بازدید سایت : ۳۸۹۸۹

تدوین بسته پیشنهادی برای اصلاح آیین نامه قانون امور گمرکی

تدوین بسته پیشنهادی برای اصلاح آیین نامه قانون امور گمرکی

تین نیوز | اعضای کمیسیون حمل ونقل وارتباطات اتاق تهران در بیست و دومین نشست خود، پیشنهاداتی برای اصلاح آیین نامه قانون امور گمرکی ارائه کردند.
 
به گزارش تین نیوز از اتاق تهران، مسعود خوانساری در ابتدای این جلسه توضیح داد که این کمیسیون، به درخواست رییس گمرک، بررسی نواقص آیین نامه قانون امور گمرکی را در دستور کار قرار داده است.
 
محمود بهشتیان، مشاورعالی رییس گمرک و مشاورامور گمرکی اتاق تهران نیز درباره چرایی اصلاح این قانون در گمرک گفت:«کنوانسیون کیوتو یا کنوانسیون تجدید نظر شده ساده سازی رویه های گمرکی یکی از پیشرفته ترین قوانینی است که سازمان جهانی تجارت و سازمان جهانی گمرک نیز کشورها را ملزم کرده اند، قوانین خود را مبتنی بر این استانداردها تدوین کنند.»
 
او ادامه داد:« اجرای بخش هایی از این کنوانسیون اجباری است و ایران از این بخش، ۱۲۲ ماده را پذیرفته است. اما تعدادی ازاین مواد با قانون امور گمرکی در تضاد است. این در حالی است که ماده ۲۷ کنوانسیونی تحت عنوان کنوانسیون کنوانسیون ها که ایران به آن نپیوسته است، اعلام می دارد که هیچ کشوری نمی تواند قوانین داخلی را مستمسکی برای نادیده گرفتن تعهدات بین المللی قرار دهد. حال ایران درسال ۱۳۸۹ به کنوانسیون کیوتو پیوسته است و درسال۱۳۹۰ نیز قانون امور گمرکی به تصویب رسید.
 
 از این منظر قانون امور گمرکی قانون موخر است و دفتر حقوقی رییس جمهوری طی استعلامی اعلام کرده است هر دو قانون تلقی می شود اما قانون موخر به اجرا درآید.» او ادامه داد:« با این وجود با طرح سیاست های اقتصاد مقاومتی، مجلس گمرک را مکلف کرده است تا قانون امور گمرکی را اصلاح کند.»
 
این توضیحات مقدماتی ارائه شد تا در بخش نخست این کمیسیون، مهمترین رویدادهای حوزه حمل و نقل مرور شود. “حسین دمیاد” معاون حسابرسی و بازبینی گمرک ایران که با دو خبر در این نشست حضور یافته بود، گفت:«با توجه به مشکلاتی که درعراق به وجود آمده است، مرز ابراهیم خلیل مسدود شده و تراکم کامیون ها از مرز بازرگان به سمت مهران افزایش یافته است.»
 
اوگفت:«این مسیر به رغم مسافتی که دارد ازامنیت بیشتری برخوردار است.» دمیاد همچنین اعلام کرد:«ترکیه به تازگی اجازه ورود کالاهای چینی را صادر نمی کند و این ممنوعیت سبب شده است که ترافیک کامیونی بیشتری درمرز بازرگان ایجاد شود. البته اخیرا گمرک ایران، جلسه ای با سفیر ترکیه در ایران داشته است و ظاهرا قول های مساعدی برای رفع این ترافیک داده شده است.»
 
درادامه این نشست،غلامحسین امیری کارشناس این کمیسیون درمورد وضعیت مرز بازرگان گفت:«در دهه ۱۳۶۰ روزانه حدود ۲۰۰۰ کامیون از این مرز وارد کشورمی شد که اکنون با وجود امکاناتی که دراین منطقه ایجاد شده است، تعداد کامیون های ورودی به کشور از۱۷۰ دستگاه فراتر نمی رود.» امیری در ادامه ازاصلاح برخی بندهای آیین نامه قانون امور گمرکی خبر داد و گفت:«به موجب این تغییرات مواد ۲۰۳، ۲۰۵ و ماده ۲۲۰ اصلاح شده است.»
 
اوهمچنین آماری ازحمل محموله های ترانزیتی درسه ماه نخست سال جاری ارائه کرد و گفت:«در سه ماه نخست سال ۱۳۹۳ حدود ۳۴۸۰۶۵۶ تن کالا در ایران ترانزیت شده که ۱۷۶۶۴۰۳تن از آن نفتی و۱۷۱۴۲۵۳ تن نیز غیرنفتی بوده است.» او گفت:«۹۶درصد کالاهای ترانزیتی از طریق جاده و۴ درصد ازطریق ریل حمل شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۴/۲ درصد رشد نشان می دهد.» امیری ادامه داد:« ۱۴۹ هزار سفر کامیون کالاهای ترانزیتی را حمل کرده اند. ۵۷ درصد محموله ها ازطریق کامیون های ایرانی،۱۰درصد به وسیله کامیون های ترک،۳ درصد به وسیله کامیون های آذری و۳۰ درصد نیز به وسیله سایر کامیون ها حمل شده است.»
 
علی عیقرلو نیز از نیازشدید اقلیم کردستان کشورعراق به بنزین خبر داد و گفت اگر موانع برطرف شود، امکان حمل زمینی محموله بنزین۱۰تا ۱۵کشتی به عراق وجود دارد.
 
 اوادامه داد:«حدود۲۰۰۰ دستگاه کامیون حامل مواد نفتی، حدود۱۰تا ۱۵روزاست که درمرزهای میلک و دوغارون متوقف شده است. این توقف بیشترناشی ازمشکلاتی است که طرف افغان ایجاد کرده، اما ناوگان ایرانی گرفتار این توقف شده است.» اما بهشتیان درمورد شرایط ایجاد شده در مرزبازرگان گفت که ترافیک ۲۰ کیلومتری مرز بازرگان با تدابیری که اندیشیده شد به ۳ کیلومتر کاهش یافته است.
 
در این کمیسیون همچنین خبری از برگزاری همایش یک روزه شناسایی پایانه کانتینری شهید رجائی در۲۰ مرداد ۱۳۹۳ اعلام شد.علی میرعبدالله نیز گفت:«شرکت کشتیرانی، اقدام به ارائه نوبت سه الی چهار روزه برای صدور ترخیصیه می کند که این روند منجر به کندی کار شده است.»
 
پس از آنکه اعضای کمیسیون اخباری از حوزه حمل و نقل ارائه کردند، نوبت بررسی دستور اصلی این نشست رسید. امیری در این باره توضیح داد:«آقای دکتر کرباسیان رئیس کل گمرک ایران دستور بررسی نواقص آیین نامه قانون امور گمرکی را صادر و بر همین اساس پیش¬نویس اصلاح آیین نامه مذکور تهیه و به نظرخواهی گذاشته شده است.»
 
اوادامه داد:«خوشبختانه برخی از نواقص اصلاح شده است که برخی از مشکلات را برطرف می کند.» امیری خطاب به اعضای کمیسیون گفت:« چنانچه علاوه برآن موارد دیگری مدنظر است اعلام کنید تا پس ازبحث و بررسی، موارد مورد توافق جمع بندی شده و به گمرک ارائه شود.» اعضای کمیسیون پس از تبادل نظرپیشنهادات اصلاحی خود رابه شرح زیر به جمع بندی رساندند:
 
برای شفاف شدن موضوع ضرورت بند (ذ) ماده (۱) جدول اصلاح آیین نامه قانون امور گمرکی به شرح ذیل اصلاح شد:
 
(ذ): تضمین: وجه نقد ضمانت نامه بانکی و بیمه نامه معتبری است که برای اجرای الزامات مندرج در مقررات گمرکی به انتخاب تضمین بسیار نزد گمرک سپرده می شود.
 
به منظور رعایت حقوق ترانزیت کنندگان و پایدار کردن مسیر ترانزیتی کشور و رعایت اصول اخلاقی،انسانی وعرف بین المللی تبصره (۱) ماده (۱۵۷) جدول اصلاح آیین نامه قانون امور گمرک به شرح ذیل اصلاح شود:
 
تبصره یک: در صورتی که برای گمرک محرزشود کالا به علل قوه قهریه و همچنین موارد عذر موجه مانند سرقت،تصادف از بین رفته است تضمین اخذ شود و تعهد اخذ شده از درجه اعتبار ساقط می شود. در راستای نظم ونسق بیشتر به تسویه کالاهای ترانزیتی و رعایت حقوق ترانزیت کنندگان تبصره ای تحت شماره ((۳)) به ماده ((۵۷)) اضافه شود.
 
تبصره ۳- گمرک مرز خروجی یا مقصد داخل موظف است حداکثر ظرف مهلت هفت روز پس از تحویل کالای ترانزیتی به آن گمرک یا خروج از کشور وصول آنرا به گمرک مبدا ترانزیت و شرکت حمل ونقل بین المللی ترانزیت¬کننده اعلام کند.
 
در صورت اعلام کردن وصول کالا ظرف مهلت مذکور و خودداری از اعلام نرسیدن کالا به آن گمرک ظرف مهلت ۶۰زور از صدور پروانه عبور خارجی (ترانزیت خارجی ) کالا به شرکت حمل و نقل بین المللی ترانزیت کننده و گمرک بعد از ترانزیت ، تضمین سپرده شده و ماخوذه شرکت حمل و نقل بین المللی ترانزیت کننده مسترد و ابطال می شود.
 
در پایان این نشست، همچنین مقرر شد، مراتب طولانی شدن صدور ترخیص  از سوی شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی به مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اعلام شود.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.