بازدید سایت : ۶۱۳۴۵

صادرکنندگان ما ۳۰ به صفر از صادرکنندگان دنیا عقب هستند ‌

صادرکنندگان ما ۳۰ به صفر از صادرکنندگان دنیا عقب هستند ‌
|

تین نیوز | ‌رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه معتقد است: صادرکنندگان ما 30 به صفر از صادرکنندگان سایر کشورهای دنیا عقب هستند، اما با وجود همه مشکلات هنرمندانه کار صادرات را ادامه می‌دهند.
 
کیوان کاشفی به مناسبت روز ملی صادرات‌(29 مهر) به نقش صادرات و اهمیت آن در دنیای امروز اشاره کرد و گفت: امروز ارتباطات، تبادلات پولی و ارزی، سیستم حمل و نقل و ... به گونه‌ای آسان شده که فضای کشورها را به یکدیگر نزدیک می‌کند و همین امر روند تبادلات تجاری را گسترش داده است.
 
به گفته کاشفی در دنیای امروزی تولیدکنندگان می‌توانند به راحتی خود را در بازار کشورهای دیگر معرفی کنند و با مزیت‌ها و ظرفیت های دیگر کشورها آشنا شوند.
 
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه امروز همه تولیدکنندگان شاخص ما که از نظر کمی و کیفی و قیمت قابلیت رقابت دارند، نگاهی هم به سمت بازارهای صادراتی دارند، خاطرنشان کرد: این صادرات ارزآوری فراوانی هم برای کشور و هم برای همان واحد تولیدی دارد و می‌تواند بسیاری از هزینه های آن واحد را سرشکن کند.
 
کاشفی به مزیت های رقابتی تولید در ایران اشاره و عنوان کرد: در کشور ما هزینه سوخت پایین و نیروی کار فراوان است و تولید بسیاری از کالاها نسبت به سایر کشورها ارزان و مقرون به صرفه است.
 
وی صادرات را برای یک واحد تولیدی حیاتی خواند و تاکید کرد: صادرات واحدهای تولیدی را به بلوغ می‌رساند.
 
کاشفی خاطرنشان کرد: وقتی یک تولیدکننده محصول خود را در جهان و در رقابت با تولیدات سایر کشورها می‌بیند، تلاش می‌کند خود را به استانداردها نزدیک کند.
 
وی پویایی اقتصاد و تولید اشتغال پایدار را نیز از دیگر مزایای صادرات برشمرد.
 
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با بیان اینکه صادرات تراز تجاری اقتصاد کشور را مثبت می‌کند، ادامه داد: روند صادرات طی 15 تا 20 سال اخیر نشان می‌دهد اکثر واحدهای تولیدی ما به سمت صادرات گرایش دارند.
 
کاشفی، صادرات را یک بند مهم در تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خواند.
 
این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه به مشکلات پیش روی صادرکنندگان کشور اشاره کرد و گفت: صادرکنندگان ما با شرایط نابرابری نسبت به صادرکنندگان کشورهای دیگر در حال فعالیت هستند.
 
وی اظهار کرد: شرایط صادرکنندگان ما در برابر سایر کشورها مانند بازی فوتبالی است که از آغاز آن تیم رقیب 30 بر صفر جلو باشد.
 
کاشفی نرخ بالای بهره های بانکی از 22 تا 28 درصد و گاهی تا 30 درصد را یکی از مهمترین مشکلات پیش روی صادرکنندگان عنوان کرد و ادامه داد: این امر قدرت رقابت صادرکنندگان ما را کاهش می‌دهد.
 
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه به مشکلات مبادلات ارزی و کالا در ایران به دلیل فشار ناشی از تحریم‌ها اشاره کرد و افزود: رد و بدل پول در کشور ما بسیار سخت است و صادرکنندگان مجبورند بصورت نقدی پول تبادل کنند، نه از طریق LC و همین امر باعث شده ریسک صادرات بالا برود.
 
کاشفی معتقد است، اگر در چنین شرایطی دولت‌ها از بخش خصوصی حمایت نکنند، شرایط سخت تر خواهد شد.
 
وی گفت: با همه این شرایط صادرکنندگان ما هنرمندانه صادرات را ادامه می‌دهند.
 
به گفته رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه اگر ارتباطات ایران با دنیای خارج بهتر باشد شاهد یک جهش خوب در روند صادرات خواهیم بود.
 
کاشفی ادامه داد: اگر چه بار اصلی صادرات بر عهده بخش خصوصی است، اما دولت نیز در این بین نقش راهبردی و حمایتی دارد و این دولت ها هستند که باید زمینه تبادلات را فراهم کنند. برای مثال در یک برهه زمانی که کشور ایران ارتباط خوبی با ونزوئلا داشت، با وجود فاصله زیاد ارتباطات تجاری خوبی با این کشور برقرار شد.
 
کاشفی افزود: حمایت دولت و تلاش بخش خصوصی راه را برای ورود به بازارهای جهانی فراهم و امکان گسترش بازارهای هدف را ایجاد می‌کند.
 
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه در ادامه از لغو مشوق‌های صادراتی انتقاد کرد و حذف آن را یک اشتباه مهلک خواند.
 
وی با بیان اینکه جوایز صادراتی یکی از اصول صادرات در تمام دنیا است، تاکید کرد: در مراسم روز ملی صادرات در کشور، معاون اول رئیس جمهور و وزیر صنعت، معدن و تجارت قول دادند در بودجه سال آینده اعتباری برای مشوق‌های صادراتی در نظر گرفته شود.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.