بازدید سایت : ۸۱۲۹۸

تغییرات کیفیت خودروهای داخلی اعلام شد

تغییرات کیفیت خودروهای داخلی اعلام شد
|

تین نیوز | جدیدترین گزارش کیفی خودروهای تولید داخل در حالی اعلام شد که طبق آن، کیفیت 16 خودرو در مقایسه با ماه پیش از آن افت کرده است. پژو پارس در دو مدل، لیفان، MVM در چهار مدل، سمند، پژو 206، پژو405،کیا سراتو، تندر90 در دو مدل، تیبا 2 و پراید در دو مدل، خودروهایی هستند که با افت کیفیت روبرو شده‌اند.

این گزارش را که به اردیبهشت‌ماه امسال مربوط می‌شود، مطابق معمول، شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران تهیه کرده و طبق آن، کیفیت 28 خودرو داخلی مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس، سطح کیفی خودروها در 9 معیار «سیستم فنربندی، تعلیق و فرمان»، «سیستم موتور و انتقال قدرت»، «ترمز»، «تجهیزات الکتریکی»، «بدنه»، «رنگ»، «تزئینات داخلی و خارجی»، «نفوذ آب» و «صداهای غیر‌عادی» مورد ارزیابی قرار گرفته که در مجموع، سوزوکی گرندویتارا صاحب بهترین کیفیت شده و ام‌وی‌ام مدل 110 نیز کم کیفیت‌ترین خودرو شناخته شده است.

خودروهای تحت ارزیابی اما در پنج دسته قيمتي زير 25، بین 25 تا 50، بین 50 تا 75، بین 75 تا 100 و بالای 100 میلیون تومان دسته بندی شده‌اند که در گروه اول، تیبای معمولی، در گروه دوم، پارس تندر، در گروه سوم تندر اتومات، در گروه چهارم سراتو و در گروه پنجم، سوزوکی ویتارا دارای بهترین سطح کیفی هستند.

اما طبق گزارش اعلامی، در بخش عيوب فني و عملكردي، پراید در مدل‌های 131 و 132 بيشترين نمرات منفي را به دست آورده و در بخش تزئينات و مونتاژ نیز ام‌وي‌ام مدل 110 و سمند دارای بیشترین امتیاز منفی هستند. میانگین نمره منفی در این بخش نیز 5/ 11 درصد در مقایسه با گزارش قبلی افزایش یافته که ریشه این مساله را باید در افت کیفی پژو 206 و پژو پارس خراسان، جست‌وجو کرد. در بخش بدنه اما ام‌وي‌ام مدل 110 و پراید مدل 132 بيشترين نمرات منفي را به خود اختصاص داده‌اند و میانگین نمرات منفی خودروها در این بخش و نسبت به گزارش قبلی نیز 3/ 7 درصد افزایش داشته است. بیشترین تاثیر در این روند نزولی را پژو 206 و پژو پارس خراسان داشته‌اند.

در بخش رنگ نیز میانگین نمره منفی خودروها نسبت به ماه قبل 1/ 11 درصد کاهش پیدا کرده که کاهش نمرات منفی ام‌وي‌ام 315 و پژو پارس فارس عامل اصلی این روند رو به رشد به حساب می‌آید. از سوی دیگر اما لیفان در مدل‌های 620 و X60 نیز حائز بیشترين نمره منفي در بخش رنگ شده‌اند.

براساس گزارش اعلامی، تعداد ايرادات مهم و اساسي خودروها به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا کرده که پژو پارس و پژو 405 تولید تهران، بیشترین سهم را در این ماجرا دارند. در نهايت اما ميانگين نمره منفي خودروهاي سواری تولید داخل در اردیبهشت‌ماه، حدود یک درصد نسبت به گزارش قبلی تنزل یافته است. اما به سراغ جزئیات گزارش کیفی خودروها در اردیبهشت‌‌ماه امسال برویم و ببینیم خودروهای داخلی چه افت و خیزی را تجربه کرده‌اند. بر این اساس، در گروه خودروهای زیر 25 میلیون تومان، تیبا که در تمام معیارها نمره منفی به‌دست آورده، باکیفیت‌ترین شده و پشت‌سر آن نیز پراید به ترتیب در مدل‌های 131 سایپا، 131 پارس خودرو و 132 سایپا، قرار گرفته‌اند. پرایدها نیز در تمام معیارها حائز نمره منفی شده‌اند و اصلی‌ترین ایراد آنها به بدنه‌شان مربوط می‌شود. این در حالی است که ام وی ام مدل 110 با وجود کسب نمره منفی بیشتر نسبت به پراید و تیبا، در سه معیار ترمز و صداهای غیر عادی و نفوذ آب ایرادی به خود نمی‌بیند. در گروه 25 تا 50 میلیونی‌ها اما پارس‌تندر، تندر پارس‌خودرو و تندر ایران‌خودرو مشترکا امتیاز 5/ 20 را به‌دست آورده‌اند و با کیفیت‌ترین‌ها در این گروه به شمار می‌روند. پشت‌سر تندرها با پژو 206 در مدل‌های‌هاچ بک و صندوقدار مواجه می‌شویم،آن هم در حالی که تنها نیم نمره منفی فرق بین این دو است. از 206 که بگذریم، با رانا روبه‌رو می‌شویم و پس از آن با دو خودرو چینی ام‌وی‌ام 530 و ام‌وی‌ام 315 جدید. در گروه 25 تا 50 میلیونی‌ها چهار بار نام پژو پارس مطرح شده که در این بین، مدل تولید خراسان بهترین کیفیت را دارد و مدل‌های تهرانی و مازندرانی و شیرازی در رده‌های کیفی بعدی هستند. همچنین نام پژو 405 نیز دو بار تکرار شده و این در شرایطی است که مدل خراسانی آن کیفیت بهتری در مقایسه با مدل تهرانی اش دارد. جدول قیمتی 25 تا 50 میلیونی‌ها، اما سمند و تیبای‌هاچ بک(تیبا2) را نیز در خود جای داده که در این بین، اوضاع سمند بهتر از تیبا2 گزارش شده است.

به سراغ گروه قیمتی 50 تا 75 میلیون تومانی‌ها برویم، گروهی که چهار عضو دارد و بهترین‌شان تندر-90 اتومات است و پشت‌سر آن نیز جک اتومات به چشم می‌آید. ام‌وی‌ام X33 و لیفان X60 نیز دو خودرو دیگر گروه موردنظر هستند که ام‌وی‌ام از سطح کیفی بهتری برخوردار است.

سری هم اما به دو گروه 75 تا 100 میلیون و بالای 100 میلیونی‌ها بزنیم؛ در گروه 75 تا 100 میلیونی‌ها تنها یک عضو وجود دارد و آن سراتوی مونتاژی سایپا است، خودرویی که در هشت معیار نمره منفی به خود می‌بیند. در گروه بالای 100 میلیون تومان نیز سوزوکی گرندویتارا تنها عضو و قاعدتا بهترین به‌حساب می‌آید.

ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.