی - خیابان شهید توپچی - شماره 18 مراجعه نمایند .
تمدید و یا اعمال تغییرات به پروانه
جهت تمدید و یا اعمال نغییرات به پروانه، اخذ تاییدیه اداره کل امور دریایی الزامی می باشد. جهت تمدید می بایست مالکین شناورها و یا نمایندگان قانونی آنها نسبت به ارسال درخواست خود به همراه تصویر پروانه منقضی شده به اداره کل امور دریایی اقدام نمایند. در صورتیکه تغییری در تجهیزات لیست شده در پروانه اعمال نگردیده باشد می بایست صراحتاً در درخواست تمدید ذکر شود. در صورت تغییر تجهیزات ، مشخصات فنی تجهیزات رادیویی و کمک ناوبری تجهیزات جدید و یا جایگزین نیز می بایست به پیوست ارسال گردد. در اعمال تغییرات به پروانه های دارای مهلت قانونی نیز مشخصات فنی تجهیزات رادیویی و کمک ناوبری تجهیزات جدید و یا جایگزین نیز می بایست به پیوست درخواست اعمال تغییرات ارسال گردد. و پس از اخذ تاییدیه مطابق روال اخذ پروانه (مشروح در روند اخذ پروانه ) اقدام نمایند. کاتالو های ارسالی می بایست ممهور به مهر شرکت و یا مالک شناور گردد.
کدهای مخابراتی Call Sign & MMSI No
طابق ماده 19.29 قوانین و مقررات رادیویی (RADIO REGULATIONS) کلیه ایستگاه های رادیویی فرستنده می بایست دارای Call Sign باشند. همچنین کلیه شناورهای مشمول طرح GMDSS می بایست از مراجع مربوطه کشورشان MMSI No دریافت نمایند.
کدهای مخابراتی Call Sign و MMSI No شناورهای تحت پرچم جمهوری اسلامی ایران از طریق اداره کل امور دریایی - اداره ارتباطات دریایی پس از درخواست مالک شناور صادر گردیده و جهت درج در نشریات بین المللی همچون List of Ship Stations به مراجع ذی ربط اعلام می گردد.
جهت دریافت کدهای مخابراتی فوق الذکر شناورها می بایست ثبت دائم و یا موقت شده و مالک شناور فرم درخواست کدهای مخابراتی را تکمیل و به اداره کل امور دریایی سازمان و یا معاونت دریایی و بندری اداره کل بنادر و دریانوردی استان مربوطه ارسال نماید. لازم به ذکر است که درخواست کد مربوطه می بایست توسط مالک شناور ( مطابق برگه ثبت شناور ) صورت پذیرد.
گواهینامه
باتشکر از اطلاعاتی که برای مخاطبین گذاشتین سوال داشتم میخواستم بدونم از زمان ثبت نام برای صدور گواهینامه کشتی رانی چه مدت زمانی تا صدور گواهینامه طول میکشه؟باتشکر از محبتتون