◄ اخبار مهم خودرویی در هفته گذشته / از آینده متفاوت خودرو سازی تا کاهش تولید وانت در کشور

تین نیوز | ستارهدار کردن خودروسازان به رفیقبازی ختم نشود، آینده متفاوت بازار خودرو در ایران، وقتی برای جان خود، ارزش قائل نیستیم!، هیبریدهای تویوتا و لکسوس از طرح ترافیک معاف شد، معاینه فنی، یک خودرو را مبرا از آلودگی نمی کند، ساخت کارخانه جدید خودرو در ایران از سوی پژو، منتفی است، شورای رقابت به انحصاری بودن بازار خودرو رأی داد، دفاع نعمتزاده از قرارداد پژو، قرارداد پژو هنوز نهایی نشده/ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به قرارداد ورود میکند، جزییات سومین همایش بین المللی خودرو در پسابرجام، نقدی: تبدیل پیکان به پراید خروجی خودروسازی وارداتی
بود، تولید وانت کاهش یافت، کیک بازار خودرو ایران در دست فرانسویها، از جمله اخبار مهم بخش خودرویی است که به نظر شما می رسد.
به گزارش تین نیوز، یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: نظام رتبهبندی در قالب ستارهدار کردن خودروسازان داخلی به شرطی کارایی دارد که به رابطهبازی و رفیقبازی ختم نشود.
محمد سلیمانی گفت: مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت برای رتبهبندی کردن خودروسازان حتما باید نظر مشتریان داخلی را مبنای تصمیمگیری قرار دهند.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم متذکر شد: ظاهرا خودروهای ایرانی در بدو تحویل به مشتری فاقد هر نوع مشکل فنی و آلایندگی است اما بعد از چند ماه پیمایش ایراداتشان خودنمایی میکند.
وی با تشریح پیشنهادات خود برای کیفیسازی خودروهای داخلی، گفت: تا نظام حاکم بر صنعت خودرویی کشور اصلاح نشود هیچ طرح و ایدهای برای کیفیسازی صنعت خودروسازی کشور به سرانجام نمیرسد. شرکتهای تو در تو خودروسازان جریان پولی فوقالعاده قدرتمند با گردش مالی چند 10 میلیارد تومان را مدیریت میکنند که اصلا دوست ندارند.
آینده متفاوت بازار خودرو در ایران
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: با لغو تحریمها، خودروسازان چینی میتوانند بازار خودروهای ارزان قیمت و خودروسازان اروپایی بازار خودروهای با قیمت متوسط به بالا را در دست بگیرند.
علی خاکساری اظهار کرد: اگر تولیدکنندگان خودروهای چینی در ایران خودروهای با فنآوری روز را تولید کنند حضور خودروسازان اروپایی در ایران حتی باعث تقویت آنها خواهد شد.
وی با بیان اینکه در صورت سیاستگذاری درست، خودروسازان اروپایی محصولات جدید و با کیفیت را در کشور تولید خواهند کرد، خاطرنشان کرد: مطمئنا این خودروها با توجه به سطح کیفی و فنآوری آنها قیمت به نسبت بالایی خواهند داشت. بنابراین تولید خودروهای اروپایی با قیمتهای به نسبت بالا، بازار خودروهای ارزان قیمت را در اختیار تولیدکنندگان خودروهای چینی قرار خواهد داد.
وی افزود: در چنین شرایطی خودروهای چینی مزیت رقابتی مهمی به نام قیمت ارزان را در رقابت با خودروهای تولیدی خودروسازان اروپایی در اختیار خواهند داشت که باعث تقویت حضور آنها در بازار ایران خواهد شد. اگر برخی سیاستها باعث حمایت غیر منطقی از ایران خودرو و سایپا نشود، بازار خودروهای ارزان قیمت ایران در اختیار تولیدکنندگان خودروهای چینی قرار خواهد گرفت. ین گردش مالی را دست بدهند.
وقتی برای جان خود، ارزش قائل نیستیم!
قائم مقام ستاد معاینه فنی خودروهای تهران از برگزاری اولین دوره آموزشی معاینه فنی جهت کارشناسان تصادفات پلیس خبر داد و گفت: برخی از رانندگان برای جان خود و دیگران ارزش قائل نیستند.
سید نواب حسینی منش با اشاره به همکاری و تعامل خوب پلیس دراجرای قانون و برخورد با خودروهای فاقد معاینه فنی و دودزا با رویکرد ارتقا سطح ایمنی تردد و کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: این دوره ها و کارگاه های آموزشی به صورت مشترک ومستمر با هدف آشنایی و آگاهی کارشناسان محترم پلیس به عنوان مجریان قانون از رویه و فرایند انجام معاینه فنی در مراکز شهر تهران و ایجاد تعامل بیشتر در ارتقای کیفی و نظارتی مراکز معاینه فنی برگزار خواهد شد.
وی در ادامه در خصوص فقدان وحدت رویه در انجام معاینه فنی و تخلفات بعضی از مراکز در سطح کشور افزود: به زودی با اتصال کلیه مراکز سطح کشور به سامانه ملی یکپارچه معاینه فنی، تمامی مراکز بایک استاندارد واحد و یکسان فعالیت خواهند کرد. خوشبختانه براساس مواد آئین نامه اجرایی نحوه انجام معاینه فنی مصوب سال 93 هیات وزیران علاوه بر الزام مراکز به استفاده از سامانه معاینه فنی، دستورالعمل های مربوط به فرایند معاینه فنی وسایل نقلیه مطابق با استاندارد ملی و حدود مجاز سطح انتشار آلایندگی سازمان حفاظت از محیط زیست در حال تدوین است.
هیبریدهای تویوتا و لکسوس از طرح ترافیک معاف شد
با پیگیریهای ایرتویا و همکاری معاونت حملونقل شهرداری تهران، مقرر شد تمام دارندگان خودروهای هیبرید تویوتا و لکسوس، پس از ثبتنام رایگان آرم طرحترافیک، امکان تردد در محدودههای طرح ترافیک را داشته باشند.
با توجه به ترافیک روزافزون و افزایش محدوده طرحترافیک شهر تهران و مشکل دسترسی به این محدودهها که قلب تجاری پایتخت محسوب میشوند و از اهمیت بالایی در تردد برخوردارند، داشتن مجوز برای تردد در این محدودهها بهعنوان مزیت مهم و ارزشمند برای خریداران خودروهای هیبرید محسوب میشود. بهنظر میرسد تسهیل رفتوآمد در محدوده طرحترافیک و استفاده از وسایلنقلیه که موجب آلودگی هوا نخواهند شد، طرحی است که هم تولیدکنندگان و هم مصرفکنندگان را بهسمت تولید و استفاده از این گونه طرحها ترغیب خواهد کرد. ضمن اینکه در صورت افزایش این نوع
خودروها میتوان امیدوار بود گامی بلند جهت کاهش آلودگی هوا برداشته خواهد شد.
معاینه فنی، یک خودرو را مبرا از آلودگی نمی کند
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ می گوید این که تصور شود با ارائه یک تکه کاغذ به نام «معاینه فنی» می توان مشکل آلودگی خودروها و در واقع سلامت آنها را تایید کرد قطعا اشتباه است و این موضوع مشکلی را حل نمی کند.
سید تیمور حسینی با بیان این مطلب افزود: پلیس راهور تهران با قاطعیت می گوید بیش از نیمی از خودروهایی که برگه معاینه فنی دارند، دودزا است و دارای آلودگی بسیار زیاد، پس مسئولان امر فکر نکنند با ارائه یک برگه معاینه فنی مشکل آلودگی را حل کرده اند.
این مقام مسئول در پلیس راهور در همین رابطه ادامه داد: به نظر می رسد مشکلات آلودگی هوای تهران توسعه نامتوازن شهر تهران به عنوان مراکز متعدد اقتصادی، سیاسی، تجاری، فرهنگی، آموزشی و درمانی است چرا که فکر می کنیم در توسعه شهری اصلا کارشناسانه عمل نکرده ایم که اکنون به این وضعیت رسیده ایم.
ساخت کارخانه جدید خودرو در ایران از سوی پژو، منتفی است
یک منبع آگاه در خصوص شایعات منتشر شده پیرامون ساخت کارخانه جدید در ایران توسط خودروسازی پژو فرانسه گفت: در قرارداد جدید ایران خودرو و پژو، اشاره ای به ساخت کارخانه جدید به منظور تولید خودرو نشده است.
این منبع آگاه افزود: شرکت ایران خودرو و پژو برای شروع دور تازه همکاری های خود و فرآیند تولید سه محصول توافق شده با استفاده از زیرساخت ها و ظرفیت های موجود شرکت ایران خودرو اقدام به تولید خواهند کرد و نیازی به ایجاد فضای جدید نخواهد بود.
وی با بیان اینکه منشا انتشار خبر ساخت کارخانه جدید در کشور در همکاری مجدد با ایران خودرو موثق نیست و مشخص نیست صحبتهای مطرح شده در مورد احداث کارخانه جدید بر چه اساسی صورت گرفته، زیرا چنین برنامه ای در مفاد برنامه همکاری، پیش بینی و اعلام نشده است.
این مقام مسئول تاکید کرد: در ورود مجدد پژو فرانسه که با 50 درصد سهام صورت می گیرد، این شرکت به نوعی ناگزیر از انتقال دانش فنی ساخت خودرو به ایران است که باید بدان پایبند باشد. باید یادآور شد که وجود ظرفیت هایی در گروه خودرو سازی ایران خودرو، موجب همکاری بیشتر این خودروسازی با شرکت پژو فرانسه در قالب شرکت مشترک ایرانی و فرانسوی در استفاده از آن می شود. فرضیاتی در ارتباط با قرارداد ایران خودرو و پژو فرانسه مطرح شده که بعضا از پایه و اساس درستی برخوردار نیست.
شورای رقابت به انحصاری بودن بازار خودرو رأی داد
عضو ناظر شورای رقابت با اشاره به چهار مصوبه جلسه امروز این شورا، گفت: در جلسه امروز مشخص شد که بازار خودرو همچنان انحصاری است و به همین دلیل قرار شد شورای رقابت همچنان به تعیین دستورالعمل قیمتگذاری خودرو ادامه دهد.
علی مددی با تشریح جزئیات جلسه عصر امروز شورای رقابت، اظهار داشت: در جلسه امروز در مورد حضور یا ادامه حضور شورای رقابت در موضوع قیمتگذاری خودرو و تعیین دستورالعمل قیمتگذاری خودرو بحث شد و در نهایت اعضای شورا به انحصاری بودن بازار خودرو و ادامه حضور شورا در این موضوع رأی دادند.
وی ادامه داد: بر اساس گزارشهای تهیه شده، اعضای شورای رقابت به این نتیجه رسیدند که تولیدات داخلی خودرو کاملاً انحصاری است و به همین دلیل وظیفه اصلی تعیین دستورالعمل قیمتگذاری خودرو با شورای رقابت خواهد بود و تا زمانی که این فضای انحصاری برطرف نشود، شورا همچنان به تعیین این دستورالعمل ادامه خواهد داد.
دفاع نعمتزاده از قرارداد پژو
وزیر صنعت، معدن و تجارت با دفاع از قرارداد ایران خودرو با پژو، صادرات سالانه یک میلیون خودرو با داخلی سازی ۸۰ درصد قطعات در این قرارداد را وعده داد و ضمن مخالفت با قیمت گذاری خودرو توسط شورای رقابت، فروش پتروشیمی ها در بورس را سوسیالیستی خواند.
محمد رضا نعمت زاده با اشاره به موفقیت و پیروزی ایران در برجام افزود : مهمتر از این پیروزی ، اثبات حقانیت کشورمان بود که ثابت شد از ابتدا صداقت داشتیم و برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران منطبق با قوانین بین المللی بوده و تخلفی صورت نگرفته است .
وی با اشاره به اینکه در ایتالیا قراردادهای بیشتری امضا کردیم، گفت : مذاکرات تجاری با ایتالیا زودتر آغاز شده بود و بزرگترین هیئت تجاری که به ایران آمد هیئت ایتالیایی بود با 360 نفر. کمیسیون توسعه همکاری های مشترک ایران و ایتالیا حدود 10 سال تعطیل شده بود و در این سفر قرار شد دوباره از سر گرفته شود.
قرارداد پژو هنوز نهایی نشده
عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه قراردادها در سفر رییس جمهور به ایتالیا و فرانسه، در حد قرارداد نیست، گفت: اگر مذاکرات با پژو به قرارداد تبدیل شود، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در مورد آن اظهار نظر خواهد کرد.
علی آقامحمدی در مورد سفر رییسجمهور به ایتالیا و فرانسه و امضای قراردادها و اقدامات دولت در تجارت خارجی و اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: اینها در حد قرارداد نیست، طبیعتا گفتگوها و توافقهایی برای انجام قرارداد است.
وی افزود: قرارداد جزئیات می خواهد و باید از لحاظ حقوقی، قیمت و شرایط نافذ شود. درباره اصول کلی با شرکتهای خارجی در این مذاکرات صحبت شده به این معنا که اگر با خودروسازی مذاکراتی انجام دادند با این فرض می توانند قرارداد ببندند که 30درصد محصولات تولید شده صادر شود و تولید داخلی را عمق دهد.
عضو ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در مورد اینکه در قرارداد با پژو به ازای تولید هر 100 خودرو 30 خودرو باید صادر شود و در مورد قرارداد تندر 90 هم همین گونه بود که از هر 100 خودرو،20 خودرو صادر شود، گفت: قرارداد تولید تندر مشارکت بود و اصلا موضوع آن با این نوع قرارداد تفاوت می کند. اگر در تولید خودروی تندر90 صادراتی رخ نداد به دلیل تحریم ها بود که برای بازارها و برگشت پول مشکل ایجاد شد ولی در موضوع قرارداد پژو اولا که این موضوع هنوز قطعی نیست و نباید بگویم قرارداد با پژو قطعی شده زیرا زمانی قطعی خواهد شد که همه آن شرایط رعایت و نوشته شود.
جزییات سومین همایش بین المللی خودرو در پسابرجام
دبیرکل سومین همایش بین المللی صنعت خودرو ایران در خصوص ره آوردهای سومین همایش خودرو برای صنعت خودرو کشور گفت: در واقع این همایش، بزرگ ترین رویداد بین المللی کشور بعد از رفع نهایی تحریم ها و برجام خواهد بود که با دعوت از خودروسازان مطرح دنیا به آن تلاش شده تا این همایش از سطح برگزاری بسیار بالایی برخوردار باشد.
ساسان قربانی، با اشاره به برنامه ریزی ها در خصوص برپایی سومین همایش خودرو در تهران، افزود: بر اساس برنامه های از پیش تعیین شده، قطعا سطح اجرایی برگزاری این همایش از استانداردهای بین المللی هم فراتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: این همایش می تواند در آینده صنعت خودرو کشور مهم باشد و به نوعی می توان گفت آینده صنعت خودرو ایران به این همایش گره خورده است. به دلایل مذکور تلاش می شود تا این همایش و نمایشگاه توانمندی صنعت خودرو کشور به بهترین شکل ممکن منعکس سازد.
سخنان قربانی در حالی بیان می شود که تقریبا تمامی فعالان صنعت خودرو همایش خودرویی که در اسفندماه برگزار خواهد شد، فرصت مغتنمی برای ارتقای این صنعت در جوانب مختلف بدانند.
تبدیل پیکان به پراید خروجی خودروسازی وارداتی بود/ اجرای قرارداد پژو غلط است
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: 50 سال در خودروسازی با نگاه واردات فناوری مدیریت کردهایم و خروجی این 50 سال رسیدن پیکان به پراید بوده و این در حالی است که در موشکسازی با بیتوجهی به واردات فناوری از موشک 3 کیلومتر برد به موشک ماهواره بر رسیدهایم.
سردار محمدرضا نقدی در مراسم رونمایی از تراکتور سنگین 1500 و تراکتور 470 برنجی با بیان اینکه شعار ما میتوانیم امام راحل بزرگترین دستاوردها را برای ملت ایران به همراه داشت، اظهار داشت: در سایه این شعار توانستهایم به موفقیتهای بزرگی برسیم و امروز شاهد ساخت محصولات و فنآوریهای جدید در کشور هستیم.
وی با بیان اینکه موفقیت تراکتورسازی تبریز در ساخت محصولات جدید یک جهاد و اقدامی ارزشمند و شایسته تقدیر است یادآور شد: ساخت محصولات جدید در تراکتورسازی تبریز در شرایط تحریم صورت گرفته و این فرمول را از اول انقلاب به کار برده که همواره موفق بودهایم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: حتی اینکه امروز در صنایع دفاعی پیشرفت زیادی داشتهایم به خاطر تحریمها بوده و هیچ کس در جهان حاضر نشد هیچ تکنولوژی را به ما بدهد.
تولید وانت کاهش یافت
تولید انواع وانت در کشور معادل 39.5 درصد کاهش یافت.
دی ماه امسال تولید انواع وانت در گروه صنعتی ایران خودرو با کاهش 71.7 درصدی از 8577 دستگاه در دی ماه 1393 به 2430 دستگاه کاهش یافت.
در این مدت تولید انواع وانت در گروه خودروسازی سایپا با رشد 3.7 درصدی از 4452 دستگاه در دی 1393 به 4616 دستگاه افزایش یافت.
دی ماه امسال تولید انواع وانت در دیار خودرو با کاهش صد درصدی از 11 دستگاه در دی 1393 به صفر رسید.
در این مدت تولید انواع وانت در گروه بهمن با رشد 81.3 درصدی از 701 دستگاه در دی 1393 به 1271 دستگاه افزایش یافت.
کیک بازار خودرو ایران در دست فرانسویها
وزیر امور اقتصاد و دارایی کشور در گفتوگو با روزنامه نیکی ژاپن در حالی از امضای قرارداد میان رنو و خودروسازی ایران طی ماه جاری خبر داده که وی نامی از ایران خودرو نبرده و عنوان کرده این قرارداد با سایپا (یا به عبارت بهتر، پارس خودرو) امضا خواهد شد. به گفته علی طیبنیا، قرارداد میان رنو و گروه خودروسازی سایپا، شبیه قراردادی است که چندی پیش میان ایران خودرو و پژو به امضا رسید؛ با این حساب این دو شرکت (رنو و پارس خودرو) نیز شراکت خود را در قالب جوئینت ونچر ادامه خواهند داد.
این شرکت فرانسوی پس از تشدید تحریمها، اگرچه مانند پژو از ایران نرفت، اما سطح فعالیتهایش در خودروسازی کشور را به شدت کاهش داد و امیدوار ماند تا با لغو محدودیتهای بینالمللی، دوباره فعالیت خود در «جاده مخصوص» را احیا کند. هرچند پس از اجرایی شدن برجام و لغو تحریمها، گمان میرفت رنو به سرعت قرارداد خود با خودروسازان کشور را به نوعی تمدید کند، اما تا به امروز این اتفاق رخ نداده و تا پیش از اظهارات وزیر اقتصاد نیز کمتر کسی میدانست برنامه این شرکت فرانسوی برای صنعت و بازار خودرو ایران چیست.
حالا آنطور که وزیر اقتصاد میگوید، رنوییها طی دو هفته آینده، قرارداد خود با سایپا را امضا خواهند کرد تا حضورشان را در «جاده مخصوص» تمدید کنند.